شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 27 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 10,627
بازدید دیروز: 22,574
بازدید کل: 159,125,405
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 64
کاربران حاضر: 64
کدخبر: 18049 زمان ارسال: چهار شنبه 19 خرداد 1400 - 18:26 تعداد بازدید: 662
حضور ۶ دانشگاه از ایران در جدیدترین رتبه بندی دانشگاه های دنیا

نتایج رتبه بندی سال ۲۰۲۲ کیو اس منتشر شد و ۶ دانشگاه از ایران در میان ۱۳۰۰ دانشگاه برتر دنیا قرار گرفتند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری، دکتر محمدجواد دهقانی رئیس موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری گفت: نتایج رتبه بندی سال ۲۰۲۲ کیو اس، در تاریخ ۱۹ خرداد ۱۴۰۰ ( ۸ Jun) منتشر شد. در این رتبه بندی ۱۳۰۰ دانشگاه از سراسر جهان مورد ارزیابی قرار گرفتند.

دهقانی اظهار داشت: در رتبه بندی اخیر کیو اس، ۶ دانشگاه از ایران حضور دارند. دانشگاه صنعتی شریف با رتبه ۳۸۱ و دانشگاه صنعتی امیرکبیر با رتبه ۴۶۵ به ترتیب دانشگاه های اول و دوم ایران هستند و دانشگاه تهران با رتبه ۵۳۰-۵۲۱ در رتبه سوم قرار دارد.

وی افزود: دانشگاه علم و صنعت ایران با رتبه ۵۵۰-۵۴۱، دانشگاه شیراز با رتبه ۸۰۰-۷۵۱ و دانشگاه شهید بهشتی با رتبه ۱۲۰۰ -۱۰۰۱ دیگر دانشگاه های حاضر در این رتبه بندی هستند.

موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری افزود: در رتبه بندی کیواس در سال ۲۰۲۲ تمام دانشگاه های ایران نسبت به سال گذشته از لحاظ رتبه ارتقا پیدا کرده اند.

دهقانی اظهار داشت: بر اساس حضور سه دانشگاه صنعتی در این رتبه بندی که نیمی از دانشگاه های حاضر را تشکیل می دهند و ۲ دانشگاه اول نیز دانشگاه صنعتی هستند، می توان گفت که دانشگاه های صنعتی به نسبت اینکه تعداد آنها از دانشگاه های جامع و علوم پزشکی کمتر است در این رتبه بندی عملکرد بهتری داشته اند.

عملکرد دانشگاه های کشور در رتبه بندی جهانی کیواس در سال های مختلف در جدول زیر نشان داده شده است:

مقایسه دانشگاه های کشور در رتبه بندی جهانی کیو اس در چند سال اخیر

دانشگاه ۲۰۲۲ ۲۰۲۱ ۲۰۲۰ ۲۰۱۹
دانشگاه صنعتی شریف ۳۸۱ ۴۰۹ ۴۰۷ ۴۳۲
دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۴۶۵ ۴۷۷ ۴۸۹ ۴۹۸
دانشگاه تهران ۵۲۱-۵۳۰ ۶۰۰-۵۹۱ ۶۵۰-۶۰۱ ۷۵۰-۷۰۱
دانشگاه علم و صنعت ایران ۵۴۱-۵۵۰ ۶۵۰-۶۰۱ ۶۵۰-۶۰۱ ۶۵۰-۶۰۱
دانشگاه شیراز ۷۵۱-۸۰۰ ۱۰۰۰-۸۰۱ ۱۰۰۰-۸۰۱ ۱۰۰۰-۸۰۱
دانشگاه شهید بهشتی ۱۰۰۱-۱۲۰۰ - ۱۲۰۰-۱۰۰۱ ۱۰۰۰-۸۰۱

وی گفت: در این رتبه بندی تعداد ۲۴ کشور اسلامی حضور داشته اند. در میان کشورهای اسلامی کشور مالزی با ۲۲ دانشگاه (با بهترین رتبه ۶۵) و ترکیه با ۲۱ دانشگاه (بهترین رتبه ۵۲۰ -۵۱۱)، و اندونزی با ۱۶ دانشگاه (بهترین رتبه ۲۵۴) بیشترین تعداد حضور را دارند. کشور مالزی بهترین رتبه در بین دانشگاه های کشورهای اسلامی را نیز به دست آورده است.

دهقانی ادامه داد: موسسه تکنولوژی ماساچوست MIT (آمریکا)، دانشگاه آکسفورد (انگلیس)، دانشگاه استنفورد (آمریکا)، دانشگاه کمبریج (انگلیس)، دانشگاه هاروارد (آمریکا)، موسسه تکنولوژی کالیفرنیا؛ کلتک (آمریکا)، امپریال کالج لندن (انگلیس)، موسسه فناوری زوریخ (سوئیس)، دانشگاه یو سی ال (انگلیس)، دانشگاه شیکاگو به ترتیب ۱۰ دانشگاه برتر جهان در رتبه‌بندی سال ۲۰۲۲ کیو اس شناخته شدند. دانشگاه ملی سنگاپور (NUS) در رتبه جهانی ۱۱ قرار دارد.

رئیس موسسه استنادی علوم (ISC) و پایش علم و فناوری گفت: رتبه بندی کیواس توسط مؤسسه «کاکارلی سیموندز» در کشور انگلستان صورت می گیرد و عملا از سال ۲۰۱۰ به صورت مستقل دانشگاه های دنیا را مورد ارزیابی قرار می دهد. روش شناسی رتبه بندی جهانی کیو اس بر اساس دامنه گسترده ای از فعالیت های دانشگاهی طراحی شده است.

وی گفت: دانشگاه ها توسط ۶ شاخص در قالب ۴ حوزه کلی آموزش، پژوهش، قابلیت جذب در بازار کار و بین المللی سازی ارزیابی می شوند.

دهقانی افزود: در رتبه بندی جهانی کیو اس، بررسی شهرت دانشگاه با وزن ۴۰ درصد، ارزیابی کارفرمایان با وزن ۱۰ درصد، نسبت اعضای هیئت علمی بین المللی با وزن ۵ درصد، نسبت دانشجویان بین المللی با وزن ۵%، میزان استنادات به ازای هر عضو هیئت علمی با وزن ۲۰ درصد و نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو با وزن ۲۰ درصد جهت ارزیابی عملکرد دانشگاه ها بهره برده است.

وی گفت: همچنین، پایگاه رتبه بندی کیو اس در ارزیابی خود در شاخص های مربوطه بخصوص اندازه گیری تاثیر پژوهش، اطلاعات ۵ ساله موجود دانشگاه ها را در پایگاه استنادی اسکوپوس مورد بررسی قرار می دهد که در جدول زیر جزئیات مربوطه آمده است:

شاخص‌های رتبه‌بندی جهانی کیو اس

وزن شاخص‌های رتبه‌بندی جهانی کیو اس جزئیات استخراج
۴۰ درصد بررسی شهرت علمی بر اساس نظر سنجی علمی جهانی
۱۰ درصد ارزیابی کارفرمایان بر اساس نظرسنجی در مورد کارفرمایان تحصیلات تکمیلی
۲۰ درصد نسبت اعضای هیئت علمی به دانشجو اندازه گیری تعهد تدریس
۲۰ درصد میزان استناد به اعضای هیئت علمی اندازه گیری تاثیر پژوهش
۵ درصد نسبت دانشجویان بین‌المللی اندازه گیری تنوع جامعه دانشجویی
۵ درصد نسبت اساتید بین‌المللی اندازه گیری تنوع جامعه اساتید دانشگاهی

منابع اطلاعاتی مورد استفاده در رتبه‌بندی جهانی کیو اس در سال ۲۰۲۲ شامل اطلاعات حاصل از نظرسنجی‌ها، اطلاعات ارائه شده از سوی دانشگاه‌ها و اطلاعات انتشارات علمی دانشگاه ها در پایگاه استنادی اسکوپوس (Scopus) در بازه زمانی ۵ ساله (۲۰۱۵-۲۰۱۹) و استنادات در بازه زمانی ۶ ساله (۲۰۱۵-۲۰۲۰) است.

منبع : مهر  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه