شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 28 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 1,350
بازدید دیروز: 21,655
بازدید کل: 159,137,783
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 68
کاربران حاضر: 68
کدخبر: 17898 زمان ارسال: دوشنبه 16 فروردین 1400 - 11:02 تعداد بازدید: 707
ظرفیت پذیرش دانشجو کاهش می‌یابد/ تعداد استاد شرط پذیرش

رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی گفت: براساس الگوی جدید تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو، هر دانشگاه می تواند به ازای هر عضو هیات علمی ۴ دانشجو پذیرش کند.

علی آهون منش در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به بخشنامه «الگوی جدید تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو» که برای سال جاری از سوی معاونت آموزشی وزارت علوم به دانشگاه‌ها ابلاغ شده است، گفت: بر اساس الگوی جدید «تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو» رشته‌های دانشگاهی محدود می‌شود و همچنین دانشگاه‌های دولتی و غیردولتی به ازای هر عضو هیأت علمی صرف نظر از درجه وی که مربی، دانشیار و یا استاد باشد، ۴ دانشجو می‌توانند پذیرش کنند.

وی ادامه داد: اگر دانشگاهی یک هزار هیأت علمی داشته باشد می‌تواند ۴ هزار دانشجو پذیرش کند. با توجه به این بخشنامه وزارت علوم، دانشجویان همه دانشگاه‌ها دولتی و غیر دولتی کاهش می‌یابد.

رئیس اتحادیه مؤسسات و دانشگاه‌های غیر انتفاعی افزود: اما دانشگاه‌های دولتی چون همه بودجه خود را از دولت تأمین می‌کنند متضرر نمی‌شوند ولی دانشگاه‌های بخش خصوصی که وابسته به دولت نبوده و از محل شهریه دانشجو امورات خود را تأمین می‌کنند، متضرر می‌شوند.

وی تاکید کرد: الگوی جدید تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس طرح ساماندهی دانشگاه‌ها از امسال اجرا خواهد شد و باعث می‌شود دانشگاه‌های دولتی و غیر دولتی‌ها تحت فشار قرار گیرند.

متن کامل مصوبه الگوی تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی به شرح زیر است:

شورای گسترش و برنامه‌ریزی آموزش عالی در جلسه ۹۲۹ مورخ ۹۹/۴/۲۲ الگوی تخصیص ظرفیت پذیرش دانشجو به دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در کلیه مقاطع تحصیلی را به شرح زیر تصویب کرد:

سقف ظرفیت کامل پذیرش توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی در هر سال تحصیلی به شرح زیر تعیین می‌شود:

الف- در مقطع کارشناسی به ازای هر عضو هیئت علمی صرف‌نظر از مرتبه علمی، ۴ دانشجو قابل پذیرش است.

ب- برای مقطع کارشناسی ارشد به ازای هر عضو هیئت علمی در مرتبه استادیاری ۲ و در مراتب دانشیاری و استادی ۳ دانشجو قابل پذیرش است.

ج- برای مقطع دکتری به ازای هر سه عضو هیئت علمی در مرتبه استادیاری، هر دو عضو هیئت علمی در مرتبه دانشیاری و یک عضو هیئت علمی در مرتبه استادی، یک دانشجو قابل پذیرش است.

بر این اساس ظرفیت کل پذیرش دانشجو، اعم از ظرفیت پذیرش از محل قانون موسوم به آموزش رایگان یا دریافت شهریه در هر مقطع تحصیلی بر اساس تعداد و مرتبه اعضای هیئت علمی، سرانه فضای آموزشی و پیوست خدمات رفاهی به هر دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی اختصاص می‌یابد و مسئولیت اختصاص و توزیع ظرفیت بین رشته‌ها و گرایش‌های مختلف برعهده دانشگاه یا مؤسسه آموزش عالی پذیرنده دانشجو است.

تذکر ۱: در مورد مؤسسات آموزش عالی دارای معدود رشته‌های تحصیلات تکمیلی، تخصیص ظرفیّت بر اساس تعداد و مرتبه اعضای هیئت علمی مرتبط با آن رشته‌ها صورت می‌گیرد.

تذکر ۲: در اجرای سند الزامات هدفمندسازی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های تحصیلات تکمیلی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی- عتف_ل _۳۱۰۱، سقف ظرفیت پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی به تدریج طی یک برنامه زمانی چهارساله بر اساس پذیرش تقاضامحور تعیین خواهد شد.

تذکر ۳: تعیین ظرفیت پذیرش دانشجویان خارجی فارغ از الگوی یادشده و مبتنی بر مقرّرات مربوط توسط دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی پذیرنده صورت می‌گیرد.

تذکر ۴: - در مورد دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی غیردولتی– غیرانتفاعی، علاوه بر اعضای هیئت علمی مؤسسات، کلیه اعضای هیئت علمی وابسته و حق التدریس نیز در محاسبه ظرفیّت منظور می‌شود.

افزون بر این شورا مقرر داشت:

یکم: تعیین و اختصاص ظرفیت پذیرش دانشجو بر اساس الگوی مذکور از سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ قابل اجراست.

دوم: در نخستین سال از اعمال الگوی یادشده، اختلاف ظرفیت پذیرش با روش جاری تا ۴۰ درصد و برای سال دوم تا ۲۵ درصد با تأیید معاون آموزشی وزارت پذیرفتنی است.

سوم: در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی دولتی، سهم ظرفیتی پذیرش دانشجویان شهریه پرداز در هر رشته-گرایش نمی‌تواند از ظرفیت پذیرش دانشجویان برخوردار از آموزش رایگان بیشتر باشد.

منبع : مهر  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه