شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
شنبه 29 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 2,208
بازدید دیروز: 20,614
بازدید کل: 159,159,255
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 91
کاربران حاضر: 91
کدخبر: 17748 زمان ارسال: شنبه 04 بهمن 1399 - 15:35 تعداد بازدید: 992
لزوم محدودیت پذیرش دانشجوی مقطع دکتری

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، بر لزوم محدودیت در پذیرش دانشجوی مقطع دکتری تأکید کرد و گفت: از سال آینده هرساله بیش از ۲۰ هزار دانشجوی دکتری جدید وارد جامعه می‌شود.

به گزارش ایسنا، دکتر غلامحسین رحیمی، در نشستی با اعضای شورای دانشگاه شهید چمران اهواز که در سالن اجتماعات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: متأسفانه در یک دهه قبل زمانی که نباید آموزش عالی حتی در بخش دولتی گسترش کمی پیدا می‌کرد، مجوزهایی ناگهانی صادر شد که برای حوزه آموزش عالی مشکل‌آفرین شده است.

وی با اشاره به اینکه پذیرش دانشجو برای دوره‌های دکتری باید محدود شود و کشور به این تعداد دانشجوی دکتری نیاز ندارد، افزود: با مجموع دانشگاه آزاد اسلامی سالانه ۲۵ هزار نفر دانشجوی دکتری پذیرفته می‌شود، درحالی‌که اکنون ۱۵۰ هزار دانشجوی دکتری داریم.

دکتر رحیمی در ادامه با تأکید بر اینکه وزارت علوم سالانه حداکثر مجوز جذب یک هزار نفر عضو هیئت علمی را دارد، خاطرنشان کرد: توان جذب دانش‌آموخته دکتری کشور در خوش‌بینانه‌ترین حالت پنج هزار نفر است، درحالی‌که از سال آینده هرساله بیش از ۲۰ هزار دانشجوی دکتری وارد جامعه می‌شود.

وی‌افزود: برای حل این مشکل تلاش شد از شیوه‌های بین‌المللی استفاده شود و سبدی شامل چهار برنامه گسترش دوره‌های پسادکتری، فراخوان پذیرش دانشجوی پسادکتری از سوی استادانی که پژوهانه داخلی و خارجی دارند، گسترش دوره‌های کوتاه‌مدت تحقیقاتی دانشجویان دکتری و پژوهانه محور و موضوع محور کردن دانشجویان دکتری تدوین شده است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز در جنوب غرب کشور جایگاه ویژه‌ای دارد و در چند سال گذشته در تمامی حوزه‌ها ارتقاء رتبه داشته است و امیدواریم به‌زودی شاهد حضور این دانشگاه در میان ۱۰ دانشگاه برتر کشور باشیم.

وی تصریح کرد: دانشگاه‌ها وارد مرحله‌ای شده‌اند که عملکرد آن‌ها با آموزش، پژوهش و مشارکت در توسعه فناوری ارزیابی می‌شود؛ بدیهی است دانشگاهی مانند شهید چمران اهواز در این سه حوزه به‌خوبی عمل کرده است.

دکتر رحیمی، عنوان کرد: خوشبختانه در دو سال اخیر مجموعه دانشگاه‌های کشور ۶۵ هزار سند علمی در پایگاه‌ها معتبر علمی نمایه کرده‌اند؛ همچنین در نرخ رشد رتبه کیفی دانشگاه‌ها، جزو پنج کشور برتر جهان بوده‌ایم. بر اساس آخرین آمار ارائه شده امسال نیز میزان استنادات به مقالات علمی ایرانیان ۱۴ درصد بوده است.

وی با تأکید بر لزوم راه‌اندازی مرکز رشد تخصصی صنایع خلاق در دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: این مرکز می‌تواند موجب رونق در حوزه‌های مختلف علوم انسانی شود؛ اکنون دانشگاه‌های بزرگ کشور در حال حرکت به‌سوی انجام فعالیت‌های مرتبط با حوزه علوم انسانی هستند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، گفت: مسئله جذب دانشجویان خارجی یکی از ملاک‌های ارزیابی در سطح بین‌المللی می‌باشد و دانشگاه شهید چمران اهواز در این زمینه اهتمامی جدی داشته است.

دکتر رحیمی، ادامه داد: باید برای دانشجوی خارجی شهریه پرداز بهترین امکانات علمی را در نظر گرفته و از استادان مجرب برای آموزش آن‌ها استفاده کنیم زیرا این دانشجویان در آینده می‌خواهند در دانشگاه‌های کشور خود آموزش دهند؛ بیش از چهار هزار نفر دانشجوی خارجی در دانشگاه‌های کشور در مقطع تحصیلات تکمیلی در حال تحصیل هستند که باید حداکثر تلاش علمی را برای آن‌ها داشته باشیم.

 افتتاح مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز

با حضور دکتر غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز، گشایش یافت.
دکتر رحیمی در حاشیه این آیین بیان کرد: لیزر و پلاسما یکی از مباحث جدید در حوزه فناوری است و خوشبختانه در کشور ما نیز به لحاظ علمی و صنعتی در حال رشد است.

وی افزود: در حال حاضر چند شرکت توانمند داخلی در حوزه لیزر و پلاسما فعالیت دارند و امروز نیز خرسندیم که مرکز لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز، گشایش‌یافته است.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، ادامه داد: لیزر و پلاسما در حوزه‌های پزشکی، صنعت و هواشناسی و کاربردهای فراوانی دارد و هرسال نیز توسعه دانش‌پایه و فناوری آن با شتاب هرچه بیشتر در کشور ادامه یافته است.

دکتر رحیمی، بیان کرد: در جنوب غرب کشور نیز به همت دانشگاه شهید چمران اهواز و استادان حوزه فیزیک، مرکز لیزر و پلاسما با زیرساخت‌های بسیار خوبی راه‌اندازی شده است.

وی خاطرنشان کرد: نیروهای جوان و محققی که در مرکز لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز فعالیت دارند، مهم‌ترین سرمایه‌های این مرکز هستند که آینده رو به رشد این مرکز را تضمین می‌کنند.

در آیین گشایش مرکز لیزر و پلاسمای دانشگاه شهید چمران اهواز دکتر عبدالساده نیسی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و مسئولان این دانشگاه نیز حضور داشتند.

گفتنی است دکتر رحیمی همچنین از مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه شهید چمران اهواز، آزمایشگاه مرکزی و پژوهشکده میادین و تجهیزات نفت و گاز این دانشگاه نیز بازدید کرد.

بازدید معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم از دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان

دکتر غلامحسین رحیمی معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از بخش‌های مختلف دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان بازدید کرد.
دکتر رحیمی در جریان این بازدید یک روزه با همراهی دکتر عبدالساده نیسی مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم و دکتر علی حقیقی معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز پس از قرائت فاتحه و زیارت مزار شهید گمنام، در جریان پیشرفت‌های دانشگاه و جزئیات برنامه جامع کارآفرینی دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان قرار گرفت و در ادامه از مراکز جوار دانشگاهی، پردیس پارک، کارگاه های آموزشی، مزرعه تحقیقاتی گل نرگس دانشگاه بازدید و سپس با حضور در نشست با اعضای هیئت رئیسه دانشگاه به رایزنی و تبادل نظر پرداخت.

دکتر سید نژاد رئیس دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان در ابتدای این نشست در سخنانی کوتاه به نقش دانشگاه به عنوان محور توسعه منطقه جنوب شرق استان خوزستان اشاره کرد و در گزارشی وضعیت شهرستان و دانشگاه ومسیر عبور از بحران‌ها و مشکلات چهار ساله گذشته و برنامه‌ریزی و نظام‌سازی فعالیت‌های صورت گرفته را برای وی تشریح نمود.

سپس دکتر صالحی ویسی به بیان گزارشی از وضعیت دانشگاه و فعالیت‌های صورت گرفته از سال ۹۴ تاکنون پرداخت و در ادامه با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری در بحث کارآفرینی و اشتغال، فعالیت ها و دستاورد های طرح جامع کارآفرینی دانشگاه را توضیح و زیست بوم کارآفرینی دانشگاه را برای ایشان تشریح کرد.

در ادامه دکتر رحیمی در سخنان خود دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان را یکی از دانشگاه‌های متوسط و رو به رشد کشور اعلام کرده و افزود علت اصلی این رشد کمک‌های متعدد خیرین است که به واسطه آن بیش از ۶۰ تا ۷۰ درصد زیربنای این دانشگاه احداث شده و این خدمت بزرگی به شهر بهبهان است واگر کمک‌های خیرین نبود این دانشگاه نمی‌توانست با اعتبارات دولتی در مدت محدود رشد کند و به نقطه مطلوب برسد.

وی گفت: وظیفه اصلی دانشگاه‌های صنعتی فعالیت در رشته‌های فنی و مهندسی است و یکی از تفاوت‌های این دانشگاه با دیگر دانشگاه ها، پیوند زدن آموزش با مهارت است که دانشگاه بهبهان سعی دارد آموزشی را ارائه دهد که همراه با آن، دانشجویان مهارت های ذیربط را بیاموزند تا زمانی که دانش آموخته می‌شوند از این مهارت‌ها در جامعه برای اشتغال خود استفاده کنند.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، ادامه داد: قطعاً این مهارت آموزی‌ها می تواند با هسته‌های فناوری که منجر به ایجاد شرکت‌های فناور و دانش بنیان می‌شود، پیوند بخورد، یعنی عملاً ما یک زنجیره ای داریم که از کلاس و دوره های مهارت آموزی شروع می‌شود و منجر به شرکت‌های دانش‌بنیان می‌شود.

دکتر رحیمی افزود: دانشگاه‌های ما باید به تدریج به سمتی پیش بروند که دانش آموخته فردی و شرکتی داشته باشند و برای اینکه ما دانش‌آموخته شرکتی داشته باشیم باید زیرساخت‌ها را آماده کنیم که خوشبختانه این دانشگاه عملکرد خوبی داشته است.

وی افزود: دانشگاه صنعتی بهبهان از لحاظ سیاست‌های آمایشی باید یک ماموریت محوری داشته باشد و رشته‌های انتخاباتی حول آن ماموریت تعریف شوند و امیدوارم در آینده دانشگاه صنعتی بهبهان، به سمت کیفی شدن حرکت کرده و با تکمیل کادر هیئت علمی و آزمایشگاه‌های تحقیقاتی به ایجاد دوره های کارشناسی ارشد و دکترا مبادرت ورزد.

معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، گفت: بهبهان مشکل آموزش عالی عمومی ندارد و وزارت علوم بر این باور است که در بهبهان می‌توان یک مرکز آموزش عالی دولتی حضوری با بالاترین کیفیت داشته باشیم وخوشبختانه با روند و رویه‌ای که دانشگاه صنعتی بهبهان در پیش گرفته، قطعاً کیفی سازی کار به مهارت‌آموزی بهتر پیوند می‌خورد و این موضوع منجر به تولید دانش فنی و تولید محصول می‌شود که نه تنها برای دانشگاه پر برکت است بلکه برای مزیت های نسبی منطقه یعنی کشاورزی، صنعت، زراعت و تولید سیمان مفید است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم،در ادامه دکتر عبدالساده نیسی مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری وزارت علوم گفت: تحقیقات بنیادی، پایه و کاربردی نیازمند ابزارهای مهمی است و یکی از ابزارهای مهمی که ما در وزارت علوم دنبال می‌کنیم و با سازمان برنامه و بودجه و مجلس شورای اسلامی به توافق رسیدیم خرید تجهیزات آزمایشگاهی است.

وی افزود: در بحث خرید تجهیزات آزمایشگاهی طبق قانون بودجه سال‌های ۱۳۹۸ و ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ مبلغی برای این کار در نظر گرفتیم که این مبلغ به صورت ارزی و یورویی در اختیار دانشگاه‌ها قرار می‌گیرد و سال گذشته مبلغ خوبی به دانشگاه صنعتی بهبهان اختصاص داده شد که خوشبختانه تجهیزات لازم برای آن خریداری شد و امسال هم مبلغ ارزی خوبی برای دانشگاه در نظر گرفته شد و تمام تلاش ما در وزارت علوم، تحقیقات و فناوری این است که کل مبلغ را به دانشگاه صنعتی بهبهان اختصاص دهیم.

دکتر نیسی تصریح کرد: انتظار داریم که دانشگاه بهبهان تجهیزاتی را خریداری کند که به تحقیقات اساتید و دانشجویی و همچنین تحقیقات کاربردی که به نفع منطقه باشد، کمک کرده و بتواند پژوهش همراه با فناوری و با استفاده از شرکت های دانش بنیان و مراکز رشد و واحدهای فناور انجام دهد.

وی گفت: در هفته آینده توافق لازم در این خصوص بین وزارت علوم و سازمان برنامه و بودجه امضاء خواهد شد و این مبلغ را به دانشگاه ابلاغ خواهیم کرد که پارسال بالای ۸۰ تا ۹۰ هزار یورو برای این دانشگاه در نظر گرفتیم اما امسال کمتر از این مبلغ است اگرچه سعی می‌کنیم مبلغ خوبی به دانشگاه اختصاص دهیم.

منبع : ایسنا  
نظرات کاربران
م : 1399/11/05

دکتر غلامحسین رحیمی، در نشستی با اعضای شورای دانشگاه شهید چمران اهواز که در سالن اجتماعات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: متأسفانه در یک دهه قبل زمانی که نباید آموزش عالی حتی در بخش دولتی گسترش کمی پیدا می‌کرد، مجوزهایی ناگهانی صادر شد که برای حوزه آموزش عالی مشکل‌آفرین شده است. وی با اشاره به اینکه پذیرش دانشجو برای دوره‌های دکتری باید محدود شود و کشور به این تعداد دانشجوی دکتری نیاز ندارد، افزود: با مجموع دانشگاه آزاد اسلامی سالانه ۲۵ هزار نفر دانشجوی دکتری پذیرفته می‌شود، درحالی‌که اکنون ۱۵۰ هزار دانشجوی دکتری داریم=============برابراست با فرار مغزها

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه