شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 09 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 12,312
بازدید دیروز: 15,084
بازدید کل: 157,812,699
کاربران عضو: 2
کاربران مهمان: 63
کاربران حاضر: 65
کدخبر: 17234 زمان ارسال: پنجشنبه 02 مرداد 1399 - 10:15 تعداد بازدید: 743
درخواست داوطلبان دکتری برای برگزاری کنکور در زمان تعیین شده

جمعی از داوطلبان کنکورهای دکتری وزارت علوم و وزارت بهداشت در نامه ای از وزرای بهداشت و علوم خواسته اند، آزمون ها در زمان‌های مشخص‌شده برگزار شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از داوطلبان آزمون های دکتری سال ۹۹ از دکتر سعید نمکی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خواسته اند که آزمون ها سر موعد مقرر برگزار شوند.

در این نامه آمده است: «نظر به اینکه با وجود تعویق های چندین و چندباره آزمون‌های سراسری، همچنان بحث‌هایی در خصوص تعویق مجدد آن مطرح است، ما جمعی از داوطلبان کنکور  دکتری وزارت علوم و بهداشت، براساس دلایل شرح‌داده‌شده در ذیل، خواهان برگزاری آزمون دکتری در زمان مقرر با رعایت تمهیدات ویژه و پروتکل‌های بهداشتی سخت‌گیرانه هستیم»

این داوطلبان یادآور شده اند: «ویژگی‌های خاص آزمون‌های سراسری و الزامات شرکت بایسته در آن، اقتضا می‌کند داوطلبان و خانواده‌هایشان وقت و هزینه زیادی را صرف آن کنند و بسیاری از برنامه‌های زندگی فردی و خانوادگی خود را تعطیل و موکول به پس از برگزاری آزمون کنند.

طبیعی است هر نوبت تعویق آزمون‌ها، موجب هدر رفتن بخش مهمی از وقت، هزینه و انرژی داوطلبان می‌شود. مضاف بر این، تغییر چندباره برنامه‌های زندگی داوطلبان در راستای کنکور، به دلیل وابسته بودن آنها به برنامه‌های سایر اعضای خانواده و بستگان، در بسیاری موارد باعث تحمیل تنش‌های ناخواسته به داوطلبان و افراد مرتبط با آنها می‌شود.»

این گروه از داوطلبان به موضوع سلامت روان اشاره و خاطرنشان کرده اند: «اگرچه دغدغه سلامتی داوطلبان و خانواده‌هایشان دغدغه همه مسئولان و مردم است، اما لازم به یادآوری است که «سلامت روان» نیز از جوانب مهم این امر است. عواملی چون این بلاتکلیفی‌ها، تعویق‌های چندباره کنکور آن‌هم در روزهای منتهی به زمان مقرر آن، هدررفت تلاش‌های چندین‌ماهه، فرسایشی شدن مطالعات، و گاهاً ناامید شدن داوطلبان از گرفتن نتیجه مطلوب از تلاش‌هایشان، سلامت روانی بسیاری از آنان و خانواده‌هایشان را تحت‌الشعاع قرار داده است.

این امر به‌ویژه در مورد داوطلبان دکتری مصداق بیشتری می‌تواند داشته باشد. این داوطلبان در بیشتر موارد متأهل بوده یا دارای فرزند هستند؛ برخی نیز شاغلند و همین شرایط ویژه و تعویق‌های پی‌درپی باعث مختل شدن بسیاری از شئونات زندگی این دسته از داوطلبان شده است.

داوطلبانی که اغلب نزدیک به یک سال شرایط سخت مطالعه برای آزمون را در کنار وظایف دیگری همچون همسری، مادری یا پدری تجربه کرده‌اند و هربار با نزدیک شدن به آزمون با تعویق مواجه شده‌اند. این تعویق‌ها ضمن ایجاد استرس و فشار روحی بسیار زیاد برای خود داوطلب و خانواده و اطرافیان، باعث دلزدگی و ناامیدی شده است؛ به‌گونه‌ای که با توجه به شرایط پیش‌آمده، ادامه این مسیر در صورت تعویق مجدد عملاً امکان‌پذیر نیست.»

این داوطلبان به تمهیدات بهداشتی اشاره و تاکید کرده اند: «ابلاغ دستورات و تمهیدات بهداشتی لازم توسط وزارت بهداشت (از جمله افزایش حوزه های امتحانی و اجباری کردن ماسک و ضدعفونی کردن سالن‌ها و...) و تلاش مشهود وزارت علوم‌ و سازمان سنجش در اجرایی کردن هرچه بهتر این تمهیدات از یک سو و جمعیت حدوداً ۱۰۰ هزار نفری داوطلبان آزمون دکتری (در مقایسه با تعداد داوطلبان آزمون ارشد و سراسری) از سوی دیگر، باعث می‌شود که سلامتی داوطلبان این آزمون قابل‌مدیریت‌تر باشد. 

همچنین از ریسک و نگرانی ابتلا به ‌بیماری «کووید ۱۹» نسبت به مجامع و اجتماعات دیگر از جمله بازارها، پاساژها، ورزشگاه‌ها و ادارات بسیار بکاهد.»

این داوطلبان اضافه کرده اند: «با توجه به پیش‌بینی کارشناسان و سخنان وزیر بهداشت مبنی بر پیچیده‌تر شدن وضعیت بیماری از نیمه شهریور به‌دلیل همزمانی کووید ۱۹ و آنفولانزا و نیز فرصت اندک باقی‌مانده تا آزمون دکتری ۱۴۰۰ در اسفندماه، به نظر می‌رسد تعویق آزمون دکتری نه‌تنها گره‌گشا نیست، بلکه لغو آن را محتمل‌تر می‌سازد. همان‌طور که مطلع هستید، لغو آزمون نیز به دلیل آسیب‌های فراوان مترتب بر آن (از جمله مسئله اعزام به خدمت سربازی داوطلبان مرد)، امری بعید و نامعقول به نظر می‌رسد.

با توجه به این مسئله و نیز با نظر به جمعیت بسیار کمتر آزمون دکتری نسبت به سایر آزمون‌ها برگزاری آن با رعایت پروتکل‌های بهداشتی امری ناممکن نیست و اتفاقاً می‌تواند موجبات آمادگی بیشتر ارگان‌ها و افراد مسئول برای برگزاری بهتر و ایمن‌تر آزمون‌های پرجمعیت‌تر بعدی (آزمون سراسری ارشد و کنکور سراسری) را فراهم سازد.

به‌عنوان یک امکان تکمیلی، سازمان سنجش آموزش کشور می‌تواند برای آن‌دسته از داوطلبانی که به هر دلیل قصد انصراف از شرکت در آزمون ۱۳۹۹ را دارند، تمهیداتی بیاندیشد که سهمیه این دسته از داوطلبان برای شرکت در آزمون ۱۴۰۰ محفوظ بوده و نیازی به ثبت‌نام مجدد نباشد.»

این داوطلبان تاکید کرده اند: «روند تعویق‌های مکرر موجب آسیب‌های فراوان برای تعداد کثیری از متقاضیان شده و با توجه به احتمال وجود ویروس کرونا حتی تا یک سال آینده، به‌هیچ‌عنوان سودمند به نظر نمی‌رسد. لذا تقاضا داریم با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و ایجاد شرایط مناسب، به برگزاری آزمون در موعد مقرر اقدام کنید.»

داوطلبان این نامه را برای دکتر منصور غلامی؛ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر علیرضا منادی سفیدان؛ رئیس کمیسیون آموزش عالی مجلس شورای اسلامی، دکتر ابراهیم خدایی؛ رئیس سازمان سنجش آموزش کشور، دکتر سعید هاشمی نظری؛ رئیس مرکز سنجش آموزش پزشکی کشور ارسال کرده اند.

به گزارش مهر، آزمون دکتری دانشگاه های وابسته به وزارت علوم پس از سه بار تعویق قرار است در روز پنجشنبه ۹ مرداد و آزمون مرحله اول دکتری تخصصی و پژوهشی (Ph.D) گروه علوم پایه پزشکی، بهداشت و تخصصی پس از تعویق دو هفته ای قرار است در روزهای ۱۰، ۱۱ و ۱۲ مرداد برگزار شوند.

منبع : مهر  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه