قائممقام بنیاد ملی نخبگان از حذف حمایتهای مالی از نخبگان برای انجام پایاننامه خبر داد و گفت: بنیاد در کنار سایر شرایطی که برای شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر داشت، مواردی چون مشارکت آنها در قراردادهای ارتباط با صنعت را اضافه کرده است.
به گزارش ایسنا دکتر سعادت فومنی امروز در نشست مدیران ارتباط با صنعت دانشگاهها، پژوهشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور با موضوع "طرح مشارکت دانشگاه و مراکز علمی در بهرهبرداری از مزیتهای استانی و جهش تولید" با اشاره به اجرای طرح "احمدیروشن" افزود: تاکنون چهار دوره از این طرح اجرایی شده و پنجمین دوره آن در مهرماه سال جاری اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه این طرح در دورههای اول و دوم تنها در استان تهران با حضور ۲۰ تیم اجرایی میشد، اظهار کرد: از دور سوم این طرح، سایر استانهای کشور در آن مشارکت داشتند، به گونهای که در این دوره ۱۲ استان در آن مشارکت داشتند.
سعادت، وظیفه اصلی بنیاد ملی نخبگان را شناسایی نخبگان و استعدادهای برتر، توانمندسازی و حمایت از آنها نام برد و ادامه داد: دامنه حمایتهای بنیاد ملی نخبگان از دانشآموزان آغاز میشود و تا دانشجویان و اساتید دانشگاهها ادامه دارد.
قائممقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ضوابط شناسایی و انتخاب نخبگان و استعدادهای برتر، خاطر نشان کرد: در گذشته استعدادهای برتر بر اساس معدل دانشگاه شناسایی میشدند و به آنها ماهیانه مبالغی پرداخت میشد؛ ولی از دو سال گذشته بر اساس سند راهبردی در امور نخبگان سعی شد نحوه حمایت از استعدادهای برتر بهبود یابد و بر این اساس در حال حاضر در کنار شاخصهایی که برای انتخاب استعدادهای برتر داشتیم، مواردی چون اجرای طرحهای پژوهشی و مشارکت در قراردادهای ارتباط با صنعت اضافه شده است.
به گفته وی، از این طریق میتوان سایر استعدادهای برتر را که امکان دریافت نمرات برتر در آزمونهای مختلف را نداشتند، شناسایی کرد.
سعادت، حذف حمایت مالی از اجرای پایاننامهها را از دیگر تغییرات ایجاد شده در شیوهنامه شناسایی از استعدادهای برتر دانست و اضافه کرد: حمایتهای مالی از فعالیتهای بنیاد ملی نخبگان حذف شده است و همه حمایتهای ما نوعی بسترسازی برای ورود نخبگان و استعدادهای برتر به حوزههای تخصصی است.
وی با بیان اینکه بنیاد ملی نخبگان به جای حمایت از استعدادهای برتر در زمینه اجرای پایاننامهها، از مشارکت آنها در قراردادهای ارتباط با صنعت حمایت خواهد کرد، گفت: در این راستا حضور استعدادهای برتر و نخبگان در شرکتهای دانشبنیان از جمله موارد حمایتی ما محسوب میشود.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اجرای طرح حمایتی "احمدی روشن"، خاطر نشان کرد: با اجرای این طرح دانشجویان با مسایل و چالشهای کشور درگیر خواهند شد؛ چرا که در این طرح دانشجویان در کنار استادان خبره تشکیل تیمهای ۵ تا ۱۵ نفره خواهند داد و طی مدت ۹ ماه، گامهایی برای حل چالشهای صنایع کشور برخواهند داشت.
به گفته وی،بخشی از حمایتهای مالی این طرح از سوی بنیاد ملی نخبگان و بخش دیگر از سوی دستگاههای سفارشدهنده پرداخت میشود.
سعادت، حل مشکلات کشور را از وظایف بنیاد ملی نخبگان ندانست و اظهار کرد: رویکرد ما با چالشهای کشور، ایجاد بستر آموزشی است تا توانمندیهای دانشجویان با مشارکت در پروژههای ارتباط با صنعت افزایش یابد و در این راستا توانمندسازی دانشجویان بر حل چالشها ارجحیت دارد.
وی با اشاره به امضای تفاهمنامهای با وزارت علوم، یادآور شد: تمام دانشجویانی که جزو ۱۰ درصد برتر دانشگاهها باشند و معدل آنها در دوره کارشناسی ۱۷ و در دوره تحصیلات تکمیلی ۱۸ باشد، میتوانند در طرح "احمدی روشن" مشارکت داشته باشند.
نظرات کاربران