شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
دوشنبه 01 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 18,889
بازدید دیروز: 26,075
بازدید کل: 159,223,102
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 132
کاربران حاضر: 132
کدخبر: 17073 زمان ارسال: پنجشنبه 08 خرداد 1399 - 10:40 تعداد بازدید: 498
۱۰ دانشگاه ایرانی در جمع برترین دانشگاه های موثر در سلامت و رفاه

رتبه‌بندی موثرترین دانشگاه‌های دنیا بر اساس اهداف سازمان ملل از سوی موسسه رتبه‌بندی تایمز منتشر شد و ۱۰ دانشگاه ایرانی در جمع برترین دانشگاه‌های موثر در سلامت و رفاه قرار گرفتند.

به گزارش خبرنگار مهر، رتبه بندی موثرترین دانشگاه‌های دنیا بر اساس اهداف سازمان ملل دو سال است که از سوی موسسه رتبه بندی تایمز (timeshighereducation) منتشر می‌شود.

تایمز در این رتبه بندی دانشگاه‌ها را بر اساس اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد (SDGs) ارزیابی می‌کند. اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد ۱۷ مورد است که مؤسسه تایمز برای این رتبه بندی از آنها استفاده کرده است.

اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد شامل ۱: نبود فقر ۲: نبود گرسنگی ۳: سلامت و رفاه برای مردم ۴: کیفیت آموزش ۵: برابری جنسیتی ۶: دسترسی به آب بهداشتی ۷: انرژی مقرون به صرفه و پاک ۸: اشتغال مناسب و رشد اقتصادی ۹: صنعت، نوآوری و زیرساخت ۱۰: کاهش نابرابری ۱۱: شهرها و جوامع پایدار ۱۲: تولید و مصرف مسئولانه ۱۳: عملکرد در خصوص کنترل اقلیم ۱۴: زندگی زیر آب ۱۵: زندگی در زمین ۱۶: صلح، عدالت و قدرت ۱۷: مشارکت در تحقق اهداف توسعه است.

بر اساس معیارهای نظام بین‌المللی تایمز اگر داده‌های مرتبط با هر دانشگاه حداقل با ۳ هدف مرتبط بوده در این رتبه بندی مورد ارزیابی قرار گرفته است. نظام بین‌المللی رتبه بندی تایمز تقسیم بندی نمرات هر یک از اهداف را در متدولوژی خود تشریح کرده است. داده‌های استفاده شده در این رتبه بندی نزدیک‌ترین سال تحصیلی بوده است.

رتبه بندی موثرترین دانشگاه‌ها در شاخص سلامت و رفاه برای مردم

در این رتبه بندی آموزش عالی، نظام بین‌المللی تایمز عملکرد دانشگاه‌ها را تنها در شاخص سلامت و رفاه برای مردم، اهداف توسعه پایدار سازمان ملل (SDG) با مقایسه تحقیق، توسعه و نظارت ارزیابی کرده است و در این شاخص، تحقیقات دانشگاه‌ها در زمینه بیماری‌های کلیدی و شرایط آنها، حمایت آنها از مشاغل حوزه بهداشت و سلامت و سلامت دانشجویان و کارکنان اندازه‌گیری شده‌اند.

این فهرست شامل ۶۲۰ دانشگاه از ۸۰ کشور جهان است. رتبه نخست این فهرست متعلق به دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت RCSI جمهوری ایرلند است. دانشگاه La Trobe استرالیا و دانشگاه پزشکی چین در تایوان رتبه‌های برتر بعدی را در اختیار دارند.

ژاپن با ۵۵ موسسه در صدر جدول قرار دارد و در پی آن روسیه دارای ۳۹ موسسه و ترکیه با ۳۳ موسسه آموزش عالی هستند.

۱۰ دانشگاه برتر در رتبه بندی موثرترین دانشگاه‌ها در شاخص سلامت و رفاه برای مردم

ردیف دانشگاه کشور رتبه در شاخص
۱ دانشگاه علوم پزشکی و بهداشت RCSI جمهوری ایرلند ۹۰.۸
۲ دانشگاه La Trobe استرالیا ۹۰.۶
۳ دانشگاه پزشکی چین تایوان ۸۹.۸
۴ دانشگاه اوکلند نیوزلند ۸۹.۱
۵ دانشگاه اوتاگو نیوزلند ۸۸.۸
۶ دانشگاه مک مستر کانادا ۸۷.۹
۷ دانشگاه آلاباما در بیرمنگام آمریکا ۸۷.۸
۸ دانشگاه کاتولیک استرالیایی استرالیا ۸۷.۷
۹ دانشگاه Dundee انگلستان ۸۷.۶
۱۰ دانشگاه Chang Gung تایوان ۸۷.۳

اما از جمهوری اسلامی ایران نیز ۱۰ دانشگاه ایرانی در میان این ۶۲۰ دانشگاه موثر دنیا در این شاخص حضور دارند.

۱۰ دانشگاه برتر ایرانی در رتبه بندی موثرترین دانشگاه‌ها در شاخص سلامت و رفاه برای مردم

ردیف دانشگاه رتبه در شاخص رتبه کلی
۱ دانشگاه علوم پزشکی ایران ۸۳.۳ =۲۴
۲ دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی ۸۱.۸ =۳۵
۳ دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ۶۷.۴–۷۵.۱ ۱۰۱–۲۰۰
۴ دانشگاه علوم پزشکی زنجان ۶۷.۴–۷۵.۱ ۱۰۱–۲۰۰
۵ دانشگاه الزهرا ۲۰.۶–۴۹.۷ ۴۰۱–۶۰۰
۶ دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل ۲۰.۶–۴۹.۷ ۴۰۱–۶۰۰
۷ دانشگاه فسا ۲۰.۶–۴۹.۷ ۴۰۱–۶۰۰
۸ دانشگاه سیستان و بلوچستان ۲۰.۶–۴۹.۷ ۴۰۱–۶۰۰
۹ دانشگاه تبریز ۲۰.۶–۴۹.۷ ۴۰۱–۶۰۰
۱۰ دانشگاه کردستان ۲.۶–۲۰.۳ ۶۰۱+

روش شناسی این رتبه بندی به تحقیقات دانشگاه‌ها در مورد شرایط و بیماری‌های کلیدی که تأثیر زیادی بر پیامدهای بهداشتی در سراسر جهان، حمایت آنها از حرفه‌های مراقبت‌های بهداشتی و سلامت دانشجویان و کارکنان دارد تمرکز دارد و معیار کلی آموزش و تحقیقات پزشکی دانشگاه ملاک نیست.

تحقیقات در مورد بهداشت و بهزیستی وزنی معادل ۲۷ درصد دارد. نسبت مقالات پژوهشی که مشاهده یا دریافت شده (۱۰ درصد)، نسبت مقالات پژوهشی که در راهنمایی بالینی ذکر شده‌اند (۱۰ درصد) و میزان مقالات منتشر شده (۷ درصد) وزن دارند.

داده‌ها توسط مجموعه داده اسکوپوس و الزویر و بر اساس جستجوی کلمات کلیدی مرتبط با سلامت و رفاه تهیه شده است. داده‌ها شامل کلیه نشریات ایندکس شده بین سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ هستند.

میزان فارغ‌التحصیلان حوزه سلامت و رفاه نیز وزنی معادل ۳۴.۶ درصد در این رتبه بندی دارد. این داده‌ها مربوط به تعداد فارغ‌التحصیلان سال تحصیلی سال ۲۰۱۸ هستند. لزوماً به توانایی آنها ارتباط مستقیم ندارد. داده‌ها مستقیماً توسط دانشگاه‌ها تهیه شده است.

همکاری‌ها و خدمات درمانی نیز وزنی معادل ۳۸.۴ درصد دارد. دانشگاه بدون دخانیات ۸ درصد، همکاری با مؤسسات بهداشت محلی یا جهانی برای بهبود سلامت و رفاه ۷ درصد، دستیابی جامعه به برنامه‌های بهبود سلامت و رفاه ۷ درصد، دسترسی به خدمات بهداشتی برای دانشجویان ۷ درصد، پشتیبانی بهداشت روان رایگان برای دانشجویان و کارکنان ۷ درصد و دسترسی جامعه به امکانات ورزشی دانشگاه ۲.۴ درصد وزن دارند که در این رتبه بندی به آنها استناد شده است.

داده‌ها و شواهد این معیارها مستقیماً توسط دانشگاه‌ها ارائه شده است و این مدارک و شواهد توسط نظام بین‌المللی تایمز Times Higher Education بررسی شده است. موسسات داده‌های نهادی خود را برای استفاده در رتبه بندی ها تهیه و امضا می‌کنند و شواهد در برابر مجموعه‌ای از معیارها ارزیابی می‌شوند.

منبع : خبرگزاری مهر  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه