فهرست مجلات و انتشارات جعلی و نامعتبر در ششمین جلسه اعتبارسنجی نشریات علمی دانشگاه آزاد اسلامی بهروزرسانی شد.
به گزارش ایسنا، در راستای کیفیسازی انتشار مقالات دارای اعتبار و اهمیت آن در رتبهبندی دانشگاه آزاد در سطوح ملی و بینالمللی، ششمین جلسه کمیته اعتبارسنجی نشریات علمی و بهروزرسانی فهرست مجلات و انتشارات جعلی و نامعتبر دانشگاه آزاد اسلامی توسط اداره کل امور کتابخانهها، مجلات، انتشارات علمی و علمسنجی پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه تشکیل شد.
در این جلسه تعداد ۶۸ مجله که قبلا توسط کارگروههای ارزیابیکننده مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت، ارزیابی نهایی شد.
با توجه به پیچیدگی فرایند شناسایی مجلات نامعتبر و جعلی و لزوم معرفی این دسته از مجلات، پیرو ارائه فهرست «مجلات و انتشارات جعلی و نامعتبر» در شهریور ماه ۱۳۹۸، این فهرست توسط پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی بهروزرسانی شد که با کد ۹۸/۴۰ در وب سایت به نشانی http://cri.iau.ac.ir بخش مرکز اسناد علمی، زیربخش فایلها، فرمها و جداول موجود است.
با توجه به لزوم و اهمیت ارائه دستاوردهای علمی دانشگاه در مجلات معتبر، جلسات کمیته تخصصی اعتبارسنجی نشریات علمی هر سه ماه یکبار تشکیل خواهد شد و نتایج حاصل از آن به استحضار واحدهای دانشگاهی، اعضای هیات علمی، دانشجویان و کلیه نویسندگان مقالات علمی خواهد رسید.
در خصوص دانشجویان تحصیلات تکمیلی که در مراحل انجام پیش دفاع یا دفاع از پایان نامه/رساله خود هستند، چنانچه تاریخ دریافت پذیرش از اینگونه مجلات، پیش از تاریخ بیاعتبار شدن مجله باشد و مشروط بر تایید شورای پژوهشی واحد مربوطه، تنها دانشجو میتواند از پایاننامه/رساله خود دفاع کرده یا با واحد خود تسویه کند، ولی دریافت جایزه مقاله یا سایر امتیازات و تسهیلات برای دانشجو، استاد راهنما و مشاور امکانپذیر نخواهد بود.
همواره جدیدترین نسخه فهرست مورد بهرهبرداری و استفاده قرار گرفته و این فهرست ملاک تشخیص است. در صورت عدم توجه به آن، تمام مسئولیت برعهده نویسنده خواهد بود.
رتبه بندی مراکز تحقیقاتی دانشگاه آزاد
معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی نیز از ارزیابی دقیق مراکز تحقیقاتی دانشگاه و رتبه بندی آنها خبر داد.
دکتر بابک نگاهداری، معاون دانشگاه و رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در نشست راهبری پژوهشی منطقه ۱۰ دانشگاه آزاد اسلامی که در واحد اهواز برگزار شد، گفت: با توجه به ظرفیت های موجود در استان خوزستان و داشتن امکانات لازم در واحدهای دانشگاهی این استان، میتوان در عرصه جدید با اطمینان بیشتری قدم برداشت.
وی با بیان اینکه ورود به عرصه جدید برای کمال دانشگاه الزامی است،گفت: مراکز تحقیقاتی را به طور دقیق و جدی مورد ارزیابی قرار داده و سپس آنها را رتبه بندی می کنیم.
رئیس پژوهشگاه و شبکه آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه به انتخاب صحیح و درست رویکردها در دانشگاه اشاره کرد و افزود: وظیفه ما در پژوهشگاه، ریل گذاری است و با همکاری شما قطار این ریل به حرکت در خواهد آمد.
حجت الاسلام فرج اله براتی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان نیز در این جلسه گفت: رسالت دانشگاه آزاد اسلامی در عرصه و رویکرد جدید، شناسایی مشکلات جامعه و تبدیل آن به مساله و در نهایت حل ریشه ای آن مشکل است.
طبق اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، وی با بیان اینکه تحقیقات انجام شده نباید فقط به پایان نامه تبدیل شوند، اظهار کرد: رسالت اصلی دانشگاه این است که مشکلات موجود در جامعه و صنعت را از طریق دانش و علم پیگیری کنیم و با توجه به قابلیت های استان خوزستان، کافی است که فقط بیشتر اراده کنیم و با عزمی راسخ برای رسیدن به هدف مورد نظر حرکت و آن را عملیاتی کنیم.
نظرات کاربران