جزئیات ۳ آیین نامه آموزشی که به تازگی از سوی وزارت علوم به دانشگاههای سراسر کشور ابلاغ شده است، اعلام شد.
سیدحسین حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به «آئیننامه راهاندازی و ارزشیابی دوره دکتری تخصصی» گفت: عموماً رویکرد آموزش عالی در مورد دکتری بیشتر به سمت دانشگاههایی حرکت میکند که واقعاً توان خوبی برای اجرا و تدوین این دورهها دارند.
ساماندهی دورههای دکتری با توجه به نیاز جامعه
وی ادامه داد: برای همین عمدتاً تدوین برنامههای جدید دکتری را به دانشگاههای سطح یک و دو واگذار میکنند و در واقع این آئین نامهای که ابلاغ شده در راستای ساماندهی وضعیت دوره دکتری است چون در مقاطعی به دلیل رویکردهای کمی که در توسعه دکتری بوده، رشته و گرایشهایی ایجاد شده که خیلی متناسب با نیاز جامعه نبوده، بر همین اساس ابلاغ این آئین نامه در جهت ساماندهی دکتری بوده است.
واگذاری اختیار کامل پذیرش دانشجوی خارجی به دانشگاهها
معاون آموزشی دانشگاه تهران درباره آئین نامه «روش پذیرش دانشجوی خارجی و دانشجویان ایرانی انتقالی از خارج» گفت: این آئین نامه از قبل وجود داشته. اما بر اساس آیین نامه جدید دانشگاههایی که این مأموریت را داشتند از اختیارات کامل برخوردارند که با رعایت مسائل حوزه امنیتی خودشان به پذیرش دانشجو اقدام کنند.
وی درباره ابلاغ بخشنامه برنامه دهه سرآمدی آموزش گفت: برنامه سرآمدی آموزش، برنامه چند سالهای است که هرسال اردیبهشت ماه اجرا میشود، در سالهای اخیر به دلیل توجه بیشتر به جایگاه آموزش در مجموعه آموزش عالی کشور، تحت عنوان «همایش ملی آموزش عالی» برگزار شد.
وی افزود: اولین بار همایش مذکور در دانشگاه تربیت مدرس، سپس دانشگاه تهران و دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، امسال نیز در دانشگاه صنعتی شریف برگزار خواهد شد.
حسینی افزود: این یک برنامه ملی است و بر اساس آن دانشگاهها در ایامی که مصادف با شهادت آیت الله مطهری و روز معلم است برنامههایی را که بیشتر به منظور بیان جایگاه آموزش است اجرا کنند، چون در مقاطعی موضوع پژوهش بسیار پر رنگ تر شده و نقش آموزش به ویژه آموزش در مقطع کارشناسی مورد کم توجهی قرار گرفته برای همین این رویکرد مورد توجه است.
نظرات کاربران