شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 14 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 6,459
بازدید دیروز: 30,899
بازدید کل: 159,596,678
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 205
کاربران حاضر: 205
کدخبر: 15309 زمان ارسال: شنبه 02 تیر 1397 - 08:14 تعداد بازدید: 1621
نقض یکی از شروط قبولی در دوره دکتری توسط دانشگاه‌ها

معاون آموزشی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه کسب نمره قبولی در آزمون زبان -به عنوان یکی از شروط قبولی در دوره دکتری- از سوی بسیاری از دانشگاه‌ها نادیده گرفته می‌شود، گفت: متاسفانه این امر موجب شده است افرادی وارد دوره دکتری شوند که صلاحیت لازم برای ورود به این مقطع را ندارند.

دکتر حسین حسینی در گفت‌وگو با ایسنا، ضمن بیان این مطلب، به وضعیت زبان دانشجویان دکتری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: دانشگاه‌ها برای سنجش سطح زبان دانشجویان دوره دکتری علاوه بر آزمون‌های رسمی نظیر تافل، یک‌سری آزمون‌های خاص خود را برگزار می‌کنند، دانشگاه تهران نیز با بیش از دو دهه برگزاری آزمون‌های زبان داخلی، سابقه طولانی در برگزاری این آزمون را به خود اختصاص داده است.

وی در ادامه تصریح کرد: بسیاری از آزمون‌های زبان داخلی از نظر محتوایی مشکلی ندارند و تا حدودی استانداردهای لازم را رعایت می‌کنند و دانشگاه تهران نیز نتایج آزمون زبان برخی از دانشگاه‌های هم تراز خود را به منظور به رسمیت شناختن آزمون‌های داخلی در پذیرش دانشجویان دکتری می‌پذیرد.

معاون آموزشی دانشگاه تهران تاکید کرد: نکته‌ قابل تامل در خصوص وضعیت زبان دانشجویان دوره دکتری این است که داشتن نمره قبولی در این آزمون جزء الزامات ورود به دوره دکتری محسوب می‌شود و در گذشته اینگونه بوده است که دانشگاه‌ها قبل از ورود دانشجویان آزمون زبان را برگزار می‌کردند و داوطلبان به دو گروه افرادی که نمره قبولی کسب می‌کردند و افرادی که مشروط می‌شدند، در دوره دکتری پذیرش می‌شدند. بر این اساس دانشجویان دکتری حداقل‌های لازم برای نمره زبان را کسب می‌کردند.

دکتر حسینی با تاکید بر اینکه شرط کسب نمره قبولی در آزمون زبان انگلیسی برای دانشجویان دکتری در دانشگاه‌ها نادیده گرفته می‌شود، گفت: بر اساس آئین‌نامه، کسب نمره قبولی زبان جزء شرایط ورود دانشجو به دوره دکتری به شمار می‌رود. این در حالی است که طی سال‌های اخیر این شرط به تعویق افتاده و دانشگاه‌ها به جای سنجش سطح زبان دانشجویان قبل از ورود به دانشگاه‌ها این آزمون را در زمان امتحان جامع برگزار می‌کنند.

به گفته وی به تعویق افتادن قبولی در نمره زبان دانشجویان دکتری تا آزمون جامع موجب شده است، افرادی وارد این مقطع شوند که حداقل‌های آزمون زبان را ندارند و حتی در آزمون جامع نیز نمی‌توانند نمره قبولی در زبان کسب کنند و جای تاسف این است که برخی از دانشگاه‌ها نظیر دانشگاه‌ آزاد این شرط را تا پایان آزمون دکتری به تعویق انداخته‌اند که این نقض غرض محسوب می‌شود و دانشگاه‌ها به صورت علنی آئین‌نامه را نادیده می‌گیرند.

معاون آموزشی دانشگاه تهران اظهارکرد: دانشجویانی که وارد دوره دکتری می‌شوند، برای استفاده بهتر از منابع تخصصی باید یکی از زبان‌های مطرح خارجی را مسلط باشند و دانشگاه تهران نیز فقط به زبان انگلیسی تاکید ندارد، بلکه زبان‌هایی نظیر عربی،‌ فرانسه، اسپانیا و غیره... را در این زمینه لحاظ می‌کند.

دکتر حسینی در پایان تاکید کرد: نقض "کسب نمره قبولی در زبان شرط ورود به دوره دکتری" از زمانی که این آزمون به صورت متمرکز توسط سازمان سنجش برگزار می‌شود، بیشتر شده است و در دوره‌ای که خود دانشگاه‌ها آزمون دکتری را برگزار کرده‌اند، بیشتر به این شرط پایبند بوده‌اند.

منبع : ایسنا  
نظرات کاربران
مدیریت : 1397/03/31

به نظر من اصلاً از همون اول کارتون اشتباه هست . شما باید روی زبان تخصصی رشته ها مانور بدید ولی این کار رو نمی کنید. مثلاً توی همین آزمون دکتری به جای اینکه بیاید زبان عمومی بزارید ، باید زبان تخصصی بزارید تا افراد بیشتر با رشتشون آشنا بشن. ما قرار نیست در رساله های دکتری مقالات سایر رشته ها رو بخونیم، باید مقالات و کتب رشته خودمون رو بخونیم تا بتونیم رساله دکتری رو بنویسیم. در آزمون ها متون سایر رشته ها به درد افراد نمیخورد. باید برای هر رشته زبان تخصصی خودشون گذاشته بشه. طرف هنوز بلد نیست یک کلمه توی رشته خاص به چه معنی هست. حالا شما آزمون های زبان مدام برگزار کنید. اون وقت طرف تو اصل رشته خودش دچار مشکل هست.

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه