معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور با تاکید بر اینکه ۴۲ درصد بیکاران کشور را فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل میدهند، گفت: این وضعیت در حالی است که هزینههای زیادی برای آموزش آنها صرف شده است و باید فکری اساسی برای رفع این معضل و جلوگیری از مهاجرت نخبگان صورت بگیرد.
به گزارش ایسنا، دکتر سعید نمکی معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در اولین همایش نقش آفرینی دانشگاهها در اقتصاد ملی که امروز در پژوهشکده علوم و انرژی دانشگاه شریف برگزار شد، گفت: راهی که امروز در آموزش عالی میپیماییم، راهی است که دیگران در گذشته رفتهاند امروزه آموزش عالی باید مملکت را برمبنای منابع اداره کند.
وی در ادامه با تاکید بر لزوم نقش آفرینی دانشگاهها در حوزههای مختلف نیازهای کشور، تصریح کرد: در ادبیات توسعه، انسان ابزار توسعه نیست و انسان ابزار یافته هدف توسعه قرار میگیرد بطوری که این توسعه با آموزش امکانپذیر است.
نمکی همچنین افزود: آموزش در مقطع ابتدایی فقط تقویت کردن حافظه دانش آموزان است، در حالی که در کشورهای دیگر این گونه نیست، واقعیت امر این است علت عقب افتادگی در توسعه، عقب افتادگی در دانشگاهها است.
معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور گفت: فارغ التحصیلان باید مهارتهایی متناسب با نیازهای جامعه کسب کنند، اما در شرایط کنونی این گونه نیست آموزشها فراتر یا پایینتر از حد انتظار است.
به گفته وی، امروزه ۴۲ درصد از بیکاران در مقطع لیسانس یا فراتر هستند، در صورتی که منابع مالی زیادی برای این افراد هزینه شده است و این مورد یکی از بحثهای مهم در جامعه است. در واقع نوع انتظارات جامعه از این افراد متفاوت است و فرار مغزها یکی از دلایل اضطراب از کار در آینده است.
وی با اشاره به آموزشها در سطوح مختلف، گفت: آموزشها طولانی، گران و غیرمرتبط هستند، امروزه آموزش و پژوهش جامعه محور شده در صورتی که مشکلات را حل نمیکنند.
معاون توسعه امور اجتماعی و عمومی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در پایان خاطرنشان کرد: خانواده و دانشگاه نقش مهمی در تقویت روح ملی دارند در صورتی که امروزه دانشجویان تک بعدی تربیت شده و نگاه نابخردانه باعث این عامل شده است.
نظرات کاربران