شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
چهار شنبه 03 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 11,339
بازدید دیروز: 29,072
بازدید کل: 159,267,290
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 88
کاربران حاضر: 89
کدخبر: 14321 زمان ارسال: جمعه 27 مرداد 1396 - 07:03 تعداد بازدید: 1426
تجمیع گرایش‌های رشته مدیریت ورزشی موجب بازگشت به گذشته است

در پی مطرح شدن مباحثی در خصوص تجمیع گرایش‌های برخی رشته‌ها از جمله رشته مدیریت ورزشی برخی اساتید این رشته‌های تخصصی از ین مسال ابراز نگرانی کردند در این راستا دانشیار دانشگاه پیام نور معتقد است تجمیع گرایش‌های مدیریت ورزشی به نوعی بازگشت به گذشته است.

به گزارش ایسنا، دکتر حمید قاسمی دکترای تربیت بدنی مدیریت ورزشی در رابطه با تجمیع گرایش های مدیریت ورزشی اظهار کرد: در ماه‌های اخیر خبرهایی به گوش می‌رسد که وزارت علوم در تلاش برای ادغام برخی گرایش‌ها در رشته‌های مختلف و تبدیل آن‌ها به گرایش عمومی است که یکی از این رشته‌ها مدیریت ورزشی است.

مدیر شبکه رادیو ورزش و رئیس سابق فدراسیون اسکواش ادامه داد:‌ گستردگی رشته علوم ورزشی، بازار کار و حوزه مطالعاتی آن باعث شد تا در مقطعی از زمان و بر اساس تجارب و مطالعات صاحب‌نظران، این رشته به یک حیطه و گرایش‌های آن به رشته‌هایی مانند مدیریت ورزشی، فیزیولوژی ورزشی، رفتار حرکتی و امثال آن تقسیم شود. هر یک از این رشته‌ها در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری بر اساس یک طرح تحقیقی در گرایش‌های مختلفی دسته بندی شدند. رشته مدیریت ورزشی در مقطع کارشناسی ارشد به ۶ گرایش و در مقطع دکتری به سه گرایش تقسیم شد اما به نظر می‌رسد که برخی از واحدهای تصمیم‌گیرنده در سطح کلان به این جمع‌بندی رسیده‌اند که این گرایش‌ها باید تجمیع و به‌صورت «مدیریت ورزشی» و شکل سابق خود بازگردد.

قاسمی تصریح کرد: البته این امر هنوز محقق نشده است و امیدوارم این بازگشت به عقب در نظام دانشگاهی صورت نگیرد.

وی در ادامه با اشاره به آثار سوء احتمالی این تصمیم برای رشته مدیریت ورزشی، پیشنهادهایی در این زمینه ارائه کرد و گفت: بسیاری از این گرایش‌ها با همین عناوین در دانشگاه‌های معتبر دنیا در حال تربیت دانشجو هستند. با هدایت این تخصص‌ها به شکل عمومی ضمن بازگشت به گذشته، عملاً فرصت‌های مورداشاره از دست خواهد رفت.

وی افزود: در حال حاضر دانشگاه‌های پیشرو جهان به دنبال شکل‌گیری نسل چهارم دانشگاهی یعنی تربیت دانشجویان خلاق و نوآور هستند. در شکلی ساده از تقسیم‌بندی مراحل خلاقیت، نخستین گام «آمادگی» از دو بعد تخصصی و روانی است. بی‌شک مطالعات متمرکز زمینه را بیش از زمینه‌های عمومی برای تربیت دانشجوی خلاق و نوآور در حوزه تخصصی مربوطه آماده می‌کند. این امر از پیش‌شرط‌های مهم برای جذب فارغ‌التحصیلان به بازار کار است.

این استاد دانشگاه در ادامه تاکید کرد: با شکل‌گیری گرایش‌ها، عملاً اساتید متعدد این حوزه نیز تلاش خواهند کرد تا در حیطه‌های تخصصی و به‌طور متمرکز به آموزش، پژوهش و اقدام مؤثر دانشگاهی روی‌آورند و این خود زمینه تربیت مدرس متخصص را بیش از گذشته و نسبت به گرایش عمومی فراهم می‌کند. همچنین شکل‌گیری رشته مدیریت ورزشی در حیطه علوم ورزشی از نتایج شکل‌گیری انواع گرایش‌ها در این حوزه است که در صورت بازگشت به گذشته ما باید باز هم رشته مدیریت ورزشی را در حدّ یک گرایش از رشته علوم ورزشی ببینیم.

دکتر قاسمی در ادامه خاطرنشان کرد: شکل‌گیری انجمن تخصصی مانند «مدیریت ورزشی»، در وزارت علوم به دلیل انواع گرایش‌ها و ظرفیت‌های بزرگ این رشته بود که نباید این رشته بزرگ را که می‌تواند با انواع گرایش‌ها زمینه تربیت نیروی تخصصی را فراهم می‌کند به‌نوعی محدود نماییم. به یاد دارم که برخی از متخصصان حتی به نیاز به وجود گرایش‌هایی مانند: گردشگری ورزشی، کارآفرینی ورزشی و امثال آن تأکید داشتند.

به گفته وی، آنچه از روال قانونی و منطقی کار انتظار می‌رود، این است که با مصوب و اجرایی شدن هر رشته و گرایش، باید پس از فارغ‌التحصیلی یک یا چند دوره و گرفتن بازخوردهایی اساسی نسبت به تغییراتی در سطح حذف و تجمیع اقدام نمود! این در حالی است که هنوز دانشجویان ورودی این گرایش‌ها در مقطع دکتری، فارغ‌التحصیل نشده‌اند و عمر زیادی از فارغ‌التحصیلان گرایش‌های کارشناسی ارشد آن‌هانمی‌گذرد.

عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور درر ادامه اظهار داشت: برخی دانشگاه‌ها بر اساس این گرایش‌ها و تحولات پدید آمده در جذب و به‌کارگیری اعضای علمی خود اقدام نموده‌اند. آیا به چالش‌های احتمالی با تصمیم مورد اشاره توجه شده است؟!

دکتر قاسمی در پایان گفت: توصیه‌ای به همکاران تصمیم‌گیرنده و همکاران مجری خود دارم. ابتدا اینکه اقدام مورد اشاره خیلی زود توسط وزارت علوم مورد بررسی و بازخورد قرار خواهد گرفت و امیدوارم از همین حالا به نکات، چالش‌ها و مسائل مورد اشاره توجه کنند تا خدای ناکرده در فردا روزی در محضر خداوند، مردم و همکاران خود مغبون نباشند. در ادامه از مجریان این‌گونه تصمیمات خواهشمندم که نسبت به این مسئله و رشته خود بی‌تفاوت نباشند و با نقد و نظر و تحلیل، حساسیت‌ها و چالش‌های موردنظر خود را برای همکاران تصمیم‌گیرنده برجسته‌ نمایند تا این حساسیت موردتوجه و عنایت بیشتری در تصمیم‌گیری‌ها قرار گیرد. به امید آنکه در این حوزه تصمیماتی اتخاذ شود که با رضایت خدا، توسعه ملی، نفع نظام دانشگاهی و دانشجو همراه باشد.

منبع : ایسنا  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه