شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 02 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 12,677
بازدید دیروز: 19,661
بازدید کل: 158,503,166
کاربران عضو: 2
کاربران مهمان: 112
کاربران حاضر: 114
کدخبر: 13931 زمان ارسال: سه شنبه 29 فروردین 1396 - 18:13 تعداد بازدید: 1528
جشنواره کارآفرینی سبز بوم تک در دانشگاه علم و صنعت ایران

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه علم و صنعت، مراسم افتتاحیه جشنواره «کارآفرینی سبز بوم تک» با حضور تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، مشاوران معاونت فناوری ریاست جمهوری و مدیران شرکت‌های خصوصی و دانش بنیان در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم علیرضا خورسند مدیر روابط عمومی جشنواره به معرفی مجموعه بوم تک و اعضای هیات داوران متشکل از 30 عضو هیات علمی دانشگاه‌های علم و صنعت ایران، تربیت مدرس و صنعتی شریف پرداخت.

وی افزود: در جریان برگزاری این جشنواره چندین کارگاه آموزشی با موضوعات تیم سازی، مدل‌های کسب و کار و غیره برگزار می شود. وی به ثبت 280 طرح و ایده در سه حوزه در جشنواره بوم تک اشاره کرد و از غربالگری این طرح‌ها بر مبنای جذابیت‌ها، قابلیت اجرای فنی آنها و غیره خبر داد.

به گفته خورسند به سه ایده برتر جوایز یک، دو و سه میلیونی اهدا می‌شود و در بخش طرح‌ها و محصولات، دانشجویان صاحب ایده با شرکت در کارگاه‌ها و جلسات طوفان فکری با حضور نخبگان صنعتی کشور به ایده آفرینی می‌پردازند و در انتها، ایده‌های آنها توسط داوران ارزیابی می‌شود.

40 طرح راه یافته به مرحله نهایی، علاوه بر امکانات و خدمات بوم تک، امکان حضور در مراسم اختتامیه و ارائه به سرمایه گذاران را می یایند که در این مرحله از جشنواره، به تیم های برتر تا سقف 400 میلیون تومان، سرمایه اولیه اعطا می گردد. در بخش دوم جشنواره کارآفرینی سبز بوم‌تک، از 3 ایده‌‌ برتر حمایت مالی صورت می‌گیرد. لاز‌م به ذکر است برای تمام طرح‌ها و ایده‌ها، امکان ورود به فرآیند شتابدهی نیز وجود دارد.

رضا احمدی میانجی فعال و صاحب نظر اقتصادی دومین سخنران این جشنواره بود که شرایط فعلی کشور را مشابه با شرایط روزهای اول وقوع جنگ تحمیلی دانست و خواستار حضور با برنامه جوانان در عرصه‌های اقتصادی برای حل مشکلات موجود به مانند سال‌های دفاع مقدس شد.

وی حمایت از کارآفرینان جوان را مستلزم شناسایی زنجیره‌های اقتصادی کشور و اولویت بندی نیازها بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری دانست و به تشریح موانع و مشکلات تحقق اقتصاد مقاومتی در بخش‌های مختلف پرداخت.

این فعال اقتصادی مزیت‌های کشور را در حوزه‌های انرژی، معدن، کشاورزی، نیروی انسانی، گردشگری و فرهنگ دانست و تحریم، وابستگی به نفت و تهاجم و تهدید خارجی را از جمله آسیب‌های کشور دانست.

محسن صیقلی مشاور معاونت علمی ریاست جمهوری هم در سخنانی یکی از اولویت‌های کشور را رسیدگی به حوزه امداد و نجات و محیط زیست دانست و خواستار سرمایه گذاری بانک‌ها برای پیشرفت در این دو حوزه شد. وی گفت: سرمایه گذاری در این حوزه نه تنها خطر و ریسکی ندارد، بلکه ارزش افزوده هم به همراه می‌آورد.

وی دانشجویان خلاق را به تجمیع ایده های خود و ارتقای کیفیت آنها تشویق کرد و افزود: بهتر است زنجیره ای از فعالیت‌ها و ایده‌ها را در قالب تعاونی ایده ها برای حل زنجیره مشکلات زیست محیطی ارائه کنید تا بتوانید سرمایه گذاران را مجاب کنید، برای جذب سرمایه گذار باید در طراحی ایده، نگاه طرف مقابل را تغییر دهید و با تهییج درست و خلاقانه او و ارائه درست ایده سرمایه گذاران را جذب کنید.

در ادامه بهروز نعمتی عضو و سخنگوی هیات رییسه مجلس شورای اسلای و عضو کمیسیون انرژی مجلس با اشاره به ضعف ارتباط میان نخبگان و عرصه تولید علت این مساله را عدم فرهنگ سازی دانست و همکاری مجلس و دولت و دانشگاهیان برای تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه را ضروری دانست.

وی خواستار اعتماد به بخش خصوصی و عدم مشکل آفرینی برخی مجموعه‌های خصولتی برای این بخش شد و بر استفاده از نیروهای متخصص، کارآزموده و مطلع برای مدیریت مجموعه های تولیدی و صنعتی تاکید کرد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در انتهای سخنان خود خواستار حفظ امنیت سرمایه گذاری در کشور، انجام سرمایه گذاری بر مبنای امکانات و توانمندی‌های موجود در بخش‌های مختلف کشور و محدود نشدن سرمایه گذاری به نقاطی خاص در کشور شد و گفت: مجلس با برگزاری جلسات متعدد 20 مشکل اساسی کشور را تعیین کرده و از شما نخبگان می خواهیم برای حل این مشکلات مانند کم آبی، بی کاری، فساد، مسائل بانکی و غیره به ما کمک کنید.

حمیدرضا امیری نیا رئیس هیات مدیره موسسه دانش‌بنیان برکت و مشاور معاونت علمی ریاست جمهوری دیگر سخنران این مراسم ضمن انتقاد از اتکای بیش از حد کشور به درآمدهای حاصل از نفت و گاز خواستار توجه جدی به استفاده از انرژی‌های پاک شد و از اینکه ایران بر خلاف برخی کشورهای همسایه مانند امارات به این مساله بی توجهی می‌کند، اظهار تاسف کرد.

عضو هیات مدیره انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر بیان کرد: ما ظرفیت فراوانی برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک و به ویژه انرژی خورشیدی داریم ولی به این موضوع بی توجه هستیم و برای فعال‌تر شدن این بخش نیازمند استفاده از فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها هستیم.

وی افزود: این حوزه قابلیت کارآفرینی بالایی دارد و سرمایه گذاری در این بخش هیچ خطری ندارد. یک راه اساسی برای توسعه انرژی‌های پاک تاسیس شرکت‌هایی با رویکرد بین المللی و صادراتی است که تنها به دنبال بازارهای کوچک محلی نباشند. ما باید اهمیت انرژی‌های پاک را به مردم و دولت و مجلس توضیح بدهیم تا حمایت از آن بیشتر شده و بخش خصوصی نیز در این زمینه سرمایه گذاری کند.

امیری نیا ادامه داد: ستاد اجرایی فرمان امام(ره) اولین شرکت بهره گیری از انرژی باد را تاسیس کرده و از طرح‌های خلاقانه دراین بخش حمایت می‌کند. بنیاد برکت هم علاقمند به پشتیبانی از چنین طرح‌هایی است و اگر ایده‌های این حوزه خوب پردازش شوند می توان با اصلاح تعرفه‌ها به جذب سرمایه گذاری خارجی امیدوار بود. البته یکی از موانع سرمایه گذاری در این بخش بانک‌ها هستند که خواستار دریافت سودهای بالا می باشند.

وی در پایان گفت: مسیر کارآفرینی در کشور مبتنی بر شکل گیری استارت آپ های گوناگون و از جمله فعال در حوزه انرژی‌های پاک است و همه ما باید مهارت‌های لازم را در این حوزه کسب کنیم.

علی پنیریان، مدیرعامل مرکز نوآوری و شتابدهنده یاس و پویا کندری مدیر شتاب‌ دهنده فارابی از دیگر سخنرانان مراسم افتتاحیه جشنواره بوم تک بودند. فعالیت این جشنواره تا 16 خرداد ماه در دانشگاه علم و صنعت ایران ادامه می یابد. این رویداد، نخستین و بزرگترین رویداد کارآفرینی سبز کشور به شمار می‌رود. این دوره از جشنواره، با موضوع فناوری پاک برگزار می‌شود و شامل موضوعات: فناوری اطلاعات(IT)؛ انرژی‌های نو و تجدیدپذیر؛ شیمی سبز؛ حمل و نقل سبز؛ شهر هوشمند؛ مدیریت پسماند؛ بازیافت؛ باتری و ذخیره سازها؛ نانو فناوری؛ ساختمان‌های سبز و انرژی صفر؛ پساب‌های خانگی است. علاقه مندان برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت این جشنواره به آدرس http://boomtech.iust.ac.ir یا کانال آن به نشانی تلگرامی @Boomtech مراجعه کنند.

منبع : فارس  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه