طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی ؛ افزایش محصلان دکتری برای آینده خطر آفرین است
طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس بررسی شد که طبق نتیجه آن مقرر شد ۲ نماینده خواهان تحقیق و تفحص نظرشان را طی ۲ روز آینده اعلام کنند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، در بخشی از جلسه روز 21 آذرماه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی طرح تحقیق و تفحص از دانشگاه آزاد اسلامی با حضور میرزاده، معاونان این دانشگاه و نمایندگان خواهان تحقیق و تفحص بررسی شد.
در ابتدای جلسه نمایندگان خواهان تحقیق و تفحص نسبت به دغدغهها و مشکلات موجود در دانشگاه آزاد اسلامی نکاتی را مطرح کردند.
افزایش محصلان دکتری برای آینده خطر آفرین است
احمدی لاشکی یکی از نمایندگان خواهان تحقیق و تفحص با اشاره به اینکه کسی تلاش های صورت گرفته در دانشگاه آزاد اسلامی در سال های مختلف را نفی نمی کند، گفت: ایجاد حدود 20 میلیون متر مربع فضای آموزشی در سطح کشور، دارا بودن بیش از 30 هزار هیات علمی و کسب افتخارات بین المللی از جمله اقدامات انجام شده است که کسی آنها را رد نمی کند.
نماینده مردم نوشهر و چالوس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: به نظر می رسد این دانشگاه به دلیل مسائل مالی از ریل اصلی خود خارج می شود لذا قانون سنجش و پذیرش به دلیل ساماندهی چنین مشکلات در این عرصه به تصویب رسیده است.
احمدی لاشکی با بیان اینکه جزئیات آمار ارائه شده در خصوص دانشگاه را رد می کند، تصریح کرد: به عنوان مثال در بازدید از دانشگاه خواف با بیش از یک هزار دانشجو حتی یک هیات علمی ندارد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه افزایش محصلان دکتری برای آینده خطر آفرین است، گفت: باید طرح آمایش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به دور از شعار اجرایی شود.
کاهش تعداد مراکز دانشگاهی به 355 مرکز/وجود نقاط ضعف را قبول داریم
در این میان میرزاده، رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز با اشاره به اینکه به دلیل اهمیت داشتن کیفیت در آموزش عالی تعداد مراکز دانشگاهی را از472 مرکز به 355 مرکز کاهش داده و در برخی موارد ادغام کرده ایم، گفت: واحدهای دانشگاهی می توانند تا شعاع 150 کیلومتری از استادان یکدیگر استفاده کنند تا مناطق محروم نیز از استاد بهره مند شود.
وی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی در دنیا اعتبار دارد، اظهار کرد: شاید نقطه ضعف هایی وجود داشته باشد که آنها را قبول داریم.
میرزاده تصریح کرد: بیش از 5.7 دهم میلیون نفر از 11.5 میلیون نفر فارغ التحصیلان کشور، متعلق به دانشگاه آزاد اسلامی است.
هیچ دانشجوی دکتری پژوهش محور از دانشگاه آزاد فارغ التحصیل نشده است
در ادامه فرهاد حسینزاده لطفی، معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینکه تمام پذیرش های دانشگاه آزاد دارای مجوز قانونی است و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نیز تمام رشته محل ها را در سایت خود قرار داده است، گفت: ممیزی رشته ها را در دانشگاه شروع کرده ایم و در این میان برای اولین بار پذیرش2500 رشته محل را به صفر رسانده ایم.
وی با بیان اینکه هیچ دانشجوی دکتری پژوهش محور از دانشگاه آزاد فارغ التحصیل نشده است، اظهار کرد: البته باید اذعان کرد مجوز پذیرش دکتری پژوهش محور از وزیر وقت دریافت شده است.
حسینزاده لطفی با بیان اینکه بندهای دفترچه دانشگاه آزاد مغاریتی ندارد، تصریح کرد: ممکن است در یک سال دو دفترچه آزمون در یک مقطع تحصیلی منتشر شود که آن هم به دلیل دریافت مجوزهای رشته های محل های جدید است.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه آزاد اسلامی افزود: 7هزار و 300 رشته محل کارشناسی ارشد در دفترچه دانشگاه وجود دارد که در این میان 120 هزار ثبت نام انجام شد که متوسط آن کمتر از 17 نفر بود و پایین تر از سقف مجاز است.
وی خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته 4 هزار نفر هیات علمی جدید به مجموعه اضافه شده است و 3500 نفر که مربوط به فراخوان سال 94 و 95 است در حال بررسی و انجام شدن است.
مدرک دانشجویان و دانش آموختگان قبل از سال 95-94 تایید خواهد شد
در ادامه این جلسه مجتبی علوی فاضل، رئیس مرکز هماهنگی امور استانها و هیأت امنای استانی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: بر اساس توافق صورت گرفته بین دانشگاه و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، مدرک دانشجویان و دانش آموختگان ورودی قبل از سال 95-94 واحدها و پردیس های تجمیع شده با عنوان واحد علوم تحقیقات تهران صادر می شود و پس از استعلام از وزارت علوم، مدرک صادر شده تایید خواهد شد.
وی تصریح کرد: دانشجویان دکتری واحد الکترونیک نیز مصوبه ای صادر شده که در یکی از بندها ذکر شده با اجرای سیستم آموزش مجازی در رشته های دایر واحد تهران مرکزی توسط واحد الکترونیکی دانشگاه آزاد اسلامی به صورت متمرکز موافقت می شود که به امضا وزیر رسیده است لذا تمام مجوز سالانه پذیرش ها در سال های مختلف صادر شده است.
بنابراین گزارش، در پایان جلسه مقرر شد 2 نماینده خواهان تحقیق و تفحص نسبت به بررسی نتیجه جلسه امروز، نظرشان را طی 2 روز آینده نسبت به قانع شدن یا نشدن از تحقیق و تفحص عنوان کنند تا مشخص شود نیاز به ارائه گزارش در این خصوص وجود دارد یا خیر./
نظرات کاربران