شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
شنبه 20 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 12,180
بازدید دیروز: 66,126
بازدید کل: 159,810,940
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 203
کاربران حاضر: 204
کدخبر: 13455 زمان ارسال: شنبه 08 آبان 1395 - 12:05 تعداد بازدید: 1609
هشدار وزارت علوم به داوطلبان دانشگاه آزاد
مدیرکل دانشگاه های غیردولتی وزارت علوم تاکید کرد: تنها کد رشته‌هایی که در سایت وزارت علوم اعلام شده مجوز دارند و مدرک تحصیلی دانشجویان دانشگاه آزاد در کدرشته های غیر مجوز دار، تایید نمی شود.

به گزارش خبرنگار مهر، کارن ابری نیا، مدیرکل آموزش عالی دانشگاه های غیردولتی وزارت علوم با حضور در برنامه گفتگوی خبری شبکه ۴ سیما، اختلاف وزارت علوم و دانشگاه آزاد برسر کدرشته های این دانشگاه را بررسی کرد.

وزارت علوم دانشگاه آزاد را بسیار تحمل کرده است

ابری نیا در پاسخ به درخواست دانشگاه آزاد مبنی بر ارزیابی دانشگاه آزاد مانند سایر موسسات آموزش عالی گفت: این صحبت ها، شگفت آور است، وزارت علوم طی سال های اخیر به دنبال ارتقاء کیفیت آموزشی است، با این وجود مشکلاتی را که دانشگاه آزاد ایجاد کرده بسیار تحمل کرده و با این دانشگاه همراهی کرده است.

تعطیلی ۶۰ درصد فعالیت دانشگاه آزاد در صورت اجرای معیارها

وی ادامه داد: وزارت علوم اگر قصد داشت معیارها، شاخص ها و ضوابطی را که برای زیر نظام‌های دیگر اجرا کرده برای این دانشگاه اجرا می کرد، الان شاید ۶۰ درصد فعالیت های این دانشگاه تعطیل می شد.

مدیرکل آموزش عالی دانشگاه‌های غیردولتی وزارت علوم، ادامه داد: بالاخره اتفاقاتی که در دوره های گذشته و دولت های قبل رخ داده، مانند قطاری است که در ریل افتاده و نمی شود آن را متوقف کرد، باید آن را به ریل اصلی خود بازگرداند.

شورای عالی برنامه ریزی بالاترین مرجع تصویب مجوزها

وی تصریح کرد: برای این کار باید به دانشگاه آزاد فرصت داده شود، که داده شد، شورای عالی برنامه ریزی به عنوان بالاترین مرجع تصویب مجوزها برای آموزش عالی در کشور است فرقی هم نمی کند که برای کدام زیرنظام باشد.

کمیته ۳ نفره اصلا مطرح نبوده است

ابری نیا افزود: اینکه ادعا می شود یک کمیته سه نفره برای تصویب این کدرشته ها وجود داشته این موضوع اصلا مطرح نبوده، این کمیته ۲۰ الی ۲۵ سال پیش مطرح شده و اصلا اجرایی نشده، یک عضو این کمیته از وزارت علوم بوده که اصلا شرکت نکرده است.

وی در پاسخ به این سوال که، وزارت علوم نمی خواهد دانشگاه آزاد با دانشگاه هایی که اغلب، اعضای هیات رئیسه دانشگاه های دولتی در آنها سهام دارند رقابت کند، تصریح کرد: اساسنامه دانشگاه آزاد در سال ۸۹ در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب و اصلاح شد.

دانشگاه آزاد نمی تواند تافته جدا باشد

مدیرکل آموزش عالی دانشگاه های غیردولتی وزارت علوم افزود: در بند اول اساسنامه دانشگاه آزاد آمده است، این دانشگاه یک موسسه آموزش عالی غیردولتی و غیرانتفاعی محسوب می شود و بنابراین زیرنظام وزارت علوم است، باید از تمام ضوابط حاکم پیروی کند و نمی تواند تافته جدا بافته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمام دانشگاه ها و موسسات غیرانتفاعی، تحت نظارت وزارت علوم هستند، همگی دارای هیات امنا هستند، نماینده وزیر علوم در تمام این هیات ها حضور دارد و دانشگاه مادر بر این موسسات و دانشگاه ها نظارت دارد.

دانشگاه آزاد از سیستم متمرکز سنجش پیروی نمی کند

ابری نیا تصریح کرد: ما مجوز موسسات غیردولتی را در شورای گسترش صادر می کنیم و حتی یک دانشجو خارج از سیستم سازمان سنجش پذیرش نمی شود در حالی که دانشگاه آزاد اسلامی از این مساله تبعیت نکرده و پذیرش دانشجو را به صورت اختیاری انجام می دهد و از سیستم متمرکز سنجش پیروی نمی کند.

سهامی در موسسات غیرانتفاعی ندارم

وی ادامه داد: من شخصا در هیچ موسسه غیرانتفاعی سهام ندارم، برخی همکاران ما سهام دارند و اتفاقا برخی از همکاران ما که دارای سهام هستند در سطح بندی موسسات، رتبه موسسه آنها در سطح ۴ قرار دارد. اگر قرار بود امتیاز ویژه ای برای آنها قائل باشیم، می توانستیم آنها را در سطوح بالاتر قرار دهیم. حتی سازمان بازرسی می تواند از این موسسات بازدید کند که به این موسسات مجوز خاصی نداده ایم.

عدم رعایت ظرفیت رشته توسط دانشگاه آزاد

مدیرکل آموزش عالی دانشگاه های غیردولتی وزارت علوم ادامه داد: وزارت علوم در شهریور ماه امسال با یک بار پذیرش ۴ هزار ۶۰۰ کد رشته موافقت کرد تا به دانشگاه آزاد فرصت دهد تا این کد رشته ها را اصلاح کند، همین تعداد نیز پر از مشکل است، هیات علمی استانداردی ندارد، دانشگاه آزاد حتی ظرفیت رشته را نیز رعایت نمی کند.

وجود گزارش هایی مبنی بر پذیرش ۱۵۰ تا ۲۰۰ دانشجوی کارشناسی ارشد

وی افزود: دانشگاه های غیردولتی که تحت نظر وزارت علوم هستند، نمی توانند بیشتر از ۲۰ دانشجوی کارشناسی ارشد پذیرش کنند، اما از واحدهای دانشگاه آزاد گزارش های متعددی وجود دارد که در واحدهایی ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر در کارشناسی ارشد پذیرفته است.

عدم شفاف سازی در تعداد پذیرش دانشجو دکتری

ابری نیا یادآور شد: ما به دنبال این هستیم دانشگاه آزاد که سهم موثری از آموزش عالی را برعهده دارد، ارتقاء کیفیت یابد و روندی را که طی می کند، روند خوبی باشد. با وجود اینکه دانشگاه آزادی ها از شفاف سازی صحبت می کنند، هنوز کسی نمی داند چند دانشجوی دکتری در دانشگاه آزاد پذیرش شده است.

الزام دانشگاه آزاد به اصلاح ساختار کد رشته‌های یک بار پذیرش

ابری نیا افزود: اگر در همین ۴۶۰۰ کد رشته محل که یک بار مجوز پذیرش داده شده است نیز ساختار خود را اصلاح نکنند، نمی توانند دانشجو پذیرش کنند. با توجه به این مساله، حتی گزارش هایی وجود دارد که این دانشگاه در کد رشته هایی که بدون مجوز هستند در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو پذیرش کرده و اجرا می کند.

پذیرش دانشجو فقط برای افزایش درآمد فاجعه است

مدیرکل آموزش عالی دانشگاه های غیردولتی وزارت علوم ادامه داد: این یک فاجعه است که دانشگاه آزاد با پذیرش دانشجو تنها درآمد خود را بالا برده و امورات خود را بگذراند، این راه صحیحی نیست، بلکه باید با وزارت علوم تعامل کند. وزارت علوم به دنبال رشد و توسعه دانشگاه آزاد است.

وی خاطرنشان کرد: ما نمی خواهیم این دانشگاه سقوط کند اما ادعای ما این است اگر این روند را پیش گیرد، کیفیت نازلی را ارایه خواهد کرد، این مساله منجر به سقوط آموزش عالی می شود و این درست نیست و باید جلوی آن گرفته شود.

هشدار به داوطلبان دانشگاه آزاد

ابری نیا خطاب به داوطلبان دانشگاه آزاد تاکید کرد: تنها کد رشته‌هایی که در سایت وزارت علوم اعلام شده دارای مجوز هستند. دانشجویان به سایت وزارت علوم مراجعه کرده و کد رشته های دارای مجوز را انتخاب کنند در صورتی که در غیر از این کد رشته ها تحصیل کنند مدارک آنها تایید نمی شود.

وی درباره تکلیف کد رشته هایی که مجوز یک بار پذیرش دارند نیز گفت: درصورتی که این کد رشته ها سال آینده اصلاح نشود، آنها نیز از لیست وزارت علوم خارج می شوند.

منبع : خبرگزاری مهر  
نظرات کاربران
الناز : 1395/08/05

سلام. من ورودی 91 علوم تحقیقات گیلان بودم، الان چه جوری میتونم مطلع بشم که آیا مدرک من مورد تایید وزارت علوم هست یا نه؟ تو مدرک موقتم هم درج شده " علوم تحقیقات تهران(گیلان) " ممنون میشم اگه راهنمایی بفرمایید.

به الناز : 1395/08/05

اگه دانشنامه صادر شده دیگه مشکلی نداره. اونهایی که به مشکل خوردن براشون دانشنامه صادر نشده.

امید به الناز : 1395/08/05

سلام دوست عزیز به سایت وزارت علوم مراجعه کنین و لیست داشنگاه های مورد تایید دانلود کنین

علی : 1395/08/06

واقعا دانشگاه آزاد از حد گذرانده است و آش را بدجور شور کرده است در رشته حسابداری در مقطع دکتری 800 نفر را پذیرش میکند این در حالی است که در رشته حسابداری در دانشگاه های دولتی شامل روزانه، شبانه، پردیسها، پیام نور و غیرانتفاعی ها رویهم رفته 40 نفر پذیرش می شوند. یعنی دانشگاه آزاد 20 برابر کل دانشگاه های دولتی پذیرش دکتری حسابداری کرده است. و در رشته های دیگر هم کم و بیش وضعیت همینگونه است در مجموعه مالی در 5 گرایش بیش از 350 دانشجوی دکتری پذیرش کرده است این در حالی است که ظرفیت در 5 زیر شاخه مالی در دانشگاه های دولتی شامل روزانه، شبانه، پردیسها، پیام نور و حتی غیرانتفاعی روی هم رفته 35 نفر را پذیرش می کنند.

دانشگاه آزاد افتخار ملی : 1395/08/06

با سلام و ادب بنده به دانشگاه آزاد اعتقاد و ایمان دارم و معتقدم که با کمک دانشگاه آزاد این افتخار بزرگ ملی آینده ای بسیار روشن چه در حوزه اقتصاد و چه در حوزه علم و دانش خواهیم داشت و اصلا این انتقادات عجیب و غریب مدیران رده پایین وزارت علوم برای من مهم نیست و اتفاقا سبب شد که سعی کنم حتما ادامه تحصیل در دانشگاه آزاد بدهم مانا و سلامت باشید

AMIR : 1395/08/06

با سلام من نمیدونم کار وزات علوم درسته که با پذیرش بی رویه پردیسها پیام نور که در روستاها هم پیام نور گذشتن با بدترین کیفیت آموزشی فقط برا پول حالا به دانشگاه آزاد گیر داده من خودم لیسانسم دولتی بود با کمترین امکانات آموزشی ولی در دو مقطع بعدی واقعا در آزاد راضی بودم بهتره دوستان یکم منصفانه برخورد کنن و هر خبری و هر آماریو منتشر نکنن مگر با معدل خالی هم میشه دکتری گرفت که پردیسا همینجور دارن میگرن ( این کیفیته..؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟) اونوقت دانشجوی دکتری یه مقاله ترویجی هم بلد نیست

الناز : 1395/08/06

سلام. ممنون از دوستانی که راهنمایی کردند، ولی من هنوز دانشنامه نگرفتم و مدرک موقت بهم دادند، و مورد بعد اینکه چون علوم تحقیقات گیلان الان دیگه منحل شده، حتی اگه لیست رشته های مجاز هم از سایت وزارت علوم دانلود کنم فکر نمیکنم که اسم دانشگاه ما توش ذکر شده باشه، ضمن اینکه به سایتشون مراجعه کردم ولی موفق به دانلود نشدم.

الناز : 1395/08/06

اگه راه دیگه ای وجود داره که از وزارت علوم بتونم اعتبار مدرکم رو استعلام کنم، ممنون میشم اگه بهم بگین و کمکم کنید. واقعا فکرم مشغوله.

مصطفی : 1395/08/07

اینکه بگیم دانشگاه ازاد فقط دنبال درامد از طریق دانشجو درست نیست. الان حتی شهرهای کوچک دانشگاه پیام نور . غیرانتفاعی دارن. یا دانشگاهای دولتی هرجور دلشون میخواد دارن دانشجو ارشد و دکترا برای خودگردانها میگیرند.حتی دوستی داشتم رفته بود برای دانشگاه خودگردان برای مصاحبه دکترا ، اولین سوالشون این بود اوضاع مالی مناسبی داری!!!! این واقعیت دانشگاهای ماست چون دولت دیگه نمیتونه هزینه اینها رو بده باید خودشون درامد کسب کنند . حالا یکی مثل ازاد دانشجو بیشتر گرفته یکی مثل دانشگاهای دولتی با اسم دانشگاه خودگردان. بین المللی . دارند حسابی پول در میارن و مهم براشون توان مالی دانشجو نه کیفیتش. بازهم من چندجا دانشگاه ازاد دیدم که امدن کلاسهای زبان تو منطقه خودشون گذاشتن تا کلاس و سیستم اموزیشون خاک نخوره و حداقل یه درامدی براشون داشته باشه یا دیدم با شرکتهای صنعتی قرارداد بستن و ازمایشگاهشون در اختیارشون میذارند و تونشتن ارتباطی خوبی با صنعت داشته باشند حتی دانشگاهای کشاورزیشون گل خونه زدن و محصولاتشون دارن میفروشند و از این راه تونستن درامد کسب کنند. وقتی قرار رو پای خودشون باشند و دولتم کمک نکنه باید خودشون در امد کسب کنند. ولی باید سعی کنند کیفیت اموزش پایین نیاد. ولی اینکه بگیم فقط دانشگاه ازاد دانشجو زیاد میگیره درست نیست. الان کلاسهای لیسانس غیرانتفاعی .پیام نور و... هم خالی شده(دانشجو لیسانس هر سال داره کم میشه) دانشگاهاهم دارن ظرفیت ارشد .دکترا زیاد میکنند

ندا : 1395/08/07

مدیریت سایت و یا سایر دوستان راهنمایی می کنن که چطور میشه وضعیت فعلی مدرکمون رو ارزیابی کنیم. من فارغ التحصیل سال 91 علوم و تحقیقات تبریز هستم که این دانشگاه هم با آزاد تبریز ادغام شده.

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)