شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 04 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 5,798
بازدید دیروز: 26,897
بازدید کل: 157,686,698
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 192
کاربران حاضر: 192
کدخبر: 12960 زمان ارسال: یکشنبه 02 خرداد 1395 - 20:17 تعداد بازدید: 1658
25 درصد دانشجویان با حسابداری سر و کار دارند

دبیرکل انجمن حسابداری ایران از تحصیل 10/5 درصد دانشجویان در رشته‌های حسابداری خبر داد و اعلام کرد: این در حالی است که بیش از 14 درصد دانشجویان سایر رشته ها نیز دروس حسابداری را می‌گذرانند.

دکتر ناصر پرتوی در گفت و گو باخبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) ، با تاکید بر این که حدود یک میلیون نفر از دانشجویان کل کشور به نوعی با رشته و دروس حسابداری سر و کار دارند، خاطرنشان کرد: در واقع 25 درصد کل دانشجویان یا در رشته های حسابداری به تحصیل اشتغال دارند و یا دروس مختلف حسابداری را می گذرانند.

وی درباره اشتغال و بیکاری فارغ التحصیلان رشته های حسابداری گفت: در رشته حسابداری نیز مثل سایر رشته ها با مشکلاتی مواجه هستیم به این معنا که دانشگاه راه خود را می رود و جامعه، صنعت و مشاغل راه خود را می روند که البته این مشکل، مشکل عمومی جامعه در همه رشته ها و در کل کشور است.

رئیس هیأت مدیره انجمن حسابداری درباره راه حل این معضل و اینکه برای حل آن چه باید کرد توضیح داد: نظام آموزشی باید مثل اتومبیل در حال حرکت باشد که باید تحت یک فرمان و همه چرخ ها با یک سرعت ویک دنده حرکت کنند ولی گوئی در حال حاضر به دلیل عدم ارتباط سازنده جامعه و صنعت با دانشگاه و بالعکس موازنه ها در این زمینه کاملاً به هم خورده است.

دبیرکل انجمن حسابداری ایران بخشی از دست اندرکاران آموزشی کشور را مقصران این عدم هماهنگی معرفی کرد و یادآور شد: برخی از متولیان امور آموزش با پذیرش بی حساب و کتاب دانشجو در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا چنین مشکلاتی را برای فارغ التحصیلان رقم زده اند که به راحتی نمی توان از زیر بار تبعات آن رهائی یافت چرا که این باز شدن بی رویه در های دانشگاه به روی دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی در ادامه باعث انتظارات و توقعاتی می شود که نه تنها با واقعیت هماهنگی ندارد بلکه مشکلاتی را برای کشور ایجاد کرده و خواهد کرد.

وی به پذیرش بی رویه دانشجو در کشور اشاره کرده و اظهار داشت: پذیرش بی رویه دانشجو موضوع مهمی است که هم وزارت علوم، هم رسانه ها و هم بسیاری از مسئولان و دست اندرکاران به آن پرداخته اند و برای ما به عنوان انجمن حسابداری هم سوال است که چگونه می شود در رشته حسابداری که کل افرادی که دکتری حسابداری در طی 30 سال دارند به 300 نفر نمی رسید متأسفانه در یک ترم توسط یک دانشگاه بیش از 300 نفر در مقطع دکترا دانشجو پذیرش می شود.

دکتر پرتوی پرهیز از بخشی نگری و توجه همه جانبه به نیاز های کشور را از اولویت های سال اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل عنوان کرد و یادآور شد: از اتخاذ تصمیماتی مثل پذیرش بی رویه دانشجو که باعث وارد آمدن لطمات جدی به آموزش و به تبع آن آینده شغلی فارغ التحصیلان می شود باید جدا خودداری کنیم و خود را در برابر تصمیمات بدون کارشناسی مسؤل بدانیم.

وی به اقدامات و مسؤلیت های وزارت علوم در زمینه تعدیل پذیرش دانشجو اشاره کرد و افزود: معاونت آموزشی وزارت علوم، در دو سال اخیر حرکت خوبی را آغاز کرده ولی باید توجه داشت که همه مسؤلیت های موضوع پذیرش دانشجو در اختیار این وزارتخانه نیست و تصمیمات بالادستی و جدی تری را طلب می کند.

رئیس هیأت مدیره انجمن حسابداری ایران با اشاره به اینکه پذیرش بدون کنکور و آزمون در همه رشته ها بی معنی است اظهار داشت: چطور می شود با یک پارچه نوشته بر سر در واحد های آموزشی اقدام به پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلی کنیم آیا اینگونه می خواهیم نیاز کشور را برآورده کنیم کشور نیاز به نیرو در همه بخش ها بویژه تکنسین و کاردان دارد نه لزوما نیروهائی با تحصیلات دانشگاهی بالا.

 

نیاز به حسابدار در همه گرایش های حسابداری

رئیس هیأت مدیره انجمن حسابداری ایران اشاره به اینکه در حال حاضر در همه گرایش های حسابداری نیاز به حسابدار وجود دارد گفت: در حال حاضر سه رشته در مقطع تحصیلات تکمیلی و یک رشته در مقطع دکتری حسابداری وجود دارد که مورد نیاز کشور است و در مقطع کارشناسی هم گرایش های مختلفی در زمینه حسابداری مثل، حسابداری دولتی، حسابداری مالیاتی، حسابداری بهای تمام شده، حسابداری مالی، حسابداری محض، حسابداری دولتی، حسابرسی سر و کار داریم.

وی درباره بیکاری فارغ التحصیلان رشته های حسابداری نیز گفت: خوشبختانه در مقاطع ارشد و دکتری فارغ التحصیل بیکار نداریم ولی در مقطع کارشناسی بیکاری فارغ التحصیلان به دلیل پذیرش ها و خروج بی رویه فارغ التحصیل آشکار شده است که هشدار جدی در رشته حسابداری محسوب می شود و بی کاری بزودی وارد فارغ التحصیلان ارشد و دکتری خواهد شد.

 

نقش حسابداری در اقتصاد مقاومتی جلوگیری از فساد است

دکتر پرتوی با اشاره به شعار امسال مبنی بر اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل یادآور شد: نامگذاری امسال با تاکید بر دو کلمه کلیدی اقدام و عمل که به درستی انتخاب شده است حاکی از این است که در برنامه های اقتصادی بویژه اقتصاد مقاومتی تا کنون بر این دو کلمه مهم هیچ توجه لازم نشده است.

وی افزود: مهم‌ترین هدف و نتیجه اقتصاد مقاومتی رشد و شکوفایی اقتصاد کشور همراه با عدالت اجتماعی یا عدالت مردمی است. کاری است سخت، ولی شدنی. اقتصاد مقاومتی با عمل به دست می آید و عشق به وطن با حرف نیست باید آن را با عمل ثابت کرد.

 

دست یاری انجمن حسابداری به همه فارغ التحصیلان

رئیس انجمن حسابداری ایران با اشاره به اینکه در حال حاضر این انجمن بیش از 5000 عضو دارد اعلام کرد: در حال حاضر بیش از 3000 نفر از اعضا دارای تحصیلات تکمیلی هستند و حدود 2000 نفر هم کارشناسی هستند که دارای بالای پنج سال سابقه کار در شغل حسابداری هستند.

وی با ذکر این نکته که انجمن یک نهاد غیردولتی و در واقع یک سازمان مردم نهاد است افزود: از همه فارغ التحصیلان رشته های حسابداری برای عضویت و همکاری و همدلی استقبال می کنیم و امیدواریم بتوانیم از توان آنها برای پیشبرد اهداف انجمن در رسیدن اعتلای دانش و شغل حسابداری استفاده کنیم.

دکتر پرتوی با اشاره به اینکه این انجمن حسابداری خدمات مختلفی را به جامعه حسابداری و مالی کشور ارائه می کند یادآور شد: این انجمن سه نشریه "علمی –پژوهشی"، "علمی – ترویجی" و "علمی – تخصصی" دارد و همواره به سازمان های مختلف مشاوره علمی و کارشناسی ارائه می کند.

وی در پایان از برگزاری همایش ملی حسابداری انجمن حسابداری ایران خبر داد و گفت: این همایش امسال تحت عنوان بانک، مالیات، بورس و حسابداری در آذر ماه سال جاری برگزار می شود.

منبع : ایسنا  
نظرات کاربران
ا.ا : 1395/03/03

درود یکی یه حرف خوب زد ... حالا پذیرش حسابداری تو تحصیلات تکمیلی بهتره باقی رشته ها به خصوص علوم پایه پذیرش وضعیت بدی داره ... بعد فردا تیتر میزنن 12 هزار دکترای بیکار داریم و این میشه مبحث مجالس و در نهایت از بی کفایتی دولت ها میگن و خیلی وجه قشنگی نداره ... حالا فرد دانشگاه نره توقع کار هم نداره میره سراغ شغل ازاد ولی مدرک که میگیره قاعدتا توقع کار دولتی و حتی ریاست داره ...

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)