مسعود شفیعی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به هرم هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای و جذب اعضای هیات علمی جدید گفت: درسال ۹۱ برای جذب عضو هیات علمی فراخوان داده شد که به دلایل مختلف بخشی از کارهای جذب باقی مانده بود که سال گذشته فرایند مربوط به جذب آن انجام شد.
وی ادامه داد: در فراخوان جذب هیات علمی شهریور ماه نیز بیش از ۲ هزار نفر در سامانه جذب وزارت علوم برای انجام وظیفه در مراکز مختلف فنی و حرفه ای ثبت نام کردند که حدود ۱۰۰ الی ۱۵۰ نفر از این افراد جذب هیات علمی دانشگاه فنی و حرفه ای خواهند شد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای به فراخوان جذب هیات علمی در بهمن ماه سال گذشته اشاره کرد و افزود: درفراخوان بهمن ماه نیز با توجه به محدودیتها و کمبودهایی که در ردیف استخدام ها وجود داشت، با مساعدت هایی که صورت گرفت سهمیه ای برای جذب به دانشگاه اختصاص داده شد.
شفیعی افزود: موضوع دیگری که از قبل باقی مانده بود، تبدیل کارشناسها به هیات علمی بود که حدود ۵۸ نفر از کارشناسهای دانشگاه از قبل برنامه ریزی شده بود که به هیات علمی تبدیل شوند.
وی ادامه داد: مهرماه سال گذشته پرونده این ۵۸ نفر به هیات امناء دانشگاه ارایه شد، با توجه به این مساله که از این ها تعدادی کارشناس علوم انسانی بودند، سن تعدادی از آنها با ضوابط همخوانی نداشت که تبدیل به هیات علمی همه آنها مصوب نشد و بنابراین با پرونده ۲۶ نفر موافقت شد.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: پرونده این افراد را به دفتر جذب وزارت علوم ارسال کرده ایم که مراحل جذب آن آغاز شده است. دانشگاه فنی و حرفه ای به دنبال این است که به معنی واقعی هیات علمی داشته باشد، چرا که یکی از عوامل پیشرفت دانشگاه هیات علمی است ولی باید طوری هیات علمی دانشگاه را تربیت کنیم که کاربلد و مهارتی باشند.
وی خاطرنشان کرد: از طرف دیگر زمانی که دانشگاه فنی و حرفه ای از آموزش و پرورش جدا شد، کادر آموزشی ما عناوین هیات علمی نداشت، عناوین آنها، مدرس، هنر آموز و دبیر بود. بنابراین طبق مصوبه ای که از هیات امنا دریافت کردیم این افراد را به هیات علمی تطبیق دادیم.
رئیس دانشگاه فنی و حرفه ای افزود: براساس این مصوبه فوق لیسانس ها به مربی فنی و دکتری ها به استادیار فنی تبدیل می شوند که مراحل آن در وزارت علوم درحال طی شدن است.
شفیعی افزود: هیات امنای دانشگاه در فاز اول به مدرسین، هنرآموزان و دبیرانی اجازه تطبیق به هیات علمی را داد که رشته آنها در دانشگاه فنی و حرفه ای موجود بود. برخی از افراد که حدود ۱۰۰ نفر هستند به دلیل اینکه ما رشته آنها را نداریم، باقی مانند که در فاز دوم بررسی می شوند.
وی افزود: مصاحبه تخصصی و عمومی حدود ۶۰۰ الی ۷۰۰ نفر از کادر آموزشی دانشگاه که دارای فوق لیسانس و دکتری هستند سال گذشته انجام شد و در حال حاضر پرونده آنها آماده است ولی قبل از اینکه پرونده افراد حکم دریافت کند، کمیته ای که هیات امناء آن را مصوب کرده وظیفه دارد پروندهها را بررسی و با شرایط مصوبه هیات امنا تطبیق دهد، سپس این پرونده ها به وزارت علوم برای تطبیق به هیات علمی معرفی می شوند.
وی افزود: قبل از این برنامه هایی که اجرا شد دانشگاه فنی و حرفه ای تنها ۵۱ هیات علمی برای ۱۸۰ هزار دانشجو داشت که این برای دانشگاه خوب نبود البته ۲۰ هزار نفر نیز به صورت حق التدریس با دانشگاه همکاری می کنند ولی کادر آموزشی دانشگاه باید قوی شود.
شفیعی خاطرنشان کرد: درحال حاضر ۷۰۰ الی ۸۰۰ کادر آموزشی درحال تطبیق به هیات علمی هستند و حدود ۱۰۰ نفر نیز از سال ۹۱ مانده که جذب خواهند شد حدود ۲۶ نفر کارشناس نیز به هیات علمی تطبیق داده می شوند.
وی ادامه داد: بنابراین بیش از هزار عضو هیات علمی جذب دانشگاه فنی و حرفه ای می شوند که امیدوارم با انرژی که این هیات علمی به سیستم وارد می کنند مراتب ارتقاء سریع دانشگاه را فراهم کنند.