شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 07 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 12,982
بازدید دیروز: 31,670
بازدید کل: 158,624,700
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 126
کاربران حاضر: 126
کدخبر: 12492 زمان ارسال: سه شنبه 22 دی 1394 - 11:21 تعداد بازدید: 2129
چرا درس می‌خوانیم؟ / 5.8 میلیون جوان درس خوانده در منزل

۵.۸ میلیون جوان درس خوانده برنامه‌ای برای آینده خود ندارند و در منزل به سر می‌برند، البته فاصله بیکاری منطقه‌ای جوانان دانشگاهی ۲.۷ برابر شده و نرخ بیکاری آنها در تمامی استان‌ها دورقمی است.

به گزارش خبرنگار مهر، ۴۴۵ هزار فارغ التحصیل دانشگاهی دیگر هم تصمیم گرفته اند به جای تلاش برای انجام فعالیت اقتصادی و حضور در عرصه کار و تولید درمنازل خود بمانند و به جمعیت ۴۰ میلیون نفری غیرفعالان کشور بپیوندند و معلوم نیست اگر در چنین اندیشه ای بودند، چرا چند سال از عمرشان را در کلاس های درس دانشگاه سپری کرده اند.

تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی غیرفعال کشور در سال ۹۰ به میزان ۵ میلیون و ۳۶۸ هزار نفر بوده که این آمار با افزایش در هر سال به ۵ میلیون و ۸۱۳ هزارنفر در سال ۹۳ رسیده است. به بیان دیگر به صورت متوسط سالیانه ۱۴۸ هزارنفر به جمعیت فارغ التحصیلان غیرفعال کشور اضافه شده است که هیچگونه جستجویی برای کار نداشته و اساسا در گروه بیکاران هم قرار نمی گیرند.

براساس آمارهای موجود، تاکنون ۱۱ میلیون و ۳۹۲ هزار نفر از جمعیت کشور بخشی از عمر و دوره تحصیلی خود را در دانشگاه ها گذرانده اند و به اصطلاح فارغ التحصیل دانشگاهی شناخته می شوند. با وجود اینکه تصور عمومی جامعه بر این است که افراد درس خوانده خود را برای فعالیت اجتماعی و اقتصادی آماده می کنند، اما با کمال تعجب بیش از ۵ میلیون و ۸۱۳ هزارنفر از این تعداد، ترجیح داده اند خانه نشینی کنند و اصلا اثری از آنها در جریان فعالیت های اقتصادی کشور نباشد!

سئوال این است که اشکال کار کجاست؟ آیا عده ای از جمعیت کشور که در واقع میلیونی است فقط برای ژست و به اصطلاح کلاس گذاشتن درس خوانده اند؟ آیا نیمی از جمعیت فارغ التحصیل و دانشگاهی کشور هدفی در زندگی ندارند و دچار سرگشتگی هستند؟ دستکم آمارها اینگونه نشان می دهند.

چرا درس می‌خوانیم؟

در دوره ای نه چندان دور، برخی آمارها از سوی دولت‌ها منتشر و ارائه می شد که نشان می داد نرخ بیکاری جوانان دستکم بر روی کاغذ کم شده و اشتغال به بیکاران لبخند می زند اما حالا آمارهای نگران کننده ای از بیکاری جوانان ارائه می شود که نشان می دهد دولت در مهار بیکاری تحصیل کرده ها موفق نبوده، با وجود اینکه یکی از مهم ترین وعده های دکتر روحانی در زمان انتخابات ریاست جمهوری بوده است.

شاید بتوان گفت بخشی از جمعیت ۵ میلیون و ۸۳۱ هزارنفری فارغ التحصیلان دانشگاهی تصمیم داشته باشند با یک وقفه ای وارد بازار کار شده و یا جویای شغل شوند ولی نمی توان انتظار داشت که درصد قابل توجهی از این جمعیت میلیونی اینگونه می اندیشند و مسئله اصلی که همانا غیرفعالی میلیون ها تحصیل کرده کشور است، در جای خود باقی می ماند.

از غیرفعالی که بگذریم، اوضاع بیکاری و وضعیت جستجوی کار متقاضیان کار فارغ التحصیل دانشگاهی که طبق آخرین آمارها یک میلیون و ۳۴ هزارنفر اعلام شده، شرایط چندان مناسبی نیست و وضعیت جویندگان کار در استان های مختلف کشور در رشته های تحصیلی یکسان متفاوت بوده و افراد شرایط متفاوتی برای ورود به بازار کار دارند.

می توان بخشی از اختلاف نرخ بیکاری و یا تفاوت شرایط ورود به بازار کار در استان‌های مختلف کشور به دلیل شرایط خاص هر استان، مزیت‌های منطقه ای و پتانسیل‌های کار هر استان کشور را پذیرفت و آن را طبیعی دانست ولی وقتی بدانیم اختلاف نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در استان های مختلف کشور ۳ برابر است، به این نکته می رسیم که زیرساخت‌ها و زمینه های مناسب کار اساسا برای درس خوانده ها وجود ندارد و از این بابت جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی در تنگنا و مذیقه قرار دارند.

اوضاع بیکاری و غیرفعالی جوانان در استان‌ها

با وجود اینکه متوسط نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور ۱۸.۵ درصد بوده که نسبت به نرخ عمومی بیکاری کشور که در پایان سال گذشته ۱۰.۶ بوده، ۷.۹ درصد بیشتر است. در این میان، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور در استان لرستان ۳۲.۵ درصد است و از این بابت، جوانان لرستانی نسبت به سایر مناطق کشور شرایط نامناسب تری برای جستجوی شغل دستکم در استان خود دارند.

جوانان درس خوانده ساکن در استان خراسان جنوبی در حال حاضر بهترین شرایط را برای یافتن شغل دارند و آنچه که آمارها بر روی کاغذ نشان می دهد نرخ بیکاری فارغ التحصیلان دانشگاهی در این بخش از کشور معادل ۱۱.۷ درصد است که نشان دهنده اختلاف ۲.۷ برابری آن با اوضاع بیکاری جوانان لرستانی است. به بیان دیگر، نرخ بیکاری فارغ التحصیلان ساکن در لرستان بیش از ۱۷۰ درصد بالاتر از نرخ بیکاری جوانان درس خوانده ساکن در خراسان جنوبی است.

براساس آمارهای موجود که وضعیت تا پایان سال ۹۳ را نشان می دهد، نرخ بیکاری جوانان فارغ التحصیل دانشگاهی کشور در تمامی استان‌ها دورقمی بوده و در ۱۴ استان بیکاری فارغ التحصیلان بالای ۲۰ درصد بوده است. بالاترین تعداد فارغ التحصیلان دانشگاهی کشور نیز در استان‌های آذربایجان غربی با ۲۴۸ هزار نفر، اصفهان با ۴۲۷ هزارنفر، البرز ۲۱۴ هزارنفر، تهران یک میلیون و ۳۰۷ هزارنفر، خراسان رضوی ۳۶۶ هزارنفر، خوزستان ۳۰۴ هزارنفر، فارس ۳۴۴ هزارنفر و مازندران با ۲۸۸ هزارنفر سکونت دارند.

در بین جمعیت غیرفعالان اقتصادی کشور که دارای مدارک دانشگاهی بوده و یا در حال تحصیل هستند نیز استان‌های اصفهان با ۴۰۱ هزارنفر، تهران با یک میلیون و ۴۸۰ هزارنفر، خراسان رضوی ۳۵۹ هزارنفر، خوزستان ۲۹۷ هزارنفر، فارس ۳۸۷ هزارنفر و مازندران با ۲۶۵ هزارنفر؛ بالاترین آمار افراد غیرفعال اقتصادی را در خود جای داده اند.

 

منبع : خبرگزاری مهر  
نظرات کاربران
ناهید : 1394/10/22

ببخشید کی دوست نداره بره سرکار؟ من کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی دارم در به در دنبال کارم تا پارتی ندارم تو هیچ سازمانی راهم نمیدن. ازمون های استخدامی هم که اوضاعشون رو خودتون بهتر میدونید. با این همه مشکلات اقتصادی هیچ کسی تمایلی به بیکار موندن نداره. لطفا اطلاعاتتون رو بالاتر ببرید.

علی : 1394/10/22

گفتن این اخبار فقط نمک روی زخم همون 5 ملیون نفر آدمه یه جوری میگن چرا درس می خوانیم ؟ انگار که مثلا مرتکب جنایت شدیم ما وظیفه داشتیم که درس بخونیم و خودمون رو از نظر علم و دانش ارتقاء بدیم، در مقابل دولت هم وظیفه داشت برای اشتغال ما فکری بکنه ...

هانیه : 1394/10/22

گفتن این اخبار فقط نمک روی زخم پاشیدن نیست، بلکه باعث می شه لااقل دانشجوها و جوونها چشماشون رو باز کنن و همینطور پشت سر هم دنبال گرفتن مدرک نباشن بلکه بدونن کار مهمتره. لااقل اولویتشون رو کار بذارن. درسته کار کمه ولی برای بدست اوردن همین مشاغل باید تلاش کرد و البته جوونها باید با خلاقیت دنبال کارافرینی باشن و صرفا دنبال پشت میز نشستن نباشن. البته نحوه بیان تیتر به شکلی هست که گویا تقصیر جووناست که کار نیست ولی خب مسلما هدف نویسنده هم این نبوده که این رو بگه بلکه در پوشش این خبر داره می گه اینهمه فارغ التحصیل فرصتی بی نظیر هستن که جامعه داره از دست می ده

علی به هانیه : 1394/10/22

درسته منم موافقم که جوان ها از سن 18 سالگی فقط به فکر دانشگاه نباشن و کنکور رو آخرین راه پیشرفت ندونن درسته کار مهم تره ولی من به شخصه هر بار به دلیلی از استخدام شدن منع شدم ... یک بار کارت پایان خدمت نداشتم ... بعد که کارت پایان خدمت گرفتم کار نبود ... بعدش که دوباره چندتا آگهی زده شد سن من بالاتر رفته بود و .... کارآفرینی خیلی خوبه ولی چیزی از وظیفه دولت کم نمی کنه ... منم موافقم که سیاست آموزش عالی کاملا در جهت کاهش ظرفیت و بهینه سازی اون باشه اما باید برای این 5 ملیون نفر فکری کرد و نمیشه همه رو رها کرد تا هر کاری که می خوان انحام بدن و چه بسا وارد مشاغل غیر مولد هم بشن ...

سعید : 1394/10/22

به نظر بنده فقط چند راه حل اصولی میتونه معضل بیکاری جوانان روحل کنه.اون راه حل ها به شرح ذیل می باشد: 1-در ابتدا باید دولت به بخش های خصوصی و دولتی کمک شایانی کند تا ارگانهای خصوصی و دولتی از این وضعیت بد اقتصادی بیرون بیان. 2-سپس آزمونهای استخدامی منظم در طول سال با ظرفیت بالا با اولویت بندی مثلا آقایان در مقابل خانم ها اولویت داشته باشن چون این مردان هستن که مشعیت زندگی بر عهده آنها می باشد پس فعلا با این وضعیت که متاسفانه تمامی ادارجات و ارگانهای خصوصی ما خانم ها با دستمزد پایین پر کرده اند باید آقایان در اولویت باشند. 3-کلیه کارمندان دولت با 25 سال سابقه بازنشسته و هرگز به کار دعوت نشوند یا حداقل بجای آنها فرزندان پسرشان بکارگیری شوند. 4-دولت به جهت سوق دادن آقایان به تشکیل زندگی نهایت کمک را در ابتدا با بسته های تشویقی همانند وام ، بسته های حمایت از فرزندان و ... انجام دهد و با این کار خانم ها هم سرو سامان گیرند. 5-تمامی جوانان پسرها و بخصوص دخترها سطح توقع خود را حدالامکان پایین بیاورند و از هزینه های اضافی و فشار مالی به یکدیگر بپرهیزند.

سید علیرضا : 1394/10/22

پیشنهاد میکنم هر مطلب و با هر تیتری رو ننویسین. بیکار باسواد به از بیکار بیسواد

میلاد : 1394/10/23

درس خوندن گناه نیست ، جرم نیست ... کشور ما فقط به کار یدی میگه کار! درصورتیکه در تمامی کشورهایی که میخوان پیشرفت کنن سهم عمده مربوط به تحقیق و توسعه هست... منی که مهندس شدم نباید برم آچار دستم بگیرم ...من کارم طراحی هست و آچار دست گرفتن کار تکنسینه ... بحث این نیست که کار رو عار بدونم ... بحث اینجاست که هر کسی جایگاه خودش رو داره ما نمی تونیم از یه مهندش کار یک تکنسین رو بخوایم و برعکس

سامان : 1394/10/25

مشکل بیکاری از روزی شروع شد که بیشتر شرکتها خصوصی شدند وبرای ورود به آنها باید پارتی داشته باشی.بعضی شرکتها هم که به پیمانکار سپرده شدند وکسی که در این شرکتها کار میکنه هیچ امنیت شغلی نداره برای این شرکتها کسی که تحصیل کرده هست با کسی که نیست هیچ فرقی نمیکنه

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه