شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 25 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 21,577
بازدید دیروز: 29,558
بازدید کل: 160,036,171
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 153
کاربران حاضر: 153
کدخبر: 12373 زمان ارسال: یکشنبه 22 آذر 1394 - 18:27 تعداد بازدید: 1561
تغییر آزمون دکتری در صحن مجلس متوقف ماند / اختلاف بر سر شیوه پذیرش دکتری
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با توقف بررسی تغییرات آزمون دکتری، ماده مربوط به آزمون را به کمیسیون آموزش و تحقیقات ارجاع دادند.

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی طرح «سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور»، ماده پنج این طرح را برای بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش، تحقیقات و فناوری ارجاع دادند.

بر اساس این ماده، سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع دکتری ناپیوسته بر اساس هر یک از شیوه‌های «آموزشی پژوهشی» و «پژوهش‌محور» به شرح ذیل انجام می‌شود:

الف- دکترای آموزشی پژوهشی: سنجش برای پذیرش برای ورود به دوره دکتری ناپیوسته آموزشی پژوهشی بر اساس معیارهای زیر صورت می‌گیرد:

۱ ـ آزمون‌های متمرکز ۵۰ درصد

۲ ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری ۲۰ درصد

۳ ـ مصاحبه علمی و سنجش عملی ۳۰ درصد

ب – دکتری پژوهش‌محور: سنجش و پذیرش برای دوره دکتری ناپیوسته پژوهش‌محور بر اساس معیارهای زیر صورت می‌گیرد:

۱ ـ آزمون‌های متمرکز ۳۰ درصد

۲ ـ سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری ۲۰ درصد

۳ ـ مصاحبه علمی و بخش عملی ۳۰ درصد

۴ ـ تهیه طرح‌واره ۲۰ درصد

تبصره یک: برگزاری آزمون‌های متمرکز زیر نظر هر کدام از وزارتخانه‌های علوم و بهداشت و از طریق سازمان سنجش آموزش کشور و مرکز سنجش آموزش وزارت بهداشت برگزار می‌شود.

تبصره دو: توزیع سهم آزمون‌های عمومی و تخصصی، سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری و مصاحبه‌های علمی و سنجش عملی توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو انجام می‌شود.

تبصره سه: طرح‌واره موضوع بند ۴ دکتری پژوهش محور باید در جهت رفع یکی از مشکلات ملی باشد و به تصویب دستگاه اجرایی ذیربط رسیده باشد.

تبصره چهار: شورای سنجش و پذیرش دانشجو می‌تواند هر پنج سال یکبار نسبت به اضافه کردن معیارهای دیگر و تعدیل حداکثر ۱۰ درصد معیارهای موجود اقدام کند. زمان اعمال این تغییرات حداقل یک سال پس از اعلام عمومی امکانپذیر است.

تبصره پنج: سهمیه‌های مصوب مجلس شورای اسلامی و شورای عالی انقلاب فرهنگی برای دوره‌های تحصیلات تکمیلی همچنان به قوت خود باقی است.

تبصره شش: افرادی که بر اساس قوانین و مقررات جاری از شرکت در آزمون ورودی دوره‌های تحصیلات تکمیلی معاف شده‌اند، از شمول این قانون مستثنی هستند.

ارجاع این ماده به کمیسیون آموزش و تحقیقات با ۱۲۴ رای موافق، ۲۳ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۱۹۴ نماینده حاضر صورت گرفت؛ به این ترتیب تکلیف این ماده پس از بررسی در کمیسیون آموزش و تحقیقات و ارائه مجدد به صحن مجلس مشخص خواهد شد.

نمایندگان در پایان ماده ۶ طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی را تصویب و مقرر کردند که آئین‌نامه اجرایی این قانون حداکثر ظرف مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ آن توسط شورای سنجش و پذیرش دانشجو تهیه می‌شود و به تصویب هیات وزیران می‌رسد.

در همین حال رئیس سازمان سنجش آموزش کشور گفت:با وجود تصویب کلیات طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی در مجلس، موضوع شیوه پذیرش دکتری جهت بررسی بیشتر به کمیسیون آموزش مجلس بازگشت.

دکتر ابراهیم خدایی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: ماده ۲ ترکیب شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی است که این موضوع به کمیسیون جهت بررسی بیشتر و تعیین ترکیب شورا بازگشت. 

وی افزود: شورای سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها برای پذیرش از مقطع دیپلم به آموزش عالی است و برای تحصیلات تکمیلی باید ترکیب دیگری داشته باشد که این موضوع برای بررسی به کمیسیون بازگشت.

وی یادآور شد: همچنین ماده ۵ درباره درصد مصاحبه و آزمون کتبی در شیوه پذیرش دکتری مورد اختلاف است که طرح سنجش و پذیرش دانشجو در دوره های تحصیلات تکمیلی مجلس برای دوره های آموزش و پژوهش ۵۰ . ۵۰ درنظر گرفته شده است و برای دوره های پژوهش محور نیز سهم ۷۰ درصدی بری مصاحبه و مدارک علمی که این موضوع به تصویب نرسید تا بررسی بیشتری شود.

خدایی یادآور شد: مواد یک، سه، چهار و شش به تصویب رسیده و ماده دو و پنج به کمیسیون آموزش تحقیقات مجلس شورای اسلامی بازگشت.

به گزارش مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی یکشنبه ۲۲ آذرماه در جریان بررسی طرح یک فوریتی سنجش و پذیرش دانشجو در دوره‌های تحصیلات تکمیلی در دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشور ماده ۴ این طرح را با ۱۱۶ رأی موافق، ۲۴ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۱۹۵ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.

منبع : خبرگزاری مهر  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)