پنجمین کنفرانس« پیشگامان آموزش عالی آسیا و اقیانوسیه» اوایل آذر در مالزی برگزار میشود
رییس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علم و فنآوری، گفت: پنجمین کنفرانس متخصصان آموزش عالی با حضور بیش از140 سخنران طی روزهای 24 تا 26 نوامبر 2009 (سوم تا پنجم آذرماه) در کوالالامپور مالزی برگزار میشود.
دکتر جعفر مهراد در گفتوگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) با بیان این مطلب گفت: در این کنفرانس مسایل مهم بین المللی که دانشگاهها و موسسات آموزش عالی جهان با آن مواجهاند مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
وی درباره عناوین مهم مورد بحث در این کنفرانس توضیح داد: ارتقای مبادله بینالمللی دانشجویان، فراهم کردن زمینههای مناسب برای استخدام فارغالتحصیلان دانشگاهها و موسسات آموزش عالی در بازار کار جهانی، جهانی سازی برنامههای درسی، بازاریابی، استخدام و پشتیبانی از دانشجویان بینالمللی، توجه ویژه به مسایل آموزش عالی آسیا و اقیانوسیه، افزایش کیفیت در آموزش عالی و آشنایی با نظام رتبه بندی دانشگاهها (THE - QS) از جمله این مباحث است.
وی افزود: در این کنفرانس بیش از هزار متخصص در حیطه آموزش عالی از بیش از 50 کشور جهان شرکت خواهند کرد. میزبانی این کنفرانس مشترکا بر عهده دانشگاه مالایا و دانشگاه کابانگان (مالزی) است و به دلیل این که دانشگاههای آسیا و اقیانوسیه به سرعت به سوی جهانی شدن پیش میروند، از این رو با چالشهای جدیدی در حوزههای مختلف و عمدتا در باب مبادله بینالمللی دانشجویان و برنامههای تحصیل در خارج از کشور، جذب دانشجویان تمام وقت بین المللی، تهیه برنامههای تحصیلی مناسب، معرفی زبانهای جدید آموزشی و ورود به نظامهای رتبهبندی دانشگاههای تراز اول جهان مواجه هستند.
رییس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علم و فنآوری ادامه داد: در حاشیه این کنفرانس نمایشگاههای مربوط به دانشگاههای معتبر اقیانوسیه و آسیا و نیز سایر کشورهای جهان برگزار خواهد شد. حضور در این کنفرانس و برگزاری نمایشگاه فرصت مناسبی برای آشنایی بیشتر شرکت کنندگان با آموزش عالی کشورهای جهان است.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال عربستان سعودی در این نمایشگاه به طور همه جانبه و فعال شرکت کرده است. یک هیات از عربستان سعودی متشکل از مقامات عالی رتبه آموزش عالی و رهبران دانشگاههای برتر در یک کارگاه مخصوص QS با موضوع جهانی سازی عربستان سعودی شرکت خواهند کرد. این کارگاه قرار است در تاریخ اول آذر (22 نوامبر) یعنی دو روز پیش از پنجمین کنفرانس «QS-APPLE»در کوالالامپور برگزار شود.
مهراد گفت: افتتاح محوطه دانشگاهی چند میلیارد دلاری دانشگاه علوم و تکنولوژی دانشگاه ملک عبدالله (KAUST'S) در شمال جده نشان دهنده ظهور آموزش عالی عربستان سعودی در سطح جهانی است. همچنین معاون وزیر آموزش عالی عربستان سعودی، عبدالقادر الفنتوخ، در کارگاه مخصوص QS با موضوع جهانیسازی عربستان سعودی شرکت خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان گامی اساسی در مراحل آشنایی با آموزش عالی عربستان، 50 نماینده عربستان سعودی برای کارگاه QS با موضوع رتبه بندی و ارزیابی دانشگاهها و کنفرانس اصلی QS-APPLE در تاریخ 2 آذر حضور خواهند یافت. این فرصتی است برای شرکت کنندگان تا با تصمیم گیرندگان پیشگام و موثر عربستان سعودی در جهت همکاری ارتباط برقرار کنند.
مهراد تصریح کرد: با توجه به توسعه آموزش عالی در ایران و گسترش دورههای تحصیلات تکمیلی، معرفی دانشگاههای ایران در این کنفرانس امری ضروری به نظر میرسد. این درحالی است که حضور دانشگاهها و موسسات آموزش عالی ایران در نشستهای پیشین این کنفرانس کم رنگ بود. در پنجمین نشست این کنفرانس تنها رییس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علوم و فنآوری ایران در روز 25 نوامبر تحت عنوان «اعتبار بخشی به مجلات و نظام استنادی ISC» سخنرانی خواهد کرد.
رییس مرکز منطقهای اطلاع رسانی علم و فنآوری در خاتمه اظهارکرد: مالزی به عنوان کشور میزبان بخش اعظم برنامههای این نشست را پر کرده است. با این حال سخنرانیهای مهمی درباره تحرک دانشگاهی بین آسیا و اروپا و اقیانوسیه و اروپا ارائه خواهد شد. مالزی در سالهای اخیر اقدامات گستردهای در زمینه توسعه آموزش عالی به عمل آورده است. حضور دانشجویان خارجی دردانشگاههای این کشور به ویژه دانشجویان ایرانی چشم گیر است به همین جهت این کشور طرحهای ویژهای درباره جهانی سازی برنامههای تحصیلی به منظور تسهیل آموزش عالی در مالزی به مورد اجرا خواهد گذاشت.
نظرات کاربران