شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
دوشنبه 06 اسفند 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 20,012
بازدید دیروز: 38,882
بازدید کل: 160,486,969
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 114
کاربران حاضر: 114
کدخبر: 11588 زمان ارسال: دوشنبه 28 اردیبهشت 1394 - 13:54 تعداد بازدید: 6729
جزییات جدید از تغییرات دکتری 95 / استقلال دانشگاهها در پذیرش دکتری
معاون آموزشی وزارت علوم گفت: دانشگاه های مجری دکتری از سال ۹۶-۹۵ قادرند پس از امتحان GRE، خود مقتدرانه نسبت به پذیرش دانشجو به هر نحوی که صلاح می دانند اقدام کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر مجتبی شریعتی نیاسر در مراسم تقدیر از اساتید دانشگاه خوارزمی با اشاره به سیاست های آموزش عالی گفت: اوایل انقلاب جمعیت کشور ۳۰ تا ۳۵ میلیون نفر بوده و جمعیت دانشجویی کشور نیز بین ۱۷۰ الی ۱۸۰ هزار نفر بود درحال حاضر جمعیت کشور دو برابر و جمعیت دانشجویی ۲۵ برابر شده است.

وی با بیان اینکه درحال حاضر بالغ بر ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار دانشجو در دانشگاه ها مشغول تحصیل هستند، افزود: این جمعیت دانشجویی نیاز به برداشتن گام های ویژه و درست دارد و اشکالات موجود آن باید چاره اندیشی شود.

۱۵ درصد دانشجویان کشور در دانشگاه های دولتی هستند

معاون آموزشی وزارت علوم یادآورشد: این جمعیت دانشجویی در دانشگاه های آزاد اسلامی، مراکز آموزشی غیردولتی، دانشگاه های خاص (پیام نور،جامع علمی کاربردی، فنی وحرفه ای) مشغول تحصیل هستند از این جمعیت دانشجویی ۱۵ درصد در دانشگاه های دولتی حضور دارند که به لحاظ درصد،کمتر بوده ولی بار اصلی کیفی محصولات آموزش عالی برعهده این دانشگاه ها است.

وی ادامه داد: ۲۸۲ دانشگاه دولتی و ۲ هزار و ۶۰۰  مرکز آموزش عالی در سراسر کشور با ۷۰ هزار نفر عضو هیات علمی وجود دارد و نسبت استاد به دانشجو تقریبا ۱۰۰ یا ۱۱۰ است درحالی که باید تقریبا ۳۰ باشد.

اخذ مجوز ۱۰۳ مرکز آموزش عالی طی ۵ سال گذشته

شریعتی نیاسر افزود: از ۲۸۲ مرکز دولتی حدود ۱۰۳ مورد طی ۴ الی ۵ سال گذشته و حدود ۴۷ مورد طی یک سال آخر مجوز دریافت کردند.

وی ادامه داد: از ۲۸۲ مرکز دولتی ۶۰ مرکز آموزش عالی کمتر از ۱۰ سال عمر دارند و در برخی موارد جمعیت دانشجوی آنها خیلی کم و تعداد اعضای هیات علمی ناچیز است.

ساماندهی مراکز آموزش عالی سیاست جدی وزارت علوم

معاون آموزشی وزارت علوم با بیان اینکه ساماندهی مراکز آموزش عالی سیاست جدی آموزش عالی است، افزود: این مراکز باید حفظ شوند بقای آنها وظیفه ما است و بهترین شیوه برای اعتلای این مراکز اگر امکان افزایش هیات علمی و امکانات نباشد، شیوه الحاقی است.

شیوه وزارت علوم برای بقای مراکز آموزش عالی کوچکتر

شریعتی نیاسر افزود: باید بتوانیم مراکز کوچکتر که از شاخص ها فاصله دارند را در درون دانشگاه های بزرگ رشد دهیم و حفظ منافع دانشجو و اساتید واحدهای کوچکتر که الحاق می شوند از اصول اولیه آموزش عالی است و تحت هیچ شرایطی نباید این مراکزمتضررشوند.

برای داشتن روند رو به رشد باید در برابر یک سری مسایل مقاومت کرد

وی تاکید کرد: تا کنون یک مجوز خارج از شاخص ها صادر نشده و در برابر صدور مجوزهای غیراستاندارد ایستاده ایم علی رغم سفارش هایی که صورت می گیرد، اگر بخواهیم روند رو به رشد داشته باشیم باید در برابر یک سری مسایل مقاومت کنیم.

ادغام دانشگاه علوم اقتصادی و خوارزمی بسیار کارشناسانه بود

معاون آموزشی وزارت علوم ادامه داد: ادغام دانشگاه علوم اقتصادی برخلاف شبهات بسیاری که ایجاد شد، بسیاردقیق و کارشناسانه بود و براساس مصوبه شواری عالی اداری و شورای گسترش مصوب شد و این کار به معنای انکار و نادیده گرفتن توانمندی دانشگاه علوم اقتصادی نیست و ترکیب این دو دانشگاه اعتبار دانشگاهی ما را افزایش می دهد.

وی ادامه داد: الحاق دانشگاه اقتصادی با یکی از دانشگاه های تهران مصوبه سال ۸۳ است و این دانشگاه در تهران مانده و فعالیت های خود را ادامه خواهد داد.

وی یادآورشد: سرپرست دانشگاه خوارزمی نیز مکلف شد رشته های تخصصی این دانشگاه را حذف نکند و ظرفیت دانشجویی آن دنبال شود و مدارک نیز مثل سابق صادر شود.

استقلال ذانشگاه ها در پذیرش دانشجو دکتری

معاون آموزشی وزارت علوم همچنین در بخش دیگری ازسخنان گفت: دانشگاه های مجری دکتری از سال ۹۶-۹۵ قادرند پس از امتحان GRE، خود مقتدرانه نسبت به پذیرش دانشجو به هر نحوی که صلاح می دانند اقدام کنند.

وی افزود: این امتحان نیز به خاطر تراکم متقاضی دوره دکتری است اگر این تعداد متقاضی نبود، حتی شاید نیاز به امتحان هم نبود، در فراخوان اخیر۳۰ هزار نفر ثبت نام کردند که ۷۰ درصد دکتری بودند و ۲۰ هزار نفر متقاضی ورود به دانشگاه در حالی که نیاز دانشگاه ها ۴ الی ۵ هزار نفراست .

بین المللی کردن دانشگاه ها

وی به بحث بین المللی کردن دانشگاه ها اشاره کرد و افزود: ما درشرایطی هستیم که می خواهیم با دانشگاه های خارج کشور تعامل کنیم در سال ۹۳ که فقط مذاکرات هسته ای در جریان بود تعداد دانشجویان خارجی ما نسبت به سال ۹۲ سه برابر شده بود و پیش بینی می شود که در سال ۹۵-۹۴ اگر نتایج مذاکرات هسته ای به نفع جمهوری اسلامی باشد،اقبال کشورها خارجی به ایران زیاد می شود.

کمک به ایجاد زیرساخت دانشگاه های بزرگ برای جذب دانشجو خارجی

معاون آموزشی وزارت علوم افزود: دستور العملی ویژه دانشگاه های شاخص و بزرگ که زیرساخت های لازم برای پذیرش دانشجو خارجی را ندارند تدوین شده که به آنها کمک شود تا بتوانند دانشجوی خارجی پذیرش کنند.

واگذاری مسئولیت برنامه ریزی درسی برعهده دانشگاه های برتر

وی ادامه داد: همچنین در دستور العملی که تدوین و ابلاغ شده، مسئولیت برنامه ریزی درسی برعهده دانشگاه های برتر گذاشته شده و دانشگاه‌های دیگر باید برای برنامه درسی از این دانشگاه ها الگو برداری کنند.

واگذاری مسئولیت جذب استعداد درخشان به دانشگاه ها

وی همچنین از واگذاری مسئولیت جذب استعداد درخشان به دانشگاه ها خبر داد و گفت: این کار به صورت تدریجی صورت گرفت ابتدا ۱۰ درصد و سپس ۲۰ درصد افزایش یافت و بررسی های کارشناسانه انجام می گیرد که این درصد ها افزایش یابد تا دانشگاه های مطرح بتوانند دانشجوی ممتاز جذب کنند.

ابلاغ آیین نامه کارشناسی ارشد و دکتری ظرف یکماه آینده

شریعتی نیاسر ادامه داد: آیین نامه آموزشی کاردانی و کارشناسی بازنگری و ابلاغ شد و بازنگری آیین نامه کارشناسی ارشد و دکتری نیز دردست تدوین است و ظرف یک ماه آینده ابلاغ می شود.

ابلاغ به هیات امنای دانشگاه ها مبنی بر عدم ذره ای افزایش حقوق اساتید

وی در خصوص درخواست یکی از اساتید مبنی بر افزایش حقوق اساتید و ادغام علوم پزشکی و غیرپرشکی گفت: بحث حقوق یک بحث پیچیده است در سال جاری غیر از ۱۴ درصدی که مصوب شده بعید می دانم علاوه بر آن افزایش دیگری باشد. مگر اینکه از درآمد اختصاص خود دانشگاه افزایش صورت گیرد. چون وضعیت مالی در سال ۹۴ خوب نیست و به هیات امنا ابلاغ شد ه که ذره ای افزایش حقوق نداشته باشند.

وی با اشاره به علوم پزشکی و غیرپرشکی نیز گفت: اعتقاد من این است که ادغام در حوزه آموزش علوم پزشکی و غیرپزشکی صورت گیرد بهتر است.

منبع : خبرگزاری مهر  
نظرات کاربران
آیدا : 1394/02/18

سلام.من که متوجه نشدم این آزمون GRE کی میخواد برگزار بشه؟ بعد از اینکه آزمون دکتری برگزار شد یا قبل از آزمون دکتری؟ از مسئولین محترم سازمان سنجش درخواست دارم که واضح اطلاع رسانی کنن! چرا اینقدر مبهم و پیچیده؟

مینو : 1394/02/19

کاش میگفتن که چه سیستمی برای کنترل و ارزیابی کار دانشگاه ها در نظر گرفتن اینجوری به نظر من شرایط برای پارتی بازی و ....به خوبی فراهم میشه.....حسابی ناامید شدم

سینا : 1394/02/20

من که چیزی از این متن نفهمیدم ولی هر که فهمیده نظر بده ببینیم چه خاکی باید تو سرمون کنیم

عسل : 1394/02/21

خواهشا مسولین هر تصمیمی که میخوان بگیرن رو سریعتر بگیرن و بطور واضح جزییات رو اطلاع رسانی کنن تا ما برنامه ریزی کنیم .من یکی که بیدی نیستم با این بادا بلرزم .فقط سریع تر اطلاع رسانی کنن اونم با تمام جزییات.

عسل : 1394/02/21

من خودم موافقم که فیلتر بشیم واسه دکترا.حداقل بعدش بیکار نمونیم . ولی پارتی بازی شدید افزایش پیدا می کنه من که تنها امیدم اینه سوادمو به رخ بکشم که نتونن رد کنن.از شانس افتاد این سال تغییراتشون.کلی برنامه ریزی کرده بودم منه بیچاره چند وقت بود روزی 12 ساعت درس می خوندم.احساس بلاتکلیفی کردم

پویا : 1394/02/24

سلام دوستان تا اونجا که من متوجه شدم از سال بعد ازمون دکتری نداریم . و فقط یه امتحان GRE می گیرن و چند برابر ظرفیت رو میفرستن دانشگاه . دانشگاه هم ازبین اونها با تشخیص خودش هر کسی رو صلاح دونست پذیرش می کنه. موفق باشید .

نوشین : 1394/02/25

سلام دوستان این برنامه ریزی مال امتحان امسال که نیست هست؟دانشگاه آزادم شامل میشه؟

پذیرفته شده دکتری به دوستان : 1394/02/25

سلام این بخشنامه ظاهرا واسه سال بعد نیست واسه دوسال بعد هستش

مسعود IT : 1394/02/26

خیلی طرح خوبیه. اینجوری به نظرم قدرت دانشگاه های آزاد، پیام نور، مجازی و این چرت و پرتا که واسه پول بوجود اومده از بین میره و فقط دانشجوهایی که شایسه هستند و دوران کارشناسی و کارشناسی ارشد خودشونو تو دانشگاه های معتبر درس خوندن میتونند تو صندلی دکتری بشینند.

علیرضا : 1394/03/16

سلام ، این قانون برای دانشگاه آزاد هم هست ؟ یا فقط برای دانشگاههای دولتیه؟

حسین : 1394/03/17

به نظر من این ظلم بزرگیه در حق دانشجویان،چرا که همین الانشم دانشگاها تو مصاحبه هاشون فقط دانشجویان خودشون رو میگیرن با هر رتبه وهر رزومه ای وبقیه رو رد میکنن وای به حال اون روزی که کل فرایند به خودشون واگذار شه.و بدتر از همه اینکه اگر این فرایند واگذار شه منابع رو که هیچی اساتید خود سوال ها رو هم به دانشجویان خودشون میدن و بقیه دانشجویان سایر دانشگاه ها هم باید فقط تماشا کنن.به نظر من باید یه کمپین مخالفت با این مصوبه راه اندازی کنیم،نظر شما چیه دوستان؟

رسول : 1394/03/17

سلام آزمون gre چطوریه؟ کیه؟ و ومنابع آزمون چی هستند و چن درصد لحاظ می شود

شیمی کاربردی : 1394/04/16

آقای مسعود it درست صحبت کن.خیلیا یکی از مقاطع رو ازاد یا پیام نور خوندن و مقاطع بعدی رد یه رقمی اوردن و الان جزو بهتذین ها هستند. لطفا با آگاهی و احترام صحبت کنید

نسرین.ق : 1394/04/16

سلام. روز به خیر بنده هم با نظر آقایان حسینی و مسعود ITl موافقم.چرا که ئر دانشگاهی که بنده بودم واسه مصاحبه به عینه شاهد بودم که چه بند بازی هست.حتی سر کلاسا هم به دانشجای بومی همون شهر ارفاق زیادی میشد. حالا که فرایند اعطای پذیرش دست مثلا همین دانشگاه میفته یکی مثل بنده باید برم ...

مصطفی : 1394/04/29

سلام، به نظر من با این کار من امیدم برای ادامه تحصیل تو مقطع دکتری از دست دادم. چرا فکر می کنین همه ی دانشگاه سراسری ها نخبه هستند و فقط اونا باید درس بخونن من چند تا دانشجو از دانشگاه معتبر معرفی کنم که بی سوادن من خودم رتبه اول ارشد آزادم اما واقعا هیچ شانسسی برای ادامه تحصیل نمونده با این طرح زیبای ارائه شده فقط تو ایران مدرک گرایی و جالب با این همه مدک گرایی به هیچ جا هم نرسیدیم ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

کورش : 1394/05/03

این برنامه انعطاف پذیرنیست.درتاریخچه ی بسیاری ازدانشمندان اعم ازادیسون،انیشتین و...چیزی ازهزارو یک مقاله ی آی اس آی و...نیست،بلکه آنچه به پیشبردعلم کمک می کند خلاقیت است ونه محفوظات.درمقاطع بالاترازکارشناسی،فرد بسیارمهمترازرتبه دانشگاه است.کسانی که به رتبه دانشگاه خودمینازند،دانشجو رابادانش آموزاشتباه گرفته اند. اینهمه فارغ التحصیل دکتری،دریغ ازاندکی تحول علمی!!(درمقایسه باسطوح بینالمللی)آزمون GREهم که حساب بانکی مؤسسات زبان را پرمی کند.درحالیکه سطوح پایین زبان انگلیسی شرکت کنندگان دکتری ناشی از ضعف آموزش زبان در دوران دبیرستان و دانشگاه است و.....

داریوش : 1394/05/16

سلام، پاسخی به مسعود IT خوشا به حال شما که در دانشگاه سراسری درس خوانده اید ، خیلی ها شون سهمیه خاص دارن ، خیلی یا می دونن که چی میگم ، خیلی ها هم با پشتوانه های علمی و خاص راهنمایی در این دانشگاه ها قبول می شن ، نه هوش تون زیاد تر نه خونه تون رنگین تر ، برای همه آنهایی متاسفم به علت امتیاز جای افراد دیگه توی این دانشگاه نشستن ، البته یه تعداد کمی از دانشجویان سراسر واقعه باهوش و لایق اند که نمی خوام به آنها توهین کنم ، حتی کنکور جامعه من یک دزدی علمی است (خصوصا برا بچه های اوایل دهۀ 60)، در کتاب درسی ما در دبیرستان آیا صحبتی از تست و روش های تستی خاص آمده بود که امتهان یکسانی از بچه های سراسر ایران می گیرند و آنگاه نام آن را هوش و ذکاوت می خوانند ، متأسفم ، یک انسانی که درست و با تلاش در س می خواند و تحقیق می کند از ابتدا باید به راحتی و در هر مقطعی بتواند پیشرفت کند ، این جامعه من و قانونهای ساختگی است که راه همه ما را پیچانده و متاسفانه برخی ها هم که سود می برند خیلی خوششان می آید. دانشگاه آزاد ، پیام نور را اینها ساخته اند نه بیچاره آن دانشجویی که به هزار امید وارد آن می شود. وقتی همه ما حتی برای یک بار در جامعه علمی به عینه پارتی بازی را دیده ایم چرا دم از .......

علی به داریوش : 1394/05/16

یه تعداد کمی از دانشجویان سراسری لایق اند؟ ممنون. خوبه همین یه تعداد کم رو لااقل قبول دارید. 80 درصد دانشجویان سراسری لایق جایی که درس می خونن هستن. 80 درصد دانشجویان ازاد و پیام نور هم لایق جایی هستن که درس می خونن که البته بد هم نیست. 20 درصد دانشجویان ازاد و پیام نور و غیرانتفاعی لایق این بودن که در دانشگاه بهتری درس بخونن که به دلایل مختلف مثل نارسایی کنکور برای گزینش و یا بی عدالتی ها و ... جاشون جابجا شده با افراد دیگری که اگر تلاش بیشتری کنن در مقاطع بالاتز می تونن به دانشگاه بهتری راه پیدا کنن و حقشون رو بگیرن

ساسان : 1394/05/20

چرا با سرنوشت جوانان بازی می کنید؟کشورهای توسعه یافته افتخار می کنند تعداد تحصیل کرده هاشون زیاذ باشه وزیر علوم ما می گه باید 20درصد می رفتند ارشد ولی 45 درصد رفتند!!!! الأن منابع معلوم نیست از چه کتابهایی ؟ خیلی کلی نوشته جغرافیای طبیعی و انسانی ایران آخه خوش انصاف میدونی چقدر منبع تو این زمینه هست؟!فقط خدا مثل خودتون باهاتون رفتار کنه

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)