شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 04 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 5,175
بازدید دیروز: 27,055
بازدید کل: 159,288,181
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 151
کاربران حاضر: 151
کدخبر: 11420 زمان ارسال: یکشنبه 17 اسفند 1393 - 15:14 تعداد بازدید: 1685
ثروتمندترین مردان تکنولوژی در سال ۲۰۱۵

دنیای اقتصاد: مجله فوربس برای بیست‌و‌نهمین سال متوالی اقدام به معرفی ثروتمندترین افراد جهان کرده که در این میان تعداد قابل توجهی از صنعت تکنولوژی هم در آن به چشم می‌خورد. فوربس در تهیه این لیست آمارهای ۱۸۲۶ میلیاردر جهان را مورد بررسی قرار داده که ارزش دارایی‌های آنان به ۷ تریلیون دلار بالغ می‌شود. سال گذشته سرمایه ثروتمندترین افراد جهان به ۶.۴ تریلیون دلار رسیده بود.

در میان لیست عمومی ثروتمندان جهان ۲۹۰ اسم جدید به چشم می‌خورد و در عین حال ثروتمندان جوان هم در حال افزایش‌اند به‌طوری که ۴۶ نفر از این تعداد (افراد جدید لیست) زیر ۴۰ سال سن دارند و همچنین ۷۱ نفر آنان چینی هستند. 
بیل گیتس همچون سال‌های اخیر ثروتمندترین فرد جهان است و به همین دلیل در لیست ثروتمندان تکنولوژی هم رتبه یک را به خود اختصاص داده است. ثروت بیل گیتس نسبت به سال گذشته ۳.۲ میلیارد دلار افزایش پیدا کرده و به ۷۹.۲ میلیارد دلار رسیده که بخش قابل توجه آن به خاطر هدیه ۱.۵ میلیارد دلاری مایکروسافت به بنیاد Bill & Melinda gates متعلق به گیتس و همسرش است. 
لری الیسون، مدیرعامل و بنیانگذار شرکت اوراکل با ۵۴.۳ میلیارد دلار ثروت، در لیست ثروتمندترین‌ها در جایگاه پنجم و در لیست ثروتمندان تکنولوژی در جایگاه دوم قرار دارد. از الیسون به‌عنوان نخستین کارآفرین صنعت تکنولوژی نام می‌برند که با ساخت دیتابیس برای CIA وارد جریان صنعت نرم‌افزار در بخش دیتابیس شد و هر سال موفقیت‌های بیشتری را به دست آورد. 
جف بزوس، مدیرعامل و بنیانگذار آمازون هم با ۳۵.۳ میلیارد دلار در جایگاه پانزدهم ثروتمندان جهان و در جایگاه سوم ثروتمندترین‌های صنعت تکنولوژی قرار می‌گیرد.  مارک زاکربرگ، مدیرعامل فیس‌بوک هم با ۳۳.۴ میلیارد دلار ثروت سال موفقی را پشت سر گذاشته و پنج پله در لیست ثروتمندترین افراد جهان بالا آمده و حالا در این لیست رتبه شانزدهم را در اختیار دارد. این نخستین بار است که زاکربرگ به جمع لیست ۲۰ ثروتمند اول جهان وارد می‌شود. زاکربرگ همچنین در لیست ۴۶ میلیاردر زیر ۴۰ سال جهان هم در رتبه نخست قرار دارد. لری پیچ، مدیرعامل گوگل با ۳۱ میلیارد دلار ثروت در جایگاه نوزدهم لیست اصلی و رتبه پنجم ثروتمندان جهان تکنولوژی قرار دارد. شریک او سرگئی برین نیز با ۲۰.۲ میلیارد دلار در هر دو لیست پشت سر او قرار دارد.
Jack Ma مدیرعامل و بنیانگذار علی بابا که در سال میلادی گذشته عرضه سهام موفقی را در بورس داشت حالا در جایگاه سی و چهارم ثروتمندان جهان و در رده هفتم ثروتمندان تکنولوژی قرار می‌گیرد. 
اگر استیو بالمر، مدیرعامل قبلی مایکروسافت را (که این روزها بیشتر به بسکتبال علاقه‌مند است) بتوان همچنان بخشی از جهان تکنولوژی به حساب آورد او رتبه هشتم این لیست را از آن خود می‌کند ضمن اینکه در لیست اصلی ثروتمندن جهان هم در جایگاه سی و پنجم قرار دارد. 
لی‌هی‌جون مدیرعامل شرکتی که در زمینه پنل‌های خورشیدی کار می‌کند، با ۲۱.۱ میلیارد دلار ثروت در جایگاه سی و هشتم لیست اصلی و نهم لیست ثروتمندان تکنولوژی قرار دارد. 
اما در غیاب استیو جابز همسر او لورن پاول جابز با ۱۹.۵ میلیارد دلار ثروت در جایگاه چهل و ششم لیست اصلی و در رتبه دهم لیست ثروتمندان تکنولوژی است. لورن جابز هم‌اکنون بنیانگذار و رئیس هیات مدیره شرکت Emerson Collective هم است.
در ادامه لیست و در رتبه چهل و هشتم «مایکل دل» بنیانگذار و صاحب شرکت «دل» قرار دارد. او ۱۹.۲ میلیارد دلار ثروت دارد. 

   میلیاردرهای تازه وارد صنعت تکنولوژی
 اما Evan Spiegel 24 ساله که مدیرعامل اپلیکیشن Snapchat است جوان‌ترین ثروتمند جهان است. او و شریکش بابی مورفی با ۱.۵ میلیارد دلار (هر کدام) جزو لیست تازه میلیاردرهایی هستند که از صنعت تکنولوژی آمده‌اند. 
شرکت‌های سیلیکون ولی به‌طور کلی امسال ۲۳ میلیاردر جدید به لیست ثروتمندان اضافه کرده‌اند که از آن جمله می‌توان به Travis Kalanick و Garret Camp بنیانگذاران اپلیکیشن تاکسی یاب Uber اشاره کرد. Uber یکی از مدل‌های تجاری بسیار موفق چند سال اخیر است و برای افراد دارای خودرو شخصی این امکان را فراهم می‌کند که بتوانند در طول روز به جابه‌جا کردن مسافر بپردازند. سیستم پرداخت از روی موبایل برای این مدل تجارت بسیار سودآور است و به سرعت شرکت‌های دیگر هم آن را دنبال کردند اما Uber همچنان در حال گسترش خود در شهرهای مختلف جهان است. Uber البته در راستای گسترش خود با محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی هم مواجه بوده ضمن اینکه باعث اعتراض اتحادیه‌های تاکسیرانی و... هم شده است. 
کیم بوم‌سو، مدیرعامل اپلیکیشن مسنجر Kakao Talk هم با ۲.۹ میلیارد دلار یکی از تازه ثروتمندان جهان و البته لیست تکنولوژی است. داگلاس لئون یک سرمایه‌گذار مخاطره‌پذیر (venture Capitlalist)هم یکی از تازه‌واردان باشگاه میلیاردرها است. او یکی از موفق‌ترین سرمایه‌گذاران روی استارت‌آپ‌های تکنولوژی هم به شمار می‌رود و بخش عمده ثروتش به خاطر سرمایه‌گذاری روی شرکت‌های موفقی چون گوگل، یوتیوب، لینکدین و اخیرا واتس‌اپ به دست آمده است. داگلاس لئون نشان‌دهنده مسیری است که بسیاری از سرمایه‌گذاران مخاطره آمیز در حال دنبال کردن آن هستند. این گروه با سرمایه‌گذاری گسترده روی شرکت‌های استارت‌آپ متعدد عملا تور بزرگی را پهن می‌کنند که در هنگام موفقیت یک یا دو شرکت از مزیت‌های آن منتفع می‌شوند.
Brian Chesky مدیرعامل سایت Airbnb هم که حالا یک سایت موفق آنلاین در زمینه اجاره خانه، آپارتمان و... را تحت مدیریت دارد با ۱.۹ میلیارد دلار دیگر تازه وارد صنعت تکنولوژی به باشگاه میلیاردرها است. این سایت به افراد اجازه می‌دهد یک اتاق یا آپارتمان خود را از طریق این سایت به مسافران و توریست‌ها اجاره دهند. مدل تجارت Airbnb به سرعت باعث شد که این سایت رقیبی جدی برای هتل‌ها و مسافرخانه‌ها در سراسر جهان شود.
 Notch Persson مدیر شرکت سازنده بازی‌های ویدئویی Minecraft هم با ۱.۳ میلیارد دلار ثروت یک تازه‌وارد دیگر است و البته صنعت سرگرمی‌های دیجیتال یک تازه‌وارد دیگر را هم به باشگاه میلیاردرها اضافه کرده و آن reed Hastings مدیرعامل شرکت اشتراک آنلاین فیلم Netflix است. نت فلیکس یکی از موفق‌ترین سایت‌های اشتراک فیلم در جهان است که Hastings آن را در سال ۱۹۹۸ بنیان گذاشت و عملا جایگزینی برای اجاره فیلم (به‌صورت فیزیکی) در آمریکا و البته در جهان شد. 
حضور میلیاردرهای جدید که بسیاری از آنان از استارت‌آپ‌های موفق صنعت تکنولوژی به لیست ثروتمندان آمده‌اند این موضوع را نشان می‌دهد که شرکت‌های تکنولوژی در آینده چه ظرفیت مالی بزرگی را آزاد خواهند کرد.



منبع : دنیای اقتصاد  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)


کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه