شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 07 اسفند 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 72,049
بازدید دیروز: 34,389
بازدید کل: 160,573,395
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 157
کاربران حاضر: 157
کدخبر: 11254 زمان ارسال: شنبه 27 دی 1393 - 13:51 تعداد بازدید: 2981
بررسی حذف نمره مردودی از معدل و کارنامه دانشجویان

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم یکی از موارد مورد بحث در آیین نامه های آموزشی را ابقا یا حذف نمره ردی در کارنامه دانشجویان عنوان کرد.

دکتر عبدالرحیم نوه ابراهیم در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین تغییرات اعمال شده در آیین‌نامه آموزشی مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری گفت: بیش از 70 درصد آیین‌نامه های آموزشی مقاطع تحصیلی دانشگاهی بازنگری شده است و امیدوارم ظرف یکماه آینده آیین نامه های مذکور اصلاح و ابلاغ شود.  

وی درخصوص مهمترین موارد آموزشی که در بازنگری های صورت گرفته اصلاح و تغییر یافته است، گفت: هنوز بازنگری آیین نامه آموزشی به اتمام نرسیده است و برهمین اساس اطلاعاتی که ارایه می شود هنوز نهایی نشده و بیشتر در حد پیشنهاد است.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تحصیلات تکمیلی وزارت علوم افزود: درحال حاضر اساتید دانشگاه‌ها و معاونان آموزش در جلسات کارشناسی حاضر شده و اشکالاتی که برای آنها در اجرا به وجود می آید را مطرح کرده و پیشنهاد اصلاح می دهند.

وی افزود: ولی یکی از موارد مهمی که مطرح شده، نمره ای است که دانشجو زیرحد نصاب کسب کرده و مشروط می شود، در آیین نامه فعلی و در گذشته این گونه عمل می شد که نمره مردودی در کارنامه درج شده و در معدل دانشجو حساب می شد و این مساله منجر به کاهش معدل و افت دانشجو می شد.

نوه ابراهیم افزود: اکنون برخی از دانشجویان، معاونان آموزشی پیشنهاد داده اند که نمره مردودی را به عنوان سابقه آموزشی دانشجو لحاظ شود ولی در معدل حساب نشود چون نهایتا دانشجو باید نمره قبولی از آن درس را کسب کرده و فارغ التحصیل شود، آیین نامه نیز این اجازه را به دانشجو می دهد که چند بار درس را انتخاب کرده و بعد از اینکه نمره لازم کسب کرد فارغ التحصیل شود .

وی یادآورشد: در نهایت بحث این است که نمره ردی در معدل حساب نشود و حتی برخی پیشنهاد داده اند که این نمره از کارنامه هم حذف شود چرا که این مساله تضاد ایجاد می کند و ممکن است باعث کاهش انگیره ها و افت تحصیلی شود.

منبع : خبرگزاری مهر  
نظرات کاربران
علی : 1393/10/24

به نظر من حذف نمره مردودی از معدل و کارنامه به صورت یک قانون کلی صحیح نیست. باید شرایطی برای آن در نظر گرفت. مثلا محدودش کرد به یک یا دو نمره و باز هم مثلا شرط دیگرش این باشد که در اخذ مجدد اون درس دانشجو نمره 14 یا 15 بالاتر آورده باشه.

مهدی : 1393/10/24

اگه 3 تا از نمره های زمان ما حذف میشد معدل من بجای 13 الان نزدیک 16 بود! چون یک 3 و دو تا 7 داشتم که هر سه تا هم 3 واحدی بود تو همون ترم اول و دوم گرفتم و نزدیک 3 نمره تو معدل کلم تاثیر داشت! فکر نکنم این عدالت باشه

کاظم : 1393/10/24

چرااین کارزودتر صورت نگرفت وباعث کاهش انگیزه جمعی ازدانشچویان که به هردلیلی نتوانستند حدنصاب لازم رادرنمرات کسب کنندشد.

امیرعلی : 1393/10/24

کاملا موافق حذف نمره مردودی هستم چون خیلی از دوستان ما علیرغم پشتکارواستعدادی که داشتند بنا بر دلایل و مشکلاتی نتوانستند نمره مناسب بگیرند ولی بعدها علاوه بر جبران آن درس در کارشناسی از معدل بالایی در مقطع ارشد برخوردارند که این نشانه ضعف آنان نیست.بسیارممنون از بررسی موضوع

احمد رضا : 1393/10/25

با سلام ، من با حذف نمره مردودی از کارنامه ها و معدل مخالفم چون باعث می شه افرادی ک درس نخوندند و کسایی که درس خوندند برابر بشوند و این نقض عدالت است که بیاییم و به دانشجو های تنبل دستخوش تنبلی بدیم .

احمد : 1393/10/25

فقط در یه صورت با این قانون عدالت برگزار میشه اونم اینکه تو ریزنمرات همه اعمال بشه در غیر این صورت کمال بی عدالتیه. من پارسال درسم نموم شده با معدل 15 اگه این قانون واسه ما هم بود معدلم بالای 17 میشد.

مهدی : 1393/10/25

الان که اینطوریه دانشجو به زور درس میخونه وای به زمانی که این قانون تصویب بشه تفریح میشه و حق درس خونا ضایع میشه

پریسا : 1393/10/27

مهدی جان شما بشین درست رو بخون... حق درس خون ها اون موقعی ضایع میشه که از دانشگاه فارق التحصیل میشن و کار پیدا نمیکنن. حالا دونفر دیگه مشروط بشن شما به حقتون میرسیییی؟ :O در عجبم از طرز تفکر دوستان آکادمیک...

lمینا : 1393/11/11

با سلام من برای علی اقا متاسفم ایشان فقط فکر خودش هستن این قانون اجرا کند بعد نمی دونه این قانون چی هست نمیدونه چند نفر با این قانون مسخره بدبخت میشه حالا یه بنده خدا مشکلی برایش پیش امده افتاده بدش این درس را دوباره پاس کرده زحمت کشیده ایشان به نظر شما دیگه حق ادامه تحصیل نداره من بااین قانون موافقم نمره مردودی با از معدل و کارنامه حذف شود ودانشجوایان بایدادامه تحصیل بدن .من از مسئولین محترم خواهش می کنم به جوان کمک کنم خودشون بالا بکشن با تشکر از آقای ابراهیمی خداوند عمر با عزت به ایشان بده

علی به lمینا : 1393/11/11

من به فکر خودم هستم؟! من که درسم رو می خونم نمره ام رو می گیریم. تنبلها هستن که دنبال اینچنین قوانینی هستن. فکر می کنم همین الان هم به اندازه کافی نظام آموزشی برای تنبلها راه در رو داره. مثل همین پریسا خانم که هنوز نمی دونه فارغ التحصیل درسته نه فارق التحصیل. مگه همه باید تو مملکت دکتر مهندس بشن. مملکت مگه خیاط و نجار و صافکار نمی خواد؟ مگه اینا شغلای بدیه یا درامدشون کمه؟! برید فکر نون باشید. هی مدرک پشت مدرک به زور این قوانین بگیرید آخرش بشید یه دکتر که نمی تونه فارغ التحصیل رو درست بنویسه. نظام آموزشی هم اگه این قوانین رو می ذاره دلش به حال شما نسوخته. می خواد اخراج نشید و سر شما گرم باشه نرخ بیکاری بیاد پایین.

محمد : 1393/12/04

با سلام.. ..یه ذره به فکر بقیه دانشجوها باشید..خیلیا بخاطر مشکلات زندگی این معزل واسشون پیش اومده...به قول دوستمون..مشکل اصلی فارغ التحصیلان کار هست..کار ..میدونی کار..کاش زودتر این ایین نامه اجرا میشد

محمد : 1393/12/04

اقای درسخون..اقای زرنگ...با اجرای این قانون هیچ کس جای شما رو نمیگیره..خیلی از این دانشجوها مثل شما نبودن که موقع درس خوندن واسه کنکور در اتاقشون واسشون صبحانه نهار وشام بیارن..خیلی ای این دانشجویا با بدبختی وکار گری درس خوندن وبا توجه به مشکلات مالیشون نتونستن درست حسابی درس بخونن. میفهمی ..فقر..مشکلات مادی..میفهمی؟

علی به محمد : 1393/12/04

بله. معضل کار است ولی مشکل اینه که همه می خوان درس نخونن بعد بشن مدیرعامل و مهندس و دکتر. این مملکت نجار و خیاط و نقاش و بنا و گچکار و تعمیرکار خوب نمی خواد؟ خب کسی که نمی تونه اونقدری درس بخونه که با ارفاق یه 10 بگیره. مشکل اینه که کسی که نمره اش می شه 0.25 توقع داره شرکت نفت برای روابط و قراردادهای بین المللش استخدامش کنه

زهرا : 1393/12/11

آ قا علی شما معلوم خلیی خودخواه هستی نمی خواهی کسی رادر مقاطع بالا ببنی چی میشه شما خیاط باشین ممنون پروفسور چ

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)