شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 07 اسفند 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 78,787
بازدید دیروز: 34,389
بازدید کل: 160,580,133
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 157
کاربران حاضر: 158
کدخبر: 11176 زمان ارسال: دوشنبه 08 دی 1393 - 08:14 تعداد بازدید: 1218
پاسخ میرزاده به منتقدان رشد تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به سیاست های علم و فناوری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری گفت: برای شتاب رشد علمی در کشور راهی جز توسعه تحصیلات تکمیلی وجود ندارد.

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید میرزاده در جلسه هیات رئیسه دانشگاه آزاد اسلامی که صبح امروز در واحد کرج برگزار شد، با اشاره به ویژگی های خاص این واحد گفت: مجاورت واحد کرج با صنایع مختلفی که در این استان وجود دارد، موقعیت بی نظیری را برای این واحد به وجود آورده تا بتواند تاثیر خود را در توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی این استان و حتی کشور افزایش دهد.

میرزاده افزود: تعداد اعضای هیأت علمی، دانشجویان و فضای 47 هکتاری منسجم این واحد، زمینه را برای توسعه این واحد و تبدیل شدن آن به واحد جامع سه ستاره فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه بسیاری از افراد توسعه تحصیلات تکمیلی را در دانشگاه آزاد اسلامی مورد نقد قرار می دهند، گفت: تمامی برنامه های اجرا شده در دانشگاه آزاد اسلامی مانند توسعه تحصیلات تکمیلی طبق اسناد بالادستی، برنامه پنج ساله، برنامه پنج ساله دانشگاه آزاد اسلامی که در سال 89 به تصویب هیأت امنا رسیده، به اجرا در می آید و افرادی که این برنامه ها را مورد نقد قرار می دهند، به نظر می رسد از اطلاعات کافی برخوردار نیستند.

رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به سیاست های علم و فناوری ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری افزود: برای شتاب رشد علمی در کشور راهی جز توسعه تحصیلات تکمیلی وجود ندارد، همچنین باید به این موضوع توجه شود که توسعه تحصیلات تکمیلی مانع از خروج سرمایه های مادی و انسانی از کشور است.

میرزاده در ادامه به ارائه آماری درباره متقاضیان ورود به تحصیلات تکمیلی پرداخت و گفت: در سال 93، 340هزار نفر متقاضی دوره دکتری بودند که از این میان تنها 8درصد توسط دانشگاههای دولتی و آزاد جذب شده اند. با وجود افزایش ظرفیتی که در پذیرش متقاضیان تحصیلات تکمیلی در دانشگاه آزاد اسلامی به وجود آمد اما همچنان نتوانستیم به این تقاضای بزرگ فرهنگی، علمی و اجتماعی پاسخ مناسبی بدهیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه خروج هریک از این افراد از کشور برای تحصیل، خسارت های بسیاری به اقتصاد کشور وارد می کند، اظهار داشت: در مورد دوره کارشناسی ارشد نیز با چنین وضعیتی روبرو هستیم. از حدود یک میلیون متقاضی ورود به این دوره، تنها 26درصد (12درصد توسط دانشگاههای دولتی و 14درصد توسط دانشگاه آزاد اسلامی) را جذب کردیم. ما نمی توانیم نسبت به این تقاضای بزرگ اجتماعی بی تفاوت باشیم. وضعیت متقاضیان ورود به دوره تحصیلات تکمیلی مشابه متقاضیان ورود به دوره کارشناسی و کاردانی در ابتدای انقلاب است.

وی با تأکید بر اینکه برآوردها نشان می دهد تا 15 سال آینده همچنان تقاضای ورود به دوره تحصیلات تکمیلی پابرجاست، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی مسئول ایجاد اشتغال نیست. افرادی که نگران آینده کاری فارغ التحصیلان فوق لیسانس و دکترای این دانشگاه هستند، بگویند برای اشتغال دیپلمه ها تاکنون چه کرده اند؟

میرزاده افزود: یکی از بهترین راههای اشتغال زایی، توسعه شرکت های دانش بنیان است. به همین خاطر در نظر داریم تا پایان سال 96، 53 مرکز رشد را به 150 مرکز و 419 شرکت دانش بنیان را به 800 شرکت افزایش دهیم.

وی همچنین وجود 30درصد از دانشجویان واحد کرج در مقاطع دکتری و کارشناسی ارشد را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: این یک شاخص بسیار خوب است که تقریباً یک سوم دانشجویان این واحد، در مقاطع تحصیلات تکمیلی در حال تحصیل هستند.

منبع : خبرگزاری مهر  
نظرات کاربران
علی : 1393/10/06

مسلما کسی مخالف افزایش ظرفیت تحصیلات تکمیلی نیست ولی آخه تا این حد؟ رشته بازرگانی دکتری تا سال 92 در کل کشور 3-4 جا پذیرش داشتن الان 27 جا پذیرش داره. مدیریت صنعتی 3 جا بود شده 18 جا. مدیریت دولتی 4 جا بود شده 22 جا. مالی 2 جا بود شده 14 جا. مدیریت آموزشی 5 جا بود شده 25 جا.

فرزانه : 1393/10/06

درمورد کیفیت اصلا حرف نزدن که چیکار کردن...فقط از بعدی مادی وانسانی حرف زدن...خواهشا اگر حرف من شنیدن لطفا درمورد بعد کیفیت که فدای کمیت کردن حرف بزننن...

شاهین : 1393/10/06

اکثر واحدها زیان ده شده و ظرفیت ها تو کارشناسی تکمیل نمیشه زدن تو کار ارشد ودکترا نه کلاسها شون استاندارد نه هیات علمی دارن فقط یه کاغذ پاره میدن دستت وبرا ارشد 12 میلیون و دکترا حدود 70 میلیون پول بی زبون جوانها را میگیرد آخرش هم الافی و سرخوردگی من خودم فارغ التحصیل ارشد بازرگانی همین دانشگاهم که مثل به تبلیغ تو خالیه

سامان : 1393/10/06

اینکار توسعه تحصیلات تکمیلی نیست. بلکه مدرک فروشی هست. همونطور که توسعه یافتگی یک کشور رو با تعداد جمعیت مردمان یک کشور نمی‌سنجند بلکه با شاخص‌های مشخص کیفی، توسعه تحصیلات تکمیلی هم به معنای افزایش تعداد دارندگان «مدرک» دکترا نیست.

بی مدرک : 1393/10/07

آیا دانشگاه آزاد یک بنگاه اقتصادی است؟ اگر جواب خیر است پس لطفاً بگویید کیفیت وجود دارد واقعاً شما دوست دارید مردم باسواد شوند یا دارای مدرک دکتری؟ لطفاً فرهنگ مدرک گرایی!!!!!! را رواج ندهید...

ح.مح : 1393/10/07

اصلا من نمیدونم دانشگاه آزاد فلان شهر که نمیخوام اسمشو ببرم.. اصلا استادی با درجه ی استاد تمام یا حتی دانشیاری داره که که چنتا رشته ی دکتری آورد؟ خدا شاهده در مقطع ارشد در دانشگاه آزاد یکی از شهرهای شمالی بودم که استادی برای تدریس درس بازاریابی نداشتند اما ارشدشو گرفتند. اصلا همه مدیریت مالی بودن اما بازاریابی، بازاریابی بین الملل و امثالهم آوردن. الان هم شنیدم واسه امسال دکتری این رشته رو آوردن!!! بابا اون اساتید درس کارشناسی ارشدو نمیتونستن بدن الان اسم دکتری رو می شنون سرشون گیج میره.. چه جوری میخوان با سواد تحویل جامعه بدن. واقعا عجب توجیهاتی رو میارن. متاسفم. اه

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)