معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: با حمایت از شرکت کنندگان در استارتاپ ویکندها، ما اطمینان داریم که بعد از یک سال حدود 10 شرکت خوب در حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی میتوانند تاسیس شوند و فعالیت قابل توجهی داشته باشند. با این کار دانشجوها هم درس میخوانند و هم فعالیت اقتصادی و اشتغالزایی هم دارند.
به گزارش سرویس علمی ایسنا، دکتر سورنا ستاری، رئیس جمهور در سفر به خوزستان، پس از بازدید از پارک علم و فناوری این استان، در جمع فعالان و پژوهشگران شرکتهای دانش بنیان اظهار کرد: برای کوتاه شدن روال اداری تخصیص تسهیلات، پارک این استان باید تلاش کند تا صندوق پژوهش و فناوری را راهاندازی کند.
دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه تا پایان امسال مبلغ یکهزارمیلیارد تومان بودجه به صندوق نوآوری و شکوفایی تزریق خواهد شد، گفت: تلاش ما این است که این مبلغ در سال آینده، افزایش یابد. بنابراین توصیه من این است که شرکتها حتما با صندوق نوآوری و شکوفایی ارتباط بگیرند، زیرا این صندوق بودجه مناسبی تا سال آینده دارد و میتواند شرکت ها را حمایت کند.
ستاری با اشاره به حمایت جدی از توسعه فعالیتهای پارک علم و فناوری استان خوزستان گفت: ما از هرگونه حمایت و همکاری برای توسعه شرکتهای دانش بنیان مستقر در این پارک کوتاهی نمیکنیم اما درخواستمان از دانشگاه استان خوزستان این است که این پارک را حمایت کند.
نهادینه شدن فرهنگ فعالیت استادان در راستای دانش بنیان
وی در ادامه بیان کرد: محیط دانشگاهها باید تغییر کند و فرهنگ فعالیت استادان در راستای ایجاد شرکتهای دانش بنیان نهادینه شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور خاطرنشان کرد: استادانی که توانایی راه اندازی شرکت دانش بنیان و فعالیت آن را دارند، باید حمایت شوند و آنها نیز از دانشجویان خود در این کار استفاده کنند.
دبیر هیات امنای صندوق نوآوری و شکوفایی، پژوهش در دانشگاهها را بدون توجه به موضوع تجاریسازی، غیرسودمند خواند و با بیان اینکه کارهای علم و فناوری از بخشهای فعال در حوزه تجاریسازی پژوهشهای کاربردی است، افزود: از هر نوع همکاری که سبب شود نفوذ پارکها در دانشگاهها افزایش یابد و استادان بتوانند شرکتهای دانش بنیان تاسیس کنند، حمایت خواهیم کرد.
تغییر فضای دانشگاهها به سمت کارآفرینی
ستاری با اشاره به این که معاونت علمی و فناوری آمادگی حمایت تغییر فضای دانشگاهها را دارد، گفت: ما در دانشگاههای مطرح از جمله شریف، تهران و پلی تکنیک این امر را اجرا و فضای دانشگاهها را به سمت کارآفرینی هدایت کردهایم.
رئیس بنیاد ملی نخبگان در ادامه با تاکید بر ایجاد مراکز نوآوری اظهار کرد: ایجاد این مراکز بسیار مهم و حائز اهمیت بوده و در اصل حلقه واسطی است تا دانشجو با فضای کسب و کار، فضای صنعت و ایجاد شرکت دانش بنیان آشنا شود.
حمایت ویژه از شرکت کنندگان در استارتاپ ویکندها
وی تصریح کرد: در استارتاپ ویکندهای برگزارشده داخل کشور که در همین هفته ما پنج نمونه از آن را داشتیم، دانشجویان شناسایی میشوند و در محلی واقع در دانشگاه تهران دو ماه به طور مجانی کار میکنند و پس از این زمان، 50 درصد از آنها انتخاب میشوند تا مبلغی در حدود 10 تا 15 میلیون تومان به آنها اعطا شود و در قبال این مبلغ برای آنها مسؤولیت نیز ایجاد میشود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: با اجرای این برنامه ما اطمینان داریم که بعد از یک سال حدود 10 شرکت خوب از این استارتاپ ویکندها بتوانند در حوزه فناوری اطلاعات و فضای مجازی کار کنند. با این کار دانشجوها هم درس می خوانند و هم فعالیت اقتصادی و اشتغالزایی هم دارند.
ستاری با اشاره به این موضوع که ظرفیتهای استان خوزستان بالاتر از وضعیت فعلی آن است، گفت: با توجه به تلاش های بسیاری که انجام شده است باید شرایط بهتری بر حوزه فناوری این استان حاکم شود، از این رو با همدلی بیشتر می توان آینده استان و دانشگاه های آن را بهتر دید.
پروژههای علوم پایه هم باید مشتری داشته باشند
رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه تعریف یک پروِژه توسط استاد در یک اتاق ظرف دو ساعت و درگیری دانشجویان برای مدت طولانی یک افتخار و پِژوهش برای کشور به شمار نمیآید، افزود: دانشگاهها باید در جهتی حرکت کنند که هر پروژه ای که تعریف میشود مشتری داشته باشد، حتی اگر یک پروژه در حوزه مرز دانش و علوم پایه باشد.
ستاری درباره بحث تجاری سازی در پارکهای علم و فناوری اظهار کرد: با توجه به اینکه این پارکها در بحث تجاری سازی فعال هستند، اما باید تمام تلاش خود را بکنند تا استادان دانشگاهها نیز با کمک آنها شرکت دانش بنیان راه اندازی کنند و کار تجاری سازی را آغاز کنند.
وی یادآور شد: در حال حاضر برنامه ما این است هر استادی که شرکت دانش بنیان تاسیس کند و محصول خود را به فروش رساند، ما درصدی از محل فروش آن را به دانشگاه اختصاص می دهیم و این جایزه به آن منظور است که مبالغ ارائه شده در زیرساخت و امور پژوهشی دانشگاه ها و برای رفع معضلات آنها صرف شود.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری در ادامه با تاکید بر اینکه استاندار باید برای حل مشکلات استان خوزستان در زمینه های اقتصادی، اجتماعی، پزشکی و فرهنگی بتواند به دانشگاه های این استان تکیه کند، ادامه داد: تکیه مسؤولان استانی باید بر ظرفیت های درونی استان باشد و معاونت علمی وفناوری نیز در این راستا از هیچ گونه کمکی دریغ نخواهد کرد.
جایزه صادراتی برای استانداریها
ستاری همچنین اظهار کرد: در حال حاضر در صورتی که به جای خرید از خارج از کشور، خرید از تولیدات داخلی انجام شود ما، بین یک تا سه درصد ارزش خرید از محصولات ساخت شرکتهای استان را به عنوان نمونه ای از جایزه صادرات در اختیار استاندار قرار دهیم.
وی همچنین بیان کرد: استفاده از ظرفیت های ذاتی استان از جمله کشاورزی و گیاهان دارویی و توسعه آنها به صنایع تبدیلی از اولویت های دیگر این استان است.
نظرات کاربران