شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 04 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 20,656
بازدید دیروز: 26,897
بازدید کل: 157,701,556
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 49
کاربران حاضر: 49
کدخبر: 10921 زمان ارسال: سه شنبه 08 مهر 1393 - 13:21 تعداد بازدید: 1738
سومین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری اعطا می‌شود

مراسم اعطای سومین جایزه ملی «مدیریت فناوری و نوآوری» با هدف ارائه یک مدل بلوغ برای ارتقاء قابلیت‌های فناوری و نوآوری در سازمان‌ها، اوایل بهمن ماه سال جاری برگزار می‌شود.

به گزارش خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر منوچهر منطقی، رییس انجمن مدیریت فناوری ایران امروز در نشست خبری جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری با بیان این که این جایزه بر اساس ارتقاء سطح دانش و فناوری و توان محصولات و خدمات نوآورانه مبتنی بر دانش و فناوری به بنگاه‌های ایرانی اعطاء می‌شود، تصریح کرد:‌ با به کارگیری مدل مفهومی این جایزه، زمینه مقایسه عملکرد بنگاه‌ها با دیگران و الگوبرداری از بهترین تجارب بنگاه‌های موفق در راستای بهبود عملکرد، فراهم می‌شود.

وی با بیان این که انجمن مدیریت فناوری ایران از سال 91 به اعطای این جایزه اقدام کرده است، تصریح کرد:‌ در راستای اهداف برگزاری جایزه و با توجه به تجربه برگزاری دو سال گذشته و همچنین تقاضاهای متعدد از سوی شرکت‌ها و موسسات فعال در اندازه‌های مختلف، جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری در سال جاری در سه سطح سازمان‌های مادر ( هلدینگ‌ها)، بنگاه‌ها و شرکت‌های کوچک دانش بنیان برگزار می‌شود.

منطقی با اشاره به اهداف این جایزه گفت: جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری با هدف ارائه یک مدل بلوغ برای ارتقاء قابلیت‌ها فناوری و نوآوری در سازمان‌ها طراحی شده است تا بتواند با شناخت چالش‌های خود در هر مرحله گام‌هایی به سوی رقابتی پایدار بردارد.

وی، مهمترین اهداف برگزاری جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری را شامل افزایش رقابت‌ پذیری بنگاه‌ها و سازمان‌ها بر اساس توسعه فناوری و نوآوری، ارتقاء صنعت کشور و تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه، ترویج فرهنگ نوآوری و کارآفرینی در سطح کشور به ویژه در صنایع بزرگ و افزایش تاثیر و نقش مفاهیم و فناوری و نوآوری در جایگاه رقابتی و بلوغ حرفه‌یی بنگاه‌های کشور اعلام کرد.

منطقی، از دیگر اهداف این جایزه را ایجاد فرصتی برای اجماع و همفکری فعالان و صاحب‌نظران حول یک مدل و ایجاد فضایی برای پیشنهاد یک نظام جامع فناوری و نوآوری در بنگاه‌ها و همچنین پرورش حجم زیادی از فارغ‌التحصیلان آشنا با ابعاد مختلف مفاهیم نظام مدیریت فناوری و نوآوری در کشور و ایجاد زمینه و بازار کار مناسب‌تر برای آنها در سازمان‌ها و بنگاه‌های متقاضی عنوان کرد.

دکتر مهدی محمدی، رییس کمیته علمی و توسعه سومین جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری هم طی سخنانی در این مراسم با بیان این که مدل کلان جایزه دارای 9 معیار است که بر مبنای آن شرکت‌ها را ارزیابی می‌کنند، تصریح کرد: 9 معیار ذکر شده در دو بخش تقسیم شده است که یک بخش مربوط به معیارهای توانمندسازی و بخش دیگر مربوط به معیارهای عملکرد یک شرکت دانش بنیان است.

وی افزود: از جمله معیارهای توانمندسازی، رهبری و استراتژی فناوری و نوآوری، هوشمندی و آینده‌نگاری فناوری و شناسایی ایده‌های نوآورانه، تحقیق و توسعه فناوری و نوآوری، تجاری سازی و بهره‌برداری از فناوری و نوآوری، شبکه نوآوری، اکتساب و یادگیری فناوری و نوآوری و مدیریت منابع فناوری و نوآوری عنوان کرد.

محمدی در ادامه گفت: همچنین معیارهای عملکرد شرکتهای دانش بنیان در مدل کلان جایزه مدیریت فناوری، نوآوری نیز شامل نتایج فناوری و نوآوری، نتایج انسانی در جامعه و نتایج مالی و بازار است.

وی به سطوح جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری اشاره کرد و با بیان این که این جایزه در چهار سطح ارائه می‌شود، گفت: سطح اول مربوط به تعهد است و طی آن نشان تعهد به برگزیدگان ارائه می‌شود که این سطح در برگیرنده ایجاد دغدغه در میان مدیران سازمان و درک اهمیت فناوری و نوآوری در سازمان است، سطح دوم مربوط به نشان توانمندی است که این سطح در برگیرنده شکل‌گیری ظرفیت‌ها و توانمندی‌های توسعه‌ی فناوری و نوآوری در سازمان چه بر پایه رفتارهای درونی و چه از طریق همکاری‌ها، تعاملات و کسب فناوری از بیرون از سازمان است.

وی افزود: سطح سوم جایزه که به آن نشان شایستگی ارائه می‌شو مربوط به مدل بلوغ دربرگیرنده شکل‌گیری قابلیت‌ها و شایستگی‌های درون‌زا فناوری و نوآوری در سازمان است که می‌تواند به ایجاد شایستگی محوری و در نهایت ایجاد مزیت رقابتی منجر شود.

محمدی خاطرنشان کرد: سطح چهارم جایزه نیز مربوط به رقابت‌پذیری است که این سطح نشان دهنده عملکرد بالاتر از متوسط صنعت در سطح بین‌المللی بوده و امکان ورود یک سازمان به عرصه بین‌المللی و یا رفتار در تراز بین‌المللی را فراهم می‌کنند.

دکتر مهدی الیاسی، رییس کمیته اجرایی و ارزیابی جایزه نیز با بیان این که فراخوان این جایزه از ابتدای مرداد ماه آغاز شده است، گفت: مهلت ارسال اظهارنامه به دبیرخانه جایزه تا اول آبان ماه است و فرآیند ارزیابی از نیمه آبان ماه آغاز می‌شود و تا پایان آذرماه ادامه دارد.

به گفته وی همایش پایانی سومین جایزه ملی مدیریت، فناوری و نوآوری در اوایل بهمن ماه در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود که 200 شرکت برای حضور در این جایزه حضور یابند.

همچنین دکتر بهزاد سلطانی، رییس کمیته راهبری جایزه نیز طی سخنانی در این نشست خبری حرکت از یک اقتصاد منبع پایه به سمت اقتصاد دانش پایه را نیازمند تغییر در نوع رویکردها به منابع کلیدی خلق ثروت در یک اقتصاد عنوان و تصریح کرد: سیاست‌های کلان ملی کشور در این زمینه نیازمند تغییر و ایجاد نوع جدیدی از مفهوم رقابت‌پذیری ملی است.

وی افزود: در این نگاه جدید مزیت‌های نسبی باید به مزیت‌های رقابتی تبدیل شده و محور کلیدی ایجاد ثروت و رقابت‌پذیری ملی در عرصه بین‌المللی، خلق و بهره‌برداری از منابع جدید و با ارزش افزوده بالاتر است و در چنین شرایطی مهمترین منبع خلق ثروت و رقابت‌پذیری ملی دانش فناوری و نوآوری است و مدیریت این منابع نقش حیاتی در شکل‌گیری اقتصاد دانش بنیان دارد .

وی با بیان این که مدل جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری در هفت ارزش بنیادین نهاده شده است، گفت: این ارزش‌ها شامل "رقابت‌پذیری، خلق ثروت تامین نیازها"، "مدیریت همزمان فرآیندها و نتایج"، "توجه همزمان به کشش بازار و فشار تکنولوژی"، " یادگیری و نوآوری مبتنی بر تکنولوژی"، "استراتژی و رهبری تکنولوژی و نوآوری"، "توسعه نیروی انسانی، دانشی و فناوری" و "همکاری‌ها در شبکه دانشی و فناوری" عنوان کرد.

سلطانی با اشاره به وجود 50 هزار شرکت خصوصی در ایران و با بیان این که این شرکتها هنوز به سمت شرکتهای بزرگ جهانی حرکت نکرده‌اند، تصریح کرد: دلیل اصلی این موضوع این است که توانمندی درونی این شرکتها خیلی رشد نیافته است.

رییس صندوق نوآوری و شکوفایی در پایان خاطرنشان کرد: برگزیدگان جایزه ملی مدیریت فناوری و نوآوری مورد تشویق صندوق نیز قرار خواهند گرفت.

منبع : ایسنا  
نظرات کاربران

نام شما (ضروری)

ایمیل (ضروری)