هدف از تحقیق حاضر بررسی عوامل تاثیرگذار در ارتقای بهرهوری واحدهای پرورش جوجه گوشتی در استان زنجان می باشد که برای بررسی و محاسبه بهره وری عوامل مدیریتی درتولید جوجه گوشتی استان زنجان، با روش توصیفی از نوع پیمایشی، از میان 230 واحد پرورش مرغ گوشتی استان، 50 واحد تولیدی با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدکه توسط محقق ساخته شده جهت گردآوری داد ها استفاده شد. همانطور که از نرم افزار spss 19 مشخص محاسبه شده است ،در مورد متغیر مدیریت سطح معناداری برابر 000/0 ، در مورد متغیر عامل بهداشت و واکسیناسیون سطح معناداری برابر رابطه با 025/0، در مورد متغیر نیروی انسانی معناداری آن برابر با 02/0 ، میزان معناداری در متغیر جیره غذایی 03/0، همچنین در مورد بینه سازی میزان معنا داری برابر 03/0می باشد که نشان دهنده تاثیر متغیرهای مستقل بر وابسته می باشد واین تاثیر قوی و در سطح اطمینان 95 درصد معنادار می باشد. نتایج مطالعات این پژوهش نشان می دهد عوامل مدیریتی واحدهای جوجه گوشتی با استفاده از رگرسیون چند متغیره محاسبه گردیدکه نشان داد که در همه موارد ، مقدار P<0/05 است بنابراین همه متغیرها (مدیریت، نیروی انسانی ، بهداشت ، سنتی یا صنعتی بودن ، جیره غذایی) اثر شدیدی بر روی بهره وری دارند. همچنین نتایج نشان داد که هر چهار فرضیه رابطه معناداری با بهره وری دارند و یا عواملی مانند نیروی انسانی ، عوامل مدیریتی،بهداشت و واکسیناسیون، جیره غذایی،بهینه سازی یا صنعتی دارای اثر مثبت و معنی داری بربهره وری دارند. فرمت فایل: Word