ورود به سایت
عضویت در سایت
تبلیغات در سایت
راهنمای استفاده از سایت
ارتباط با ما
درباره ما
شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
دوشنبه 03 دی 1403
ورود به سایت
مرا بخاطر بسپار
کلمه عبور را فراموش کرده اید؟
بخش های اصلی
صفحه اصلی
مقالات فارسی
مقالات انگلیسی
اخبار
کارشناسی ارشد
دکترای مدیریت
تست تألیفی و کنکوری
جزوات کنکوری و درسی
صفحه شخصی
آمار سایت
بازدید امروز: 13,519
بازدید دیروز: 19,789
بازدید کل: 158,523,797
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 125
کاربران حاضر: 126
تعداد دریافت: 21
تعداد بازدید: 4413
نقش ارگونومی در توسعه مدیریت کیفیت (در بخش کشاورزی )
چکیده:
یکی از بخشهای مهم در عرصه تولید کشور بخش کشاورزی است که علاوه بر نقش اشتغال زائی اگر توجه همه جانبه به این بخش بشود میتواند علاوه بررونق اقتصادی و اشتغال به استقلال و خودکفائی کشور کمک کرده و امنیت غذائی کشور را بدنبال داشته باشد ، یکی از عوامل مهم که میتواند درافزایش راندمان وبهره وری با هدف بهبو د بخشیدن به مدیریت کیفیت در بخش کشاورزی تأثیر بسزایی داشته باشد، تأمین ایمنی و بهداشت شغلی کشاورزان ، از طریق تولید تکنولوژی در زمینه طراحی تجهیزات و ادوات مورد نیاز براساس توانائیهای ارگانیسم و منطبق بر ابعاد و اندازه های بدنی کشاورزان و در نتیجه بالابردن عمر کاری توأم با سلامت روحی روانی وجسمی این قشر زحمت کش است . نتایج تحقیقات انجام شده در بخش کشاورزی نشان می دهد که درد در نواحی پشت ، شانه ، بازو ، دست و بیماریهای CTD بیشترین و معمولترین علایمی هستند که کشاورزان و کارگران مزارع را آزار می دهد . این آسیب ها میتواند باعث ازکارافتادگی زودرس شده و درنتیجه بردرآمد کشاورزان و درنهایت بردرآمد ملی تأثیر منفی داشته باشد ، راههای مقرون به صرفه ای برای جلوگیری و یا کاهش این آسیب ها وجود دارد که با استفاده از علم ارگونومی میتوان به بررسی توانائیهای ارگانیسم کشاورزان و کارگران مزارع پرداخت و یک ارتباط منطقی بین کشاورزان و کاری که انجام می دهند ایجاد نمود . این مقاله سعی دارد که ضمن بیان اهمیت و ضرورت بکارگیری علم ارگونومی درکشاورزی به برخی از مشکلات کاری مطرح و ریسک فاکتورهای ارگونومیکی برای کشاورزان پرداخته وارائه راه حلهای ساده و مقرون به صرفه جهت کاهش بیماریها ، صدمات، جراحات و مرگ و میرها در راستای بکارگیری بهینه منابع و بهبود کیفیت در این بخش ارائه نماید . نکته قابل ذکر اینکه ابعاد واندازه های استفاده شده دراین مقاله براساس آنتروپومتری جامعه ایران محاسبه و ارائه شده است .
کلید واژه:
ارگونومی، آنتروپومتری، کشاورزی، مدیریت کیفیت
نویسنده(گان):
ناصر صدرا ابرقویی
منبع:
چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع
موضوع:
تولید
دسته:
مقاله کنفرانس
سال انتشار:
1384
تعداد صفحات:
13
قیمت (تومان):
0
بر اساس
شرایط و ضوابط ارسال مقاله
در سایت مدیر، این مطلب توسط یکی از نویسندگان ارسال گردیده است. در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با تکمیل
فرم گزارش تخلف حقوق مؤلفین
مراتب را جهت پیگیری اطلاع دهید.
دریافت متن کامل
499 KB
.Copyright (©) Modir.ir - All rights reserved