هدف کلی پژوهش حاضر، شناسایی عوامل مؤثر بر ریسک پذیری و خلاقیت کشاورزان به عنوان دو مؤلفه مؤثر درایجاد روحیه کارآفرینی بود. جامعه آماری تحقیق شامل کشاورزان دهستانهای جلالوند، هفت آشیان، ماهیدشت و میان دربند بود (N=2700) که با استفاده از فرمول کوکران تعداد نمونه مورد نظر، 150 نفر محاسبه شد. ابزار اصلی برای جمع آوری دادهها پرسشنامه محقق ساخته بود. تجزیه وتحلیل داده ها در دو بخش توصیفی و استنباطی با استفاده از نرم افزار SPSS انجام شد. در بخش توصیفی از آماره هایی نظیر میانگین، فراوانی، انحراف معیار و ضریب تغییرات و در بخش استنباطی از ضریب همبستگی اسپیرمن و رگرسیون گام به گام استفاده گردید. یافته ها نشان داد که از دیدگاه کشاورزان مهمترین گویه های تأثیرگذار در میان عوامل اقتصادی بر ریسک پذیری به ترتیب میزان منابع مالی، داشتن ادوات کشاورزی، کمکهای مالی بلاعوض از طرف دولت، امکان دریافت وام در زمینه ایجاد کسب و کار جدید و در مقابل کم اهمیت ترین آنها تعداد قطعات زمین و هزینه نیروی کار می باشد. نتایج حاصل از همبستگی اسپیرمن حاکی از وجود رابطه منفی و معنیدار بین ریسک پذیری کشاورزان و مساعد بودن شرایط بیمه برای کسب و کار، قیمت یا اجاره بهای زمین وامکان دریافت وام در زمینه ایجاد کسب و کار جدید بود. همچنین نتایج حاصل از رگرسیون گام به گام نشان داد که قیمت یا اجاره بهای زمین و امکان دریافت وام در زمینه ایجاد کسب و کار جدید 30/4 درصد از واریانس متغییر وابسته ریسکپذیری کشاورزان را تبیین می کند فرمت مقاله: pdf همراه با لوگوی کنفرانس