امروزه بیشتر سازمان ها در جستجوی یافتن عوامل ایجاد مزیت رقابتی هستند. توانمندی در توسعه محصول جدید، در زمره قابلیت های مزیت آفرین و نقطه کانونی رقابت پذیری بسیاری از صنایع است و در حقیقت محصولات جدیدتر رشد و سودآوری را افزایش داده و مزیت رقابتی برای شرکت ها فراهم می نماید. پژوهش حاضر درصدد بررسی فرایند توسعه محصول جدید و رابطه آن با مزیت رقابتی و ارائه پیشنهادات کاربردی در صنایع غذایی منتخب استان آذربایجان شرقی می باشد. مدل مفهومی تحقیق براساس مطالعات نظری و تجربی تدوین یافته است و در ادامه، پرسشنامه ای مناسب برای سنجش و اندازه گیری متغیرهای تحقیق طراحی گردیده، بعد از تأیید روایی و پایایی، پرسشنامه ها در میان نمونه آماری (منتخب مدیران صنایع غذایی استان) توزیع گردیده و اطلاعات جمع آوری شده وارد نرم افزار spss و lisrel گردیده است و روی این داده ها تحلیل عاملی انجام گرفته است، یافته های آماری نشان می دهد که توسعه محصول، تأثیر محسوسی بر مزیت رقابتی دارد. نوآوری در محصول با بهبود کیفیت، افزایش کارایی، پاسخگویی به مشتریان و انعطاف پذیری، قدرت رقابت پذیری شرکت را تقویت نموده و موقعیت برتری برای آن در بازار ایجاد می نماید. فرمت فایل: Word