شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 04 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 22,395
بازدید دیروز: 27,055
بازدید کل: 159,305,401
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 109
کاربران حاضر: 109
راز ماندگاری فعالیت های کارآمد در انجمن های علمی دانشجویی کشور
چکیده:

انجمن‌های علمی دانشجویی در حال حاضر فراگیرترین، جامع ترین و بزرگترین تشکل دانشجویی در نظام آموزش عالی کشور می باشند. انجمن علمی دانشجویی تشکلی است که با حضور مشارکت جمعی از دانشجویان علاقه مند به فعالیت های علمی و بصورت جمعی در یک رشته خاص شکل می گیرد. انجمن علمی دانشجویی با کاربردهایی همچون ترویج فرهنگ کار علمی بصورت گروهی، آموزش و بازآموزی فعالیت های اجتماعی، کاربردی، حرفه ای و شناسایی، شکوفایی و ترویج خلاقیت دانشجویان و ترویج فرهنگ پژوهش در جامعه دانشجویی دانشگاه می پردازد و بعنوان بازوی پرتوان در راستای تحقق اهداف آموزش عالی کشور قدم برداشته و نقش بسزایی در تحقق دانشگاه تمدن ساز اسلامی -ایرانی برعهده دارند. (آئین نامه انجمن های علمی – دانشجویی دانشگاه ها، 1388) لذا ضرورت مطالعه و آسیب شناسی این تشکل دانشجویی و ارائه راهکارهای کاربردی در جهت ارتقاء فعالیت های آن بر همگان مشهود است. در این مقاله در ابتدا تاریخچه - تعریف - اهداف و کارکردها - ساختار و محتوای انجمن های علمی دانشجویی کشور مطرح می شود و در ادامه تعریف کارآیی و شاخص های سنجش کارآیی انجمن های علمی دانشجویی عنوان می گردد. سپس به طرح مسئله پرداخته و عنوان می کنیم که چرا فعالیت انجمن های علمی دانشجویی از لحاظ کمی و کیفی در دوره های مختلف متفاوت بوده و دچار نوسان است؟ در ادامه به آسیب شناسی انجمن های علمی دانشجویی و یافتن ریشه ها و علل مسئله فوق می پردازد. و مدلی را تحت عنوان علل عدم ثبات فعالیت های کارآمد در انجمن های علمی دانشجویی مطرح می کند. در بخش انتهایی مقاله راهکارهای علمی و اجرایی در جهت رفع آسیب های فوق و ماندگاری فعالیت های کارآمد در انجمن های علمی دانشجویی با توجه به مطالعات تجربی در دانشگاه فردوسی مشهد مطرح می گردد. راهکارهای فوق سبب افزایش آشنایی و آگاهی دانشجویان از انجمن عملی دانشجویی و افزایش انگیزه برای فعالیت در این تشکل دانشجویی و سبب جایگزینی مناسب اعضا طی دوره های مختلف و ثبات کارآمدی در فعالیت های این تشکل خواهد شد. مطالب عنوان شده در این مقاله می تواند بعنوان الگویی مناسب در جهت رفع نوسان کارآیی از فعالیت انجمن های علمی دانشجویی استفاده و سبب ثبات کارآمد و ارتقاء سطح کیفی و کمی فعالیت های این تشکل دانشجویی گردد.

کلید واژه: انجمن های علمی دانشجویی، کارآیی، کار گروهی، آسیب شناسی، دانشگاه فردوسی مشهد، اداره کل امور فرهنگی وزارت علوم تحقیقات و فنآوری
نویسنده(گان): عطا اله هرندی
منبع: ارسالی کاربران
موضوع: پیرامون مدیریت
دسته: مقاله کنفرانس
سال انتشار: 1389
تعداد صفحات: 27
قیمت (تومان): 2000
بر اساس شرایط و ضوابط ارسال مقاله در سایت مدیر، این مطلب توسط یکی از نویسندگان ارسال گردیده است. در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با تکمیل فرم گزارش تخلف حقوق مؤلفین مراتب را جهت پیگیری اطلاع دهید.
 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه