شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 02 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 43,507
بازدید دیروز: 28,942
بازدید کل: 157,644,879
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 318
کاربران حاضر: 319
بررسی و تعیین مزیت نسبی محصولات زراعی در استان فارس
چکیده:

بخش کشاورزی در میان بخش های اقتصادی ایران جایگاه ویژه ای دارد.استانفارس یکی از قطبهای کشاورزی ایران به شمار می آید که در زمینه محصولات زراعی سهم عمده ای در کشور دارد.باتوجه به اهمیت محصولات زراعی در استان فارس و به منظور تعیین مزیت نسبی این محصولات از دو روش "نسبتهزینه منابع داخلی"و "نسبت هزینهبه منفعت اجتماعی"برایسال زراعی 79-1378 استفاده گردیده است.محاسبهمعیارهای مذکور نشان می دهد که چهار محصول از ١٨ محصول زراعی مورد بررسی، شامل گندم دیم، جو دیم، چغندرقند و آفتابگردان در نرخ برابری نسبی ارز دارای مزیت نسبی نبوده و گوجه فرنگی بالاترین مزیت نسبی را به خود اختصاص داده است و خیار، سیب زمینی و عدس آبی در مراحل بعدی قرار دارند. مقایسه مزیت نسبی محصولات با میزان سطح زیر کشت فعلی آنان نشان می دهد که در مورد محصولاتی که اطمینان نسبی به قیمت فروش داشته، الگوی کشت با اولویت های مزیت نسبی انطباق بیشتری داشته و برای محصولاتی مانند گوجه فرنگی، پیاز و سیب زمینی که ریسک قیمتی بیشتری دارند، میان الگوی کشت و ترتیب مزیت نسبی اختلاف بیشتری مشاهده می شود. در پایان مقاله جهت انطباق بیشتر الگوی کشت با ترتیب مزیت نسبی محصولات، پیشنهاداتی ارائه گردیده است.

کلید واژه: مزیت نسبی، محصولات زراعی، نسبت هزینه منابع داخلی، نسبت هزینه به منفعت اجتماعی، استان فارس
نویسنده(گان): بهاء الدین نجفی، افراسیاب میرزایی
منبع: نشریات معتبر مدیریتی- ارسالی کاربران سایت
موضوع: بازرگانی و تجارت
دسته: مقاله مجله
سال انتشار: 1382
تعداد صفحات: 17
قیمت (تومان): 0
بر اساس شرایط و ضوابط ارسال مقاله در سایت مدیر، این مطلب توسط یکی از نویسندگان ارسال گردیده است. در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با تکمیل فرم گزارش تخلف حقوق مؤلفین مراتب را جهت پیگیری اطلاع دهید.