شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
چهار شنبه 02 خرداد 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 895
بازدید دیروز: 27,415
بازدید کل: 152,357,617
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 99
کاربران حاضر: 99
ارائه الگویی جهت اولویت بندی زمینه های توسعه فناوری و اولویتهای تحقیقاتی با ترکیب روش منطق فازی و روش تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی : رتبه بندی زمینه های توسعه فناوری صنعتی و نیازهای تحقیقاتی صنایع استان فارس)
چکیده:
امروزه با توجه به گسترش روزافزون حیطه فناوری و تحقیقات در سطح دنیا و محدودیت منابع و امکانات مورد نیاز، برای استفاده بهینه و کارا از قابلیتهای موجود در هر کشور، اولویت بندی دستیابی به اهداف توسعه فناوری و تحقیقاتی امری اجتناب ناپذیر می باشد و بیشتر کشورهای توسعه یافته تابحال به این موضوع توجه خاصی داشته اند.کشور ما از نظر امکانات و قابلیت های فیزیکی و تحقیقاتی دارای جایگاه ممتازی در سطح جهان می باشد. اما تا بحال از این قابلیتها و منابع به نحو بهینه ای استفاده نگردیده است. یکی از مشکلات اساسی و عمده کشور در این امر مشخص نبودن زمینه های توسعه فناوری و اولویت های تحقیقاتی در سطح کشور می باشد که این موضوع علاوه بر عدم توسعه از ابعاد مختلف، باعث ایجاد شکاف بین مراکز تحقیقاتی و پژوهشی با سایر بخشهای اقتصادی و اجتماعی گردیده است. بدیهی است که هر گونه اقدام در این زمینه باعث کمک به رشد و توسعه اقتصادی کشور خواهد بود. اما دستیابی به این هدف مستلزم در نظر گرفتن اهداف و شرایط متعدد تصمیم گیر ی می باشد و ارائه یک راه حل علمی که بتواند در این زمینه با توجه به پیچیدگی شرایط و اوضاع اجتماعی جامعه موثر باشد، ضروری بنظر می رسد. چون در وضعیت فعلی پیچیدگی شرایط و لزوم در نظر گرفتن عوامل متعدد در تصمیم گیریها ایجاب می کند تا همواره تعادلی بین اهداف و عوامل موثر در دستیابی به آنها ایجاد گردد. در این شرایط صرفا نمی توان به پدیده های اطراف بصورت تک بعدی نگاه کرد و یا با در نظر گرفتن یک شاخص نسبت به آنها تصمیم گیری کرد. بلکه بهترین راه حل این است که با در نظر گرفتن شرایط و اهداف متعدد، تصمیماتی را اتخاذ کرد تا بتوان به یک سطح نسبی مطلوب از اهداف دست یافت. این مسائل باعث شده است که ماهیت تصمیم گیری از جزئی ترین امور تا پیچیده ترین آنها از پیچیدگی و ابهامات زیادی برخوردار باشد و بیشترتصمیمات در یک محیط "فازی" اتخاذ گردد. بنابراین با توجه به اینکه روش "منطق فازی" جهت تصمیم گیری در محیطهای نامطمئن و دارای ابهام زیاد مطرح شده است، استفاده از این روش می تواند ابهامات را کاهش داده و اثربخشی تصمیمات را افزایش دهد.
کلید واژه: منطق فازی، تحلیل سلسله مراتبی، AHP، زمینه های توسعه فناوری، اولویتهای تحقیقاتی
نویسنده(گان): احمد رجبی
منبع: دومین کنفرانس بین المللی مدیریت
موضوع: تصمیم گیری
دسته: مقاله کنفرانس
سال انتشار: 1383
تعداد صفحات: 13
قیمت (تومان): 0
بر اساس شرایط و ضوابط ارسال مقاله در سایت مدیر، این مطلب توسط یکی از نویسندگان ارسال گردیده است. در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با تکمیل فرم گزارش تخلف حقوق مؤلفین مراتب را جهت پیگیری اطلاع دهید.