شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 01 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 20,409
بازدید دیروز: 20,937
بازدید کل: 157,592,839
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 69
کاربران حاضر: 70
Determinants of Hotels and Restaurants entrepreneurship: A study using GEM data
Abstract:

The objective of this work is to assess the influence of certain factors on the likelihood of being a Hotels and Restaurants (H&R) entrepreneur. The factors evaluated are demographic and economic variables, variables related to perceptions of the environment and personal traits, and variables measuring the individual’s intellectual and social capital. The work uses logistic regression techniques to analyze a sample of 33,711 individuals in the countries participating in the GEM project in 2008. The findings show that age, gender, income, perception of opportunities, fear of failure, entrepreneurial ability, knowing other entrepreneurs and being a business angel are explanatory factors of the probability of being an H&R entrepreneur

Keywords: Entrepreneurship Hotels and Restaurants industry GEM data Perceptual determinants Intellectual capital Social capital
Author(s): .
Source: International Journal of Hospitality Management 31 (2012) 579– 587
Subject: کارآفرینی
Category: مقاله مجله
Release Date: 2012
No of Pages: 9
Price(Tomans): 0
بر اساس شرایط و ضوابط ارسال مقاله در سایت مدیر، این مطلب توسط یکی از نویسندگان ارسال گردیده است. در صورت مشاهده هرگونه تخلف، با تکمیل فرم گزارش تخلف حقوق مؤلفین مراتب را جهت پیگیری اطلاع دهید.