سایت مدیر به روال سالهای گذشته گفتگوهایی با نفرات برتر گرایشهای مختلف رشته مدیریت ترتیب داده است.
در این بخش گفتگوی سایت مدیر با آقای شاهین نایبی تجریشی رتبه 6 کنکور کارشناسی ارشد سال 1393 رشته مدیریت اجرایی را می خوانید.
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
خیلی ممنون از شما. درصد هام به این شکل بود:
زبان انگلیسی: ۴۱.۱۱%
جیمت: ۴۶.۶۷%
دانش: ۴۳.۳۳%
تئوری مدیریت: ۸۴.۴۴%
زبان فارسی: ۵۸.۶۷%
معدل موثر: 13.95
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
دانشجوی شیمی دانشگاه صنعتی شریف با معدل ۱۲.۹۷ هستم. در دورهٔ کنکور هم ۱۲ واحد برداشته بودم و تا اواخر آبان حدودا ۳روز رو از صبح تا ظهر دانشگاه بودم. ولی سر کلاسا درسای کنکورو میخوندم و کوچکترین توجهی به کلاس نداشتم!
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
بله در ۵ آزمون از ۸ آزمون مدرسان شریف شرکت کردم که بهترین رتبم ۸ و بدترینش ۷۰(آزمون اول) بود. از ۲ آزمون جامع هم اولیشو شرکت کردم که رتبم ۳۵ شد و فرم عجیب سوالات جیمتش شدیدا اعصابمو بهم ریخت. این بود که به توصیه یکی از رتبه برترهای سال قبل در آزمون جامع آخر شرکت نکردم( که کار بسیار درستی بود!) تابستون در ۴کلاس زبان، جیمت، دانش و تئوری مدیریت مدرسان هم شرکت داشتم که واقعا تئوریش فوقالعاده بود و استادش بدون هیچ شکی "بهترین استادی بوده که تو عمرم داشتم!" دانش بد نبود چون یه ایدهٔ کلی برای شروع مطالعه "ممکنه" بده و جیمت هم اصلا به کلاس نیازی نیست چه کسانی که تو ریاضی پایه قوی هستن و چه کسانی که ضعیفند. ولی انقد کلاس جوّ شاد و جذابی داشت که تا جلسه آخر همرو رفتم با اینکه میدونستم زیاد برام کارگشا نیست.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
با توجه به گستردگی جیمت و اینکه برام حالت تفریح داشت خیلی زود و از ماه رمضان (تیر ماه) با شبی ۱-۲ ساعت شروع کردم و با اضافه شدن بحثای تئوری مدیریت تا آخر تابستون به روزی ۳ ساعت رسوندمش. بعد بدون اینکه فشار زیادی بیارم چند هفته یک بار ۱ساعت به مطالعهام اضافه میکردم. آذر ماه بیشتراز ۲هفته "شدیدا" مریض شدم و ذات الریه گرفتم و در بیمارستان بستری شدم و تقریبا بازدهی برام صفر بود. بعد از مرخصی از اول دی ریتمو تند کردم و حدودا روزی ۹ ساعت میخوندم. در کل عقب نیفتادنم رو مدیون زود شروع کردنمم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مدیریت اجرایی دانشگاه تهران
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
تئوری مدیریت: مبانی سازمان و مدیریت دکتر رضائیان + مدیریت عمومی دکتر الوانی + تئوری سازمان رابینز +مجموعه سوالات طبقه بندی شده کنکور کارشناسی ارشد دکتر پرچ.
به بچه هایی که میخوان در این درس سرنوشت ساز نتیجهٔ خوبی بگیرن و در هدفشون مطمئن هستن توصیه میکنم "حتما" ۲بار کتاب رضائیان و الوانی رو بخونن و البته همزمان این دو رو پیش ببرن چون کاملا باهم، هم راستا هستن و حداقل هم یک بار کتاب رابینز رو بخونن (که اخیرا طراحا علاقهٔ زیادی به این کتاب پیدا کردن). کتاب دکتر پرچ هم چه برای کسانی که وقتشون فشردس و چه برای بچه هایی که منابع اصلیرو خیلی خوب خوندند توصیه میکنم چون منابع این درس واقعا خیلی گستردست و خوندن همش تقریبا امکان پذیر نیست! برای همین این کتاب خیلی کمک حاله چون از تمام اون منابع تست طراحی شده و جواباش هم عیناً از همون منبع آورده شده و خیلی کامله. از قطر زیادش نترسید چون خیلی از جوابای تشریحی که باعث قطور شدن کتاب شدهرو قبلا تو کتبی اولی که ذکر کردم خوندید. اگر کسی بازم وقت داشت حتما "رفتار سازمانی" دکتر رضائیان هم بخونه. گرچه من خودم نخوندمش و ترجیح دادم تمرکزمو بذارم روی ۴تا منبعی که گفتم.
زبان : منبع زیاد عوض کردم و نتیجشم دیدمو درصدم کم شد! توصیه میکنم رو یه منبع تمرکز کنید. خودم کتابای زبان عمومی و تخصصی آرمان اشراقی رو توصیه میکنم (گرچه خودم یکم دیر بهشون توجه کردم). حتما سعی کنید سرعت خوندنتون رو با تمرین در زبان تخصصی بالا ببرین (کافیه شبی یکی دوتا متن تخصصی بخونید). شک نکنید که جواب دادن به ۱۵تا سوال تخصصی راحت تر از ۱۵ تا سوال لغات و گرامره!(حتا اگه خیلی براشون زمان گذشته باشید بازم دایرهٔ لغاته دیگه... خیلی گستردست...طراح اگه دلش بخواد میتونه بچه هارو حسابی توش اذیت کنه!!)
برای لغات هم که همون منابع معروف ( ۵۰۴ ، تافل بارنز لغات ضروری) رو باید مسلّط باشید. اگه با توضیحات و هم خانوادهاش و لغات هم معنیش بلد باشید که واقعا کمک بزرگی به خودتون کردید ( که متأسفانه من دیر به یاد این موضوع افتادم). فلش کارتهای دی ال ام هم خوبه و میتونه تو مرحلهٔ تثبیت بهتون خیلی کمک کنه.
جیمت: "فقط" کتاب مدرسان شریف! تنها کتابی که همهٔ قسمتارو پوشش داده و واقعا قویه(گرچه یه مقداری غلط توش هست که هر سری ویرایش میشه و این مشکلات داره کمتر میشه). اگر بتونین یک بار تمومش کنین واقعا تو موقعیت خوبی خواهید بود (حداقل از نظر اعتماد به نفس!). اگر نمیرسید یا با قسمتهای حل مساله یا کفایت داده مشکل دارین هم حتما ۳قسمت دیگه (استدلال، درک مطلب و تصحیح جمله) رو از رو همین کتاب کار کنید. من با توجه به اینکه زود جیمت رو شروع کرده بودم تونستم تمومش کنم و بعد رفتم سراغ کتاب صداقت. به نظرم استدلالهای خوبی داره کتابش. اگر رسیدید حتما یه نگاهی بهش بندازین.
دانش: واقعا نیازی نیست زود شروعش کنین و واقعا نیازی نیست بیشتراز یک منبع مطالعه کنین. من کتاب اقای اشراقیرو خوندم. از آبان اگر شروع کنین زمان خوبیه. حتما صفحه اول روزنامه هایی مثل دنیای اقتصاد رو هرروز صبح قبل شروع درستون یه نگاهی بندازین. زمانی نمیگیره و با توجه به اینکه این درس واقعا "بی در و پیکر" یهو دیدین یکی دو تست جلوتون انداخت. بذارین یه مثال بزنم. امسال یکی از سوالات درباره مدت زمان حکم سرپرستی برای یک سازمان بود. یادم بود که ۲سال قبل در یکی از قسمتهای برنامه ۹۰ استاد فردوسی پور مشغول مصاحبه با آقای حبیب کاشانی (سرپرست وقت پرسپولیس) بود و صحبت از اتمام سرپرستی ایشون بود که اونجا کاملا اتفاقی جواب سوال(۳ ماه) به گوشم خورده بود. دانش(همانطور که دقیقا از اسمش پیداست) همچین درسیه! ضمن اینکه در روزهای آخر و نزدیک به کنکور یه نگاهی به سایت مرکز آمار بندازین. قانون اساسی، بیمه و تامین اجتماعی هم جداگونه و کامل بخونید. فکر میکنم امسال سال اولی بود که از قانون خدمات کشوری سوال اومد؛ خیلیم اومد!! فکر میکنم همین موضوع باعث شده باشه که درصدای دانش در کنکور امسال خیلی پائین اومده باشه. حتما اونم بخونید.
زبان فارسی: بین اینکه کتاب آقای زینالی رو بخونم یا کتاب مدرسان شریف شک داشتم که تمرکزمو گذشتم رو کتاب مدرسان و مخصوصاً یک ماه آخر خیلی نتیجه داد. به نظرم کتاب کاملتریه تنها مشکلش ضعیف بودن تستهای تالیفیشه. این درسو اصلا زود شروع نکنین. میشه کمتر از ۲ماه جمعش کرد.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
مهمترین توصیه: خدارو فراموش نکنین و فقط به خودش توکّل کنین
اگه میخواین یه نتیجهٔ خوب و "خستگی در کن" بگیرین "هیچ" درسی رو رها نکنین. تاثیر سفید گذاشتن یه درس در پائین اومدن تراز خیلی زیاده
برنامه ریزی داشته باشین و زمانتونو مدیریت کنین. اینطوری هم به تفریحاتتون میرسین هم خسته و دلزده نمیشین.مثلا تفریح خود من دیدن فوتبالهای لیگ برتر انگلیس بود! به جرات میگم تو هیچ دورهای از زندگیم انقدر متوالی فوتبال ندیده بودم. شنبهها از ساعت ۴:۱۵ تا ۱۱ شب (۳تا بازی پشت سرهم) بی وقفه پای تلویزیون بودم یکشنبه هام معمولا یه بازی تماشا میکردم!!! بعضا مورد اعتراض پدرم قرار میگرفتم ولی زمان دستم بود و میدونستم دارم چیکار میکنم. برای خودتون تفریح دلخواهتون رو داشته باشین و اصلا فکر نکنین گذشتن از اونا نتیجه گرفتنتونو تضمین میکنه. اتفاقا تو ماه آخر که ماه پر فشاریه و خیلیا کم میارن این موضوع خودشو ممکنه نشون بده و باعث زدگیتون از درس بشه که واقعا در صورتی که این اتفاق بیفته کار سخت میشه....
نکتهٔ آخر: ۴-۵ روز قبل از کنکور برای خودتون جلسه رو شبیه سازی کنین و کنکورهای ۳-۴ سال اخیر رو از خودتون امتحان بگیرین. بعد درصداتونو با درصدای شرکت کنندههای همون سال مقایسه کنین و رتبه حدودیتونو به دست بیارین. با تقریب خیلی خوبی نتیجه ش به نتیجهٔ کنکور واقعیتون نزدیکه.
امیدوارم همه به اون چیزی که میخواین برسین و موفق باشین.