مصاحبه سایت مدیر با زهره نخعی رتبه 16 کنکور کارشناسی ارشد سال 1399 رشته مدیریت صنعتی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
رتبه ۱۵ مدیریت صنعتی در سهمیه آزاد (16 بدون سهمیه)، رتبه ۳۸ مدیریت آیتی و ۲۲ تکنولوژی
زبان 14.44 %
اسلام 44.44 %
ریاضی آمار 43.33 %
تئوری 33.33 %
اقتصاد 81.67 %
تحقیق در عملیات 44.44%
تولید 31.11 %
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
رشته کارشناسیم مدیریت صنعتی دانشگاه فردوسی مشهد بود که با معدل ۱۸ ، ترم ۷ فارغالتحصیل شدم و از بهمن به بعد وقتم آزاد بود برای درس خوندن. ۲۲سالمه و قصدم از زود تموم کردن کارشناسی، درس خوندن برای کنکور بود.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من به صورت جسته گریخته از آبان ماه شروع کردم به خوندن ولی چون هم کلاسای دانشگاه بود هم نمیخواستم از تفریحاتم خودم رو محروم کنم روزی بین 2 تا 4 و نهایتا شاید بعضی روزا به5 ساعتم میرسید (نه بیشتر) که البته تو این بازه کلاسای آنلاین اقتصاد باعث شد اقتصادمو کاملا تموم کنم. این روال پراکنده تا دی ماه ادامه داشت که دیگه با شروع امتحانا همه وقتم رو به امتحانات دانشگاه اختصاص دادم. از هفته دوم بهمن ماه تا اوایل اسفند اکثر روزا صبح تا عصر کتابخونه بودم و روزهایی که کلاس کنکور نمیرفتم مفید بین 5 تا 7 ساعت درس میخوندم، در هفته 3ساعت کلاس ریاضی آمار و حدود 4ساعت در هفته هم کلاس حضوری تحقیق در عملیات خیلی بهم کمک کردن اما 8 اسفند با تعطیل شدن کتابخونه و کلاسا و تعویق کنکور، خستگیم و شرایط نامعلوم کرونا باعث شد حدود 1ماه درس نخونم و این یکی از اشتباهاتم بود چون وقتی به خودم اومدم خیلی از درسا از ذهنم پریده بود و نیاز داشت وقت بزارم. دوباره شروع کردم روزانه بین 5 تا 8 ساعت متغیر درس خوندم و با خبر تعویق مجدد کنکور تایم درس خوندنم دوباره به شدت افت کرد، و خیلی پراکنده درس خوندم تا ماه آخر.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
من با وجود اینکه اردیبهشتماه با سهمیه استعداد درخشان، تو رشته مدیریت آیتی گرایش سیستمهای اطلاعاتی دانشگاه علامه طباطبایی پذیرفته شدم ولی علت درس خوندنم از همون اول هم دانشگاه تهران بود. برای همین تو انتخاب رشته به ترتیب آیتی دانشگاه تهران، مدیریت پروژه تهران و بعد زنجیره تامین و کیفیت تهران رو زدم.
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
من به خاطر علاقهی زیادم و اینکه نسبتا قوی بودم تو اقتصاد، اول با اقتصاد شروع کردم و خیلی سریعم پیش رفتم و همهی تستاشو زدم. در کنارش تحقیق در عملیاتم کار میکردم که ذهنم آمادهی تستاش بشه. به طور کلی وضعیتم در دروس به این صورت بود که ریاضی و آمار، تحقیق در عملیات و اقتصاد رو خیلی دوس داشتم ولی درسای خوندنی مثل تئوری و اسلام با اینکه مشاورم تو برنامم گذاشته بودن ولی خیلی خیلی کم مصالعه کرده بودم. (شاید فقط چنتا فصل)، به بازاریابی هم که کلا هیج علاقه ای نداشتم و از همون اول گذاشتمش کنار. 6مرحله از آزمون ها رو هم ثبت نام کرده بودم. بعد از اقتصاد، ریاضی، آمار و تحقیق در عملیات، اسلام رو شروع کردم و در آخر تئوری رو فقط فصلای مهمشو انتخاب کردم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
تئوری که همون کتاب آقای جلیلیان و سیدجوادین از همه کاملتره، اسلام با اینکه کتاب دکتر مقیمی کامله ولی به نظر من متن سنگینی داره (شایدم من اینطور فکر میکنم چون هرچی سعی کردم نتونستم باهاش ارتباط بگیرم) برای همین رفتم سراغ خلاصه نکات اساتید و همونارو چندبار دور کردم، برای ریاضی آمار هیچ کتابی نخریدم چون درس رو از رو جزوه کلاس میخوندم و تستم فقط تستای سراسری رو میزدم، اقتصاد فقط کتابای نظری رو خوندم و البته جزوهی کلاسی که شرکت کرده بودم، برای تحقیق در عملیات اول کتاب خانم فدوی رو خریده بودم ولی وقتی دیدم درسنامه کتاب توضیحات خیلی طولانی داره و مطالب رو زیادی باز کرده دیگه گذاشتمش کنار و فقط جزوهی استادم رو مطالعه کردم و تست سراسری زدم، تولید رو من ۳ماه مونده به کنکور شروع کردم و فقط هم جزوهی خودمو خوندم و تستای سراسری، برای زبان هر ۳جلد زیرذرهبین رو داشتم ولی اشتباهی که کردم این بود که چون زبانم خوب بود مغرور شدم و کلا چندماه نخوندم، ماه آخر که برگشتم به زبان متوجه شدم بیشترش از ذهنم پاک شده و خیلی استرس گرفتم، این شد که سرجلسه کنکور هم فقط ۱۰ دقیقه براش وقت گذاشتم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
توصیه می کنم برای همه درسا وقت بزارن و هیچ کدوم رو حذف نکنن چون هردرسی یه سری سوال آسون داره که از دست دادنشون اصلا عاقلانه نیست. این وسط دو یا چند نقطه قوت هم برای خودشون تعریف کنن که با سرمایه گذاری زیاد روی این نقاط، بتونن سوالای سخت اون درس رو هم جواب بدن.
کنکور فضای ریسک کردن نیست، سرجلسه باید خیلی به مدیریت زمان توجه کرد، اگر فقط چند دقیقه بیشتر غرق بشن تو یهدرس خاص و از اونطرف غافل شن از یهدرس دیگه، ریسک بزرگی کردن.
و در آخر اینکه کتاب مشکی جامع، بیشتر از هر کتابی به درد میخوره.