شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 09 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 17,180
بازدید دیروز: 43,706
بازدید کل: 151,119,862
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 146
کاربران حاضر: 146


مصاحبه سایت مدیر با علیرضا رضائیان رتبه 51 کنکور کارشناسی ارشد سال 1399 رشته مدیریت فناوری اطلاعات
 

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
ضمن عرض سلام
رتبه 45 مدیریت فناوری در سهمیه آزاد (51 بدون سهمیه) ،47 کارآفرینی 49 صنعتی، 52 تکنولوژی، 67 بازرگانی، و نمراتم:
زبان: 21.11 درصد، مدیریت اسلامی: 64.44 درصد ، ریاضی و آمار 43.33 درصد، تئوری های مدیریت: 51.11 درصد، اقتصاد 81.67 درصد، تولید 22.22 درصد و بازاریابی 33.33 درصد
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
رشته کارشناسی ام مهندسی مکانیک دانشگاه شهید بهشتی با معدل 13، در حین مطالعه برای کنکور و تا شهریور سال 99 سرباز نیروی زمینی ارتش بودم.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از دی ماه 98 شروع کردم ساعات مطالعه ام متغیر بود اما در طی همه هفته ها و ماه ها پیوستگی داشت، اینکه سرباز بودم هم روی نظم و و پیوستگی مطالعه ام موثر بود.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
رشته مدیریت فناوری اطلاعات دانشگاه تهران,
با توجه به بررسی و مشورت, مدیریت فناوری اطلاعات را به گرایش های بازرگانی و صنعتی ترجیح دادم
باید هدف گذاری قبل شروع مشخص باشه، برای چه گرایشی و برای چه رتبه ای و چه دانشگاهی می خواهم درس بخوانم؟ بدانید رقابت اصلی و سخت برای رتبه زیر 50 و حتی در بعضی گرایش ها پائین تر از آن است.
 
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
برای اساس هدفگذاری که دارید حتی برای رتبه برتر شدن می تونید درس ها و مباحثی رو حذف کنید، تسلط زیاد بر یک مبحث و زدن تست زیاد از آن، بهتر از کلی بلد بودن همه درس ها و مباحث هست.
من چون از دنیای مهندسی می آمدم ابتدا تئوری و اقتصاد رو که هیچ دیدی نداشتم شروع کردم، چند هفته بعد ریاضی و تولید اضافه شد از عید هم بعد از اعلام تعویق کنکور درس زبان و آمار را ، سعی می کردم این گونه نباشد که یک درسی را مثل به مدت دو هفته اصلا سر نزده باشم و روش خوبی بود.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: اگر پایه زبانتان قوی نیست و هدفتان فقط کسب یک رتبه نسبتا متوسط و خوب هست، توصیه می کنم این درس را حذف کنند و با وقتی که در اثر آن آزاد می شود دروس دیگر را پیش ببرند
 
اگر پایه زبانتان قوی نیست (معمولی است) و علاوه بر کسب رتبه، آرزوهای بزرگی برای تحصیل و ادامه روند آکادمیک خود دارید و به شرط فرصت حداقل سه یا چهار ماه تا کنکور، توصیه می کنم زبان را روزانه دو ساعت با تمرکز بخوانید شاید با توجه به حجم زمانی که می برد برای ارتقاء رتبه به صرف نباشد اما قطعا برای موفقیت در دانشگاه های برتر و کسب هویت پژوهشی به زبان نیاز دارید و چه زمانی بهتر از قبل از کنکور ارشد. کتاب های زیر ذره بین  در این مرحله خوب است
 
برای کسانی که پایه زبان قوی دارند، فقط تکرار و مرور لغات متداول همچنین متن های تخصصی آزمون های ده سال اخیر. 
 
تئوری مدیریت، درس شیرین و خوبی است اگر زود شروع کنید و مفهومی بخوانیدش از مطالعه اش خسته نمی شوید 
 
تنها و تنها یک منبع داشتم و آن هم کتاب خوب آقای جلیلیان بود. ابتدا هر روز و پیوسته و با سرعت بالا کل مباحث را مطالعه کردم، بعد که تست های هر مبحث را می زدم بر می گشتم و دقیق تر آن مبحث را مطالعه می کردم، تئوری مرور زیاد می خواهد. یک منبع خوب و مرور همان.
 
مدیریت اسلام: فقط کتاب مقیمی، خیلی وقتتان را سر متن کتاب مقیمی هم نگذارید نکته و تستی بخوانید، می توانید نکته نویسی داوطلبان امسال را بگیرید و بخوانید، من صرفا با نکته نویسی های موجود از کتاب دکتر مقیمی توانستم رتبه خوبی بگیرم.  البته به علت  نوپا بودن این درس در کنکور، کلاس های نکته درسش گرچه بار علمی تقریبا صفری دارد اما بار کنکوری دارد.
 
اقتصاد: کتاب جناب نظری کفایت می کند، این درس هم دوره می خواهد، در سال های اخیر هم به علت پراکندگی بالا درصدها، در رتبه تاثیر بالایی نداشته است،
 
اگر فرصت کم است و نمی خواهید همه مباحث را بخوانید اقتصاد خرد و دو فصل آخر اقتصاد کلان کتاب نظری توصیه می شود. اگر فقط چند هفته تا کنکور است فقط دو فصل آخر اقتصاد کلان.
 
تولید: سوال های محاسباتی اش را از دست ندهید، فرمول ها و مباحثی که زیاد در کنکورهای اخیر سوال آمده است را جدا کنید و فقط روی همان ها متمرکز شود. مانند فرمول های مکان یابی، تعیین تعداد ایستگاه ها یا ماشین ها، اولویت بندی تولید (روش جانسون و مور)، کنترل کیفیت، مدیریت پروژه. کلاس های نکته این درس هم گرچه بار علمی کمی دارد اما بار کنکوری دارد.
 
بازاریابی: چون مطالعه نداشتم اطلاعی ندارم گویا در سوال های اخیر منابع از کتاب آقای مناجاتی به کتاب های آقای مروج تغییر کرده بود و امسال هم سوال های مفهومی و غیر قابل پیش بینی.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
موفقیت در کنکور ارشد سخت نیست، پیوستگی و ممارست می خواهد، سعی کنید برای مدت طولانی وقفه نیاندازید مگر به ضرورت. در حین مطالعه هم مراقب تفریحاتتان آخر هفته تان باشید متعادل و به مرور ساعت مطالعه را افزایش دهید و افکار منفی را از ذهنتان دور کنید.
تبلیغات موسسات کنکور و... بسیار اغواگرایانه است، من از هیچ کدام از آنها استفاده نکردم، هیچ مشاوری هم نداشتم و در آزمون آزمایشی هم شرکت نکردم،من همه اطلاعاتم را از سایت مدیر گرفتم، مصاحبه ها و بررسی درصد درس ها در طی چند سال اخیر درک بسیار خوب و درستی از مسیر و چگونه رتبه گرفتن می دهد.
کلاس های افراد شناخته شده در برخی دروس (به علت تسلط بر نوع طراحی سوالات درس ها) مثلا در دروس اسلام، تحقیق در عملیات و تولید می تواند میانبر باشد.
ماه اخر بسیار مهم است، حتما خودتان درخانه با سوالات سال های قبل محیط کنکور را شبیه سازی کنید دقیقا مثل یک آزمون. سرجلسه ذهنتان را خوب مدیریت کنید، اگر دیدید سوال درسی آسان است برای همه هست و اگر دید سخت است تردیدی نکنید برای همه سخت هست، 
کنکور ارشد مدیریت آزمون استانداردی نیست و اتفاقاتی عجیب در طراحی سوالات که همیشه هم بوده می تواند رتبه ها را کاملا جابجا کند در یک سال آنقدر زیان سخت بوده که بسیاری که این درس را حذف کرده اند جز رتبه های اول بوده اند و در سالی دیگر درس ریاضی و ... امسال سوال های بازاریابی متفاوت بوده و.... (درصدهای رتبه های برتر سال های مختلف را نگاه و تحلیل کنید)
 
اما مطمئن باشید به شرط علاقه به مباحث و با پیوستگی در مطالعه و با پیوستگی در مطالعه کسب رتبه خوب بسیار ساده تر از تصورتان است