مصاحبه سایت مدیر با مازیار نوربخش رتبه 1 کنکور کارشناسی ارشد سال 1399 رشته مدیریت صنعتی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
سلام و عرض ادب دارم خدمت تمامی دوستان و دست اندرکاران سایت خوب مدیر.
درصدها:
مدیریت اسلامی: 28.89
ریاضی و آمار: 65
تئوری مدیریت: 63.33
اقتصاد خرد و کلان: 95
تحقیق در عملیات: 62.22
مدیریت تولید: 64.44
مابقی دروس سفید
رتبه 1 گرایش صنعتی، 2 تکنولوژی، 3 فناوری اطلاعات و 39 سهمیه آزاد (43 کشوری) بازرگانی را کسب کردم.
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
بنده در حین مطالعه برای کنکور دانشجوی ترم هفت (ترم آخر) مدیریت صنعتی دانشگاه خلیج فارس بوشهر بودم و بهمن ماه با معدل 19.52 فارغ التحصیل شدم .
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اواسط مرداد بود که استارت درس خواندن را زدم. راستش را بخواهید میانگین ساعت مطالعه خود را دقیق نمی دانم ولی تابستان تقریبا روزی 4 ساعت و پاییز و زمستان، بعضی روزها به 8 الی 9 ساعت هم رسید؛ چون کمی زود شروع به مطالعه کرده بودم تقریبا بهمن ماه برای کنکور آماده بودم اما این تعویق ها روند مطالعم را فرسایشی کرده بود و باعث شد بعضی از ماهای سال از جمله اسفند، خرداد و نیمی از تیرماه ساعت مطالعم به صفر برسد، اما خداروشکر تسلطم از روی دروس کم نشد و ریتم مطالعه خود را حفظ کردم و توانستم رتبه خوبی را کسب کنم. (زیاد خواندن مهم نیست، درست خواندن مهم هست)
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مدیریت پروژه دانشگاه تهران. البته از طریق استعداد درخشان در رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه شریف نیز پذیرفته شده ام و یکی از این دو رشته را انتخاب خواهم کرد.
ترتیب و الویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را باهم مطالعه کردید؟
بنده ابتدا با درس تئوری، ریاضی و آمار ، استارت کنکور را زدم و بعد از یک ماه هم تحقیق و تولید را به برنامه مطالعم وارد کردم. تقریبا تابستان همه دروس را مطالعه داشتم به جز اسلام و اقتصاد. اواسط پاییز نیز اسلام و اقتصاد نیز وارد برنامه درسیم شد. دروسی مثل اسلام و اقتصاد و تئوری با توجه به ماهیت کیفی و حفظی آنها نیاز به مرور و مطالعه بیشتری نسبت به سایر دروس دارد. کلا روند مطالعه هر داوطلبی متفاوت است ، بعضی ها ممکن هست کلا یک هفته فقط یک درس را مطالعه کنند،برای خودم هم پیش می آمد که تمام طول روز را فقط یک درس میخواندم، اما متداول و معمولش این است که روزی 3 الی 4 درس مطالعه شود.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هریک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی برای داوطلبان دارید؟
مدیریت اسلامی: بهترین منبع برای این درس ، کتاب دکتر مقیمی هست و امسال هم سوالات نسبت به سالهای قبل خیلی متفاوت و سخت تر طرح شده بود و پیشنهاد من این است که این کتاب را به دقت مطالعه و نکته برداری و خلاصه نویسی کنند. چون مطالعه این کتاب برایم دشوار بود ، در کلاس اسلام دکتر احسانی شرکت کردم. سر جلسه سوالات درس اسلام را با بی دقتی جواب دادم ،البته درصد من باید 39 درصد میشد، که متاسفانه سنجش کلید یک سوال دفترچه را اشتباه وارد کرده بود و باعث پایین آمدن درصدم در این درس شد.
ریاضی و آمار: برای درس آمار کتاب دکتر طورانی و برای درس ریاضی کتاب آقای تقی زاده انصاری منبع خوبی هست. فرمولها و نکات را حتما خلاصه کنید و تیپ سوالات هر فصل را هم مشخص کنید. با توجه به این که تعداد سوالات ریاضی در چند سال اخیر کاهش یافته است، به نظرم نیازی به خواندن درسنامه تمام فصول نیست و مطالعه تست های 15 سال اخیر کفایت می کند.
تئوری مدیریت: بهترین منبع برای این درس کتاب دکتر جوادین و جلیلیان هست. این کتاب باید بارها مطالعه شود و مطالب مهم هر فصل مشخص شود. در کنار مطالعه این کتاب میتوان از بانک تست دکتر جلیلیان نیز به عنوان یک منبع مکمل استفاده شود.
اقتصاد: کتاب های خرد و کلان دکتر نظری منبع خوبی هست ،نیازی به خواندن 2000 تست نیست. تست ها و صحیح غلط ها را خیلی مطالعه کنید و نکات آن را یادداشت کنید. بعد از یکی دوبار که کتاب خوانده شد ،مطالب را خلاصه کنید. اقتصاد درسی به شدت فرار هست و نیاز به مرور مداوم دارد.
تحقیق در عملیات: برای مطالعه این درس کتاب خانم فدوی پیشنهاد میشود. ممکن است بار اول که به سراغ تست ها میروید، خیلی ناامید شوید ،اما نگران نباشید با تکرار و تمرین زیاد میتوان درصد معقولی در این درس کسب کرد. حتما نکات تست ها به درسنامه خود اضافه کنید و هرچقدر در این درس از تست های مختلف استفاده کنید ، میتواند مفید واقع شود.
مدیریت تولید:کتاب مدیریت تولید مدرسان شریف منبع خوبی است. درس تولید از دروسی هست که می توان درصد خوبی از آن گرفت چون تیپ سوالات این درس در چند سال اخیر تغییر زیادی نداشته است. خلاصه نویسی و مرور مداوم مداوم تست های کنکور در این درس پیشنهاد می شود.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
قبل از اینکه برای مطالعه کنکور استارت بزنید، در مورد تمام گرایش های مدیریت مطالعه و تحقیق کافی را انجام دهید و گرایش خود را متناسب با علاقه خود انتخاب کنید، و رشته خود را صرفا با توجه به حرف دوستان و اطرافیان خود انتخاب نکنید. قطعا علاقه می تواند در موفقیت شما در مسیر کنکور و دوره تحصیل بسیار موثر واقع شود.
من به شخصه در هیچ آزمون آزمایشی شرکت نکردم. اگر واقعا احساس می کنید که این آزمون ها میتواند برایتان مفید باشد و کمی استرس شما را کاهش دهد ، می توانید شرکت کنید.
در طول مسیر کنکور هیچگاه نا امید نشوید،کنکور پیچ و خم های زیادی دارد و باید در این مسیر خیلی صبور باشید و مشکلات و سختی های آن را تحمل کنید.
برای همه شما آرزوی موفقیت دارم.