شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 02 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 3,545
بازدید دیروز: 19,661
بازدید کل: 158,494,034
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 132
کاربران حاضر: 132


مصاحبه سایت مدیر با محمد شهبازی رتبه 2 کنکور کارشناسی ارشد سال 1399 رشته مدیریت مالی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام
بنده محمد شهبازی هستم و توانستم رتبه 2 بدون سهمیه مدیریت مالی را کسب کنم.
زبان 26.67
اسلام 40
ریاضی و آمار 83.33
تئوری مدیریت 17.78
اقتصاد 95
مدیریت مالی 64.44
ریسک 42.22
حسابداری 80

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
در حین کنکور، دانشجوی سال آخر مهندسی صنایع دانشکده فنی دانشگاه تهران بودم. با معدل 18.84 و معدل موثر 20 به عنوان رنک 1 ورودی‌ها می‌توانستم مهندسی صنایع را در دانشگاه‌های برتر ادامه دهم اما با پرس‌و‌جو از افراد مطلع و طبق علاقه خودم تصمیم به شرکت در کنکور مدیریت مالی گرفتم. در حین کنکور شاغل نبودم و 22سال سن داشتم.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من تا اواسط ترم هفتم کارشناسی تصمیم جدی برای شرکت در کنکور نداشتم و مطالعه نکردم اما پس از پرس‌و‌جو، از اواسط آذر ماه تصمیم قطعی گرفتم و با برنامه‌ریزی فشرده سعی کردم خودم را طی چند ماه باقی مانده آماده کنم. بخاطر همین مجبور بودم ساعت مطالعه‌ای بین 6 الی 8 ساعت داشته باشم. تا اواسط اسفندماه توانستم به حد قابل قبولی برسم اما وقتی خبر به تعویق افتادن کنکور را شنیدم، مصمم‌تر شدم که نقاط ضعفم را تقویت کنم. با توجه به شرایط بیماری فراگیر، تمام کلاس‌های داشنگاه مجازی بودند و من می‌توانستم روزانه 9 ساعت هم مطالعه کنم و حتی روزهایی هم که خسته بودم، ساعت مطالعه‌ام به زیر 4 ساعت نیامد. دو ماه آخر نیز که ماه‌های تیر و مرداد بود روزانه بین 9 الی 12 ساعت مطالعه داشتم. اما توصیه می‌کنم که مطالعه برای کنکور هر چه زودتر آغاز شود چرا که اگر دانشجوی سال آخر و یا شاغل باشید، ممکن است برنامه مطالعاتی‌‌تان فشرده شود. این فشردگی برنامه برای افرادی که در کارشناسی با مباحث مالی آشنا نیستند مضاعف است.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مدیریت مالی دانشگاه تهران گرایش بانکداری
 
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
بله. در ابتدا کتاب‌های دروس مدیریت مالی، ریسک و حسابداری را تهیه کردم و تا آخر دی‌ماه هر کدام را سه دور مطالعه کردم تا با مباحث آشنا شوم. و سپس دروس دیگر به برنامه اضافه شد. برای برنامه‌ریزی کنکور لازم است تا واقع بین بود. نیازی نیست که به سرعت پیش رفت و تمام کتاب‌ها را تهیه کرد. من دروسی که در آن‌ها قوی بودم مثل ریاضی و آمار و اقتصاد را از بهمن به برنامه خود اضافه کردم. بنابراین باید در برنامه‌ریزی طوری رفتار کرد که پیوسته ولی پایدار، به دروس مسلط شد. من مطالعه کنکور را دیر شروع کردم ولی اگر از زمان مناسبی آغاز شود، می‌توان درس‌ها را به ترتیب و بدون فشار اضافی به برنامه اضافه کرد. نکته‌ای که تمایل دارم به اشتراک بگذارم، این است که داشتن برنامه‌ی روزانه‌ی ثابت می‌تواند داوطلب را از سردرگمی نجات دهد و آن آهستگی و پیوستگی را ایجاد کند. به طور مثال من از بهمن‌ماه سعی می‌کردم که هر روز تمام دروس را مطالعه کنم و از هر درس، یک بخش کامل را به پایان برسانم و در طول دو هفته نیز تمام دروس را به همراه تست‌زنی، دوره کنم. گاهی اوقات نیز ممکن است که شما تغییراتی در برنامه‌ی خود ایجاد کنید. همانطور که در دوران کنکور ما بیماری فراگیر و در کنکورهای قبلی سیل باعث تعویق کنکور شد، داوطلب مجبور است برای کاهش فشارهای فرسایشی کنکور، برنامه خود را تغییر دهد. من به شخصه بعد از تعویق  سه چهار ماهه کنکور، سعی کردم که وقت بیشتری برای درس زبان بگذارم و یا حتی درس تئوری مدیریت را که قرار بود حذف کنم به برنامه درسیم اضافه کنم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: برای زبان باید متناسب با نیاز رفتار کرد. من به شخصه مشکلی برای زبان نداشتم و برای کنکور هم به درصد حدود 30 نیاز داشتم که با اطلاعات شخصی قابل دسترسی بود. بنابراین کتابی نخواندم که بخواهم معرفی کنم اما توصیه می‌کنم که متقاضیان، سوالات زبان چند سال اخیر را لغت به لغت بررسی کنند. همچنین نرم‌افزارهایی نیز برای لغت وجود دارد از جمله مگوش و ممورایز که من استفاده کردم و می‌توانند موثر باشند.
اسلام: من در ابتدا برای اسلام، کتاب احسانی را خواندم اما چون برای سال 95 بود، احساس کردم که مطالبش آپدیت نیست. برای شروع کتاب مناسبی بود چرا که از کتاب مقیمی که نفرات برتر سال‌های گذشته معرفی می‌کنند خلاصه‌تر می‌باشد اما از خرداد ماه تصمیم گرفتم که برای آپدیت بودن مطالب این درس، همان کتاب مقیمی را تهیه کنم که واقعا جامع و کامل بود اما تست نداشت. اسلام چند سال است که به کنکور مدیریت اضافه شده و اگر کتاب قدیمی باشد ممکن است برای متقاضی مشکل ایجاد کند. همچنین توصیه می‌کنم که کتاب اسلام سریع‌تر تهیه و مطالعه شود؛ چرا که حجم منابع کم نیست و باید تمام آن حفظ شود.
تئوری مدیریت: من از کتاب سیدجوادین استفاده کردم. برخلاف چیزی که درباره‌ی این درس شنیده بودم و افراد زیادی این درس را حذف می‌کنند، مطالبی بسیار جذاب دارد. اما حجم این درس نیز بالاست و فقط باید حفظ کرد. بین تئوری و اسلام که هر دو ضریب دو هستند، اسلام 15 سوال و تئوری 30 سوال در کنکور دارد. داوطلبان می‌توانند براساس اینکه با کدام یک راحت‌تر هستند، یکی را حذف کنند؛ هرچند تعداد زیادی از داوطلبان هم بودند که تمام درس‌ها را پاسخ داده‌اند حتی با درصدهای پایین. این موضوع کاملا بستگی به خود داوطلب و توانایی و وقت او دارد.
ریاضی و آمار: من برای هر دو درس از کتاب رنجبران استفاده کردم که کتاب‌هایی کامل و جامع بودند و حتی مطالبشان یکم فراتر از کنکور مدیریت بود. هر دو کتاب نیز تست به تفکیک هر فصل دارند. به طور کلی، در ریاضی و آمار واقعا نیاز است تا به مباحث مسلط بود. در کنکور مدیریت، می‌توان با مراجعه به سوالات چند سال اخیر این دروس، سبک سوالات را تا حدی تشخیص داد و متناسب با آن کتاب را مطالعه کرد. اما باز هم لازم است که با تمرین و تست‌زنی سرعتی، سرعت عمل را در محاسبات و یافتن راه حل مناسب افزایش داد.
اقتصاد: من برای دروس اقتصاد خرد و کلان از کتاب‌های قاسمی علی‌آبادی استفاده کردم که درسنامه‌ای دقیق و تحلیلی داشت و در خود کتاب، تست به تفکیک هر فصل وجود داشت. برای مطالعه‌ی اقتصاد، به شدت توصیه می‌کنم که مطالب حفظ نشود؛ چرا که این درس می‌تواند تحلیلی باشد و حفظ کردن مطالب گاهی اوقات به ضرر داوطلب است و می‌تواند به درسی سخت تبدیل شود. برای اقتصاد باید وقت گذاشت تا مطالب و مخصوصا نمودارها به طور کاملا مفهومی فراگرفته شود. در این صورت درسی بسیار جذاب خواهد شد.
مدیریت مالی:‌ من از کتاب تهرانی و برای تست از کتاب 2000 تست استفاده کرده‌ام هرچند که تعریف کتاب مناجاتی نیز بسیار شنیده‌ام. برای این درس بنظر من هر دوی کتاب‌ها مناسب هستند و فرق زیادی بینشان نیست. کتاب تهرانی مطالب حوزه را به خوبی بیان می‌کند و در آخر هر درس نیز سوالات کنکور آورده شده است. به طوری که من شنیدم کتاب 2000 تست برای مدیریت مالی نیازی نیست اما من چون وقت تست‌زنی داشتم،‌ کتاب تست هم تهیه و کار کردم. اما نکته‌ای که برای مدیریت مالی وجود دارد این است که داوطلب باید به حدی کنجکاو باشد که بتواند مطالب اول و آخر کتاب را به هم ربط دهد. من قبلا با مباحث مالی آشنا نبودم و حین مطالعه به مشکلی برخورد نکردم اما بعد از چندین دور مطالعه و تست‌زنی،‌ تفاوت‌هایی انگشت شمار بین کتاب تهرانی و پاسخ‌های کتاب 2000 پیدا می‌کردم که در ابتدا باعث سردرگمی من می‌شد. اما با مطالعه‌ی مطالب مرتبط در بخش‌های مختلف هر دو کتاب و همچنین پرس‌وجو از افرادی که مالی می‌خوانند یا کارشان درحوزه مالی است، بالاخره پاسخ صحیح را پیدا می‌کردم.
ریسک: من از کتاب گرجی‌آرا و کتاب 2000 تست استفاده کردم. کتاب گرجی‌آرا درسنامه‌ی بسیار دقیق دارد و مفاهیم بسیار جذاب توضیح داده شده است. بخصوص این که در این درس، از علم آمار و احتمال نیز استفاده می‌شود که می‌تواند به جذابیت درس بیافزاید. البته داوطلبانی هم که در آمار و احتمال ضعیف هستند ،‌ برای مطالعه‌ی آن به مشکلی برنخواهند خورد چرا که به اثبات فرمول‌ها نیازی نیست و مفاهیم تا حدی ترکیبی بین تحلیلی و محاسباتی است. اما در کتاب گرجی‌ارا به تفکیک هر فصل، تستی وجود نداشت و در انتهای کتاب،‌ سوالات کنکور سال‌های آخری آورده شده است. بنابراین من توصیه می‌کنم که کتاب تستی در کنار آن برای تسلط بیشتر تهیه شود.
حسابداری: من از کتاب نوروش و کتاب 2000 تست استفاده کردم. کتاب نوروش مطالب را به خوبی و با جزئیات ارائه داده و مثال‌هایی در آن وجود دارد که می‌تواند اکثر سوالات در ذهن داوطلب را پاسخ دهد. اما این کتاب نیز مانند کتاب گرجی آرا برای ریسک، تست به تفکیک هر فصل ندارد و باز هم یک کتاب تست در کنار آن توصیه می‌کنم.
جدای از منابعی که رتبه‌های برتر کنکور معرفی می‌کنند، بنظر بنده منابع دیگری هم قطعا هستند که داوطلبان بتوانند مطالب را فرا بگیرند و چیزی که مهم است، تسلط به مباحث و  توانایی حل سوالات می‌باشد. بنابراین اگر از قبل منابعی را تهیه کرده‌اید، احساسی تصمیم نگرفته و آن منبع را ارزیابی کنید. اما منابعی که روتین می‌باشند و رتبه‌های برتر معرفی می‌کنند، کارایی‌شان اثبات شده است. 

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
در کنکور ارشد، شما می‌توانید برنامه‌ی خاص خودتان را داشته باشید. بنابراین اگر درست برنامه‌ریزی می‌کنید و به آن باور دارید،‌ دیگر نیازی نیست که با اتفاقات کوچک و حتی نظرات احساسی دیگران،‌ آن را تغییر دهید. همچنین در دوران کنکور ارشد نیز نباید به خود سخت گرفت. همه‌ی داوطبان کنکور قطعا در این مسیر احساس خستگی و یا ناامیدی بهشان دست می‌دهد. در این مواقع می‌توانید برای مدتی کوتاه به خود استراحت دهید. من در این مواقع ساعت مطالعه‌ را کم می‌کردم و حتی گاهی اوقات با دوستانم بازی کامپیوتری آنلاین انجام می‌دادیم و برخی نیز کلا یک روز در هفته را به خود استراحت می‌دهند. اما چیزی که مهم است شما با بقیه فرق دارید بنابراین برنامه‌ی مناسب خود را نیاز دارید.
نکته‌ی دیگری که بنظر من خیلی می‌تواند مهم باشد، این است که داوطلب باید خود را برای روز کنکور آماده کند. قطعا افراد زیادی بوده‌اند که به مطالب مسلط بوده ولی در روز کنکور، نتوانستند راندمان مناسب را دریافت کنند. برای این کار می‌توان در آزمون‌های آزمایشی شرکت کرد و یا مثل من، سوالات کنکور سال‌های اخیر را در خانه با شرایط مشابه کنکور از خود امتحان گرفت.
نکته‌ی بعدی اینکه موفقیت در کنکور بنظر من به تسلط در تمام دروس ربطی ندارد بلکه این موفقیت به یک پکیج وابسته است. اگر فردی در یک یا دو درس به شدت ضعیف است باید تلاش کند که خود را به نقطه ی مناسبی برساند اما همین فرد در دروس دیگر می‌تواند نقطه‌ی قوت داشته باشد و نقص‌های دیگر را جبران کند.
به عنوان نکته‌ی آخر نیز باید اشاره کنم که شرکت در کلاس‌های آموزشی و استفاده از ویدیوها و جزوات، کاملا به خود شخص بستگی دارد. بعضی‌ها اعتماد بنفس کافی را ندارند که خودشان مطالب را مطالعه کنند. برخی نیز فقط با خواند کتاب راحت هستند و برخی دیگر نیز شاغل بوده و زمان کافی برای شروع مطالب را فقط با خواندن کتاب ندارند. من خودم فقط منابع را خوانده‌ام و برای شروع بسیار سخت بود اما می‌دانستم که پس از دو دور مطالعه منابع، می‌توانم با دیگران رقابت کنم.
موفق باشید.
 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه