شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
یکشنبه 02 دی 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 3,848
بازدید دیروز: 19,661
بازدید کل: 158,494,337
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 92
کاربران حاضر: 92


مصاحبه سایت مدیر با مهدی علی اکبری رتبه 18 کنکور کارشناسی ارشد سال 1399 رشته مدیریت مالی

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
بسم الله الرحمن الرحیم
مهدی علی اکبری هستم، در ابتدا از همه بزرگوارانی که سالهای قبل از طریق این مصاحبه ها، اطلاعات مفیدی رو در اختیار من قراردادند، تشکر می کنم و همچنین از مجموعه modir.irبرای جمع آوری و انتشار این اطلاعات.

زبان: 46.67
اسلام: 40
تئوری مدیریت: سفید
ریاضی و آمار: 5
اقتصاد:93.33
مالی: 77.78
ریسک: 48.89
حسابداری: 73.33
رتبه 15 سهمیه آزاد و 18 بدون سهمیه.
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
معدل من 18.69 بود و در حین کنکور دانشجو نبودم ولی در ابتدای شروع به مطالعه شاغل بودم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من تلاش کردم به طور متمرکز از تابستان شروع کنم ولی خب موفق نشدم و از مهرماه شروع کردم. متوسط میزان مطالعه من به طور مفید، اوایل روزی 5 ساعت بود که با توجه به تعویق های مکرر کنکور، سعی کردم همین میزان رو ثابت نگهدارم. نکته خیلی مهم در خصوص ساعت که البته دوستان دیگر هم سالهای پیش به اون اشاره کرده بودند، این هست که بیش از ساعت مطالعه به کیفیت اون باید توجه کرد.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
من سعی کردم همه دانشگاه های شهر تهران رو انتخاب کنم. با مشورتی که با دوستان ورودی سال های قبل داشتم گفتند که تفاوت زیادی بین گرایش ها وجود ندارد.

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
در ابتدا درس حسابداری و بعد از اون مالی و ریسک رو موازی با هم مطالعه می کردم.
اقتصاد، ریاضی و زبان رو هم بعدا به برنامه ام اضافه کردم ولی تا اسفند ماه درس اسلام رو شروع نکردم که خب کار درستی نبود.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: کتاب زیر ذره بین (لغت) و کتاب زبان تخصصی آقای دکتر ناصر زاده
اسلام: کتاب آقای دکتر مقیمی و جزوه آقای دکتر احسانی
ریاضی: کتاب ریاضی آقای رنجبران و کتاب آمار آقای طورانی
اقتصاد: کتاب خرد و کلان آقای دکتر نظری
مالی: کتاب آقای دکتر مناجاتی و 2000 تست مالی
ریسک: کتاب آقای دکتر گرجی آرا و آقای دکتر ذوقی و 2000 تست ریسک
حسابداری: کتاب آقای دکتر نوروش و کتاب حسابداری مدرسان شریف ( آقای مشایخی فر) و 2000 تست حسابداری
 
توضیح کلی:
مهم ترین نکته در درس های ضریب 4 و همینطور اقتصاد، این هست که درک کنیم مفهوم و مبنای اون چیزی که داریم می خونیم دقیقا چی هست؟
اگر با نمودار، فرمول یا مفهومی روبرو شدیم، باید بفهمیم از کجا و بر پایه چه مفروضاتی بنا شده؟
یک بخش مهمی از این موضوع با اثبات های ریاضی حاصل میشه و بخشی هم با درک شهودی ناشی از مثال های واقعی.
تلاش برای این فهم البته باید بعد از اولین دور مطالعه دروس (که یک تصویر کلی از اون درس به دست میاد) انجام بشه. این موضوع علاوه بر اینکه کمک میکنه دوستان با اون موضوع ارتباط برقرار کنند، رنج حفظ کردن رو هم از بین میبره.
توضیح جداگانه درس ها:
زبان: برای لغت، زیر ذره بین کتاب خوبی هست و لازم هست هرچه زودتر مطالعه بشه چرا که حجم لغاتش بالاست. برای بخش درک مطلب هم مهم ترین موضوع تمرین هرچه بیشتر هست که با توجه به تعداد بالای تست های زبان مدیریت و MBA، به نظرم به سوالات کنکور سال های قبل پرداخته بشه، مناسب تره.
اسلام: با توجه به حجم مورد نیاز برای مطالعه و همینطور تعدد نکات مهم، این درس به نظرم سخت ترین درسه. منبع اصلی کتاب دکتر مقیمی هست که  با توجه به فرار بودن مطالب، هرچه مرور بیشتری بشه بهتره.
اقتصاد: درس پر نکته ای هست و باید همه روابط و نمودارها رو مفهومی و با توجه به مبنای اونها، مطالعه کرد. در خصوص کتاب های دکتر نظری باید دقت کرد که سوالات انتهای فصل ها خصوصا صحیح غلط ها بسیار مهم هستند و خیلی از نکات هر فصل در قالب همون سوالات آموزش داده شده. برای درس کلان، همچنین دوستان می تونند برای فهم عمیق تر، از منابع دیگری که برای رشته اقتصاد هست به عنوان مکمل استفاده کنند.
آمار و ریاضی: با توجه به وقت کم آزمون به نسبت تعداد درس ها، داوطلبان معمولا یک یا دو درس عمومی رو حذف می کنند، من تئوری رو حذف کردم ولی متاسفانه در آزمون  برای آمار و ریاضی وقت کم آوردم. بنابراین فکر می کنم باید دو درس رو بر حسب مزیت نسبی و علاقه حذف کرد چون عملا زمان آزمون اون مقداری نیست که بشه همه درس ها رو پاسخ داد و مرور کرد.
 مهم ترین موضوع، تمرین هرچه بیشتر هست که در هر دو درس به خصوص درس ریاضی، بهتره تست های کنکور های گذشته رو حل کنند.
حتی اگر قصد حذف این درس رو دارین، لازم هست که فصل آمار توصیفی رو قبل از شروع درس ریسک، مطالعه کنین.
مدیریت مالی: قبل از شروع مدیریت مالی، تسلط ابتدایی بر روی اصول و مفاهیم حسابداری لازم هست.
 تست های کتاب 2000 تست میتونه در مباحثی که احساس ضعف وجود داره کمک کنه، ولی چون تعداد سوالهای کنکور زیادی از این درس طرح شده، اولویت باید تست های کتاب درسنامه دکتر مناجاتی باشه.
بهتره تا جایی که محدودیت زمان اجازه میده این درس به شکل مفهومی  و با تلاش برای اثبات و فهم همه روابط و نمودارها مطالعه بشه. اگر دوستان جایی از کتاب دکتر مناجاتی رو متوجه نشدند می تونند به کتاب مدیریت مالی نوین راس مراجعه کنند.
ریسک: مهم ترین نکته برای تسلط بر این درس، همان بحث مفهومی خوندن و تلاش برای پیدا کردن اثبات روابط و فهم هرچه عمیق تر مفاهیم هست.
بهتره مباحث مربوط به "ساختار زمانی نرخ بهره"، و مباحث مربوط به مشتقه ها، از کتاب دکتر ذوقی مطالعه بشه. کتاب 2000 تست در این درس اهمیت بسیار زیادی داره و خیلی میتونه به فهم درست مطالب و تسلط، کمک کنه به همین دلیل دوستان سعی کنند حداقل 2 بار تستهای 2000 تست رو پاسخ بدن.
حتما اثبات های انتهای هرفصل کتاب آقای دکتر گرجی آرا مطالعه بشه، چرا که علاوه بر کمک به فهم مبنای اون رابطه و مبحث، در به یاد سپردن اون موضوع هم کمک زیادی میکنه.
حسابداری: در ابتدا یک مقدار درک منطق پشت ثبت های حسابداری شاید سخت باشه (خصوصا اون تصویر کلی از مجموعه ثبت های حسابداری در یک فصل)، ولی با یک مقدار صبر، حل تمرین و فکر کردن، این درک به دست میاد. پایه و مبنای درک حسابداری، فهم ماهیت هریک از حساب ها و دسته بندی هاشون هست، با فهم این موضوع به راحتی میشه منطق و هدف هر مبحث رو درک کرد.
 برای حل تمرین هم به نظرم ابتدا تست های کتاب مدرسان حل بشه. بعد از تسلط بر تست های کتاب مدرسان برای تسلط بیشتر، دوستان می تونند تست های 2000 تست رو هم پاسخ بدن، چرا که سطح سوالات 2000 تست یک مقدار بالاتر هست.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
قبل از شروع سعی کنین مصاحبه های چند سال اخیر رو بخونین، کلیت توصیه ها شبیه هستند و من سعی می کنم نکات مهمتر رو خلاصه عرض کنم:
اولین دور مطالعه نباید زمان زیادی بگیره، بلکه فهم فضای اون درس و دست پیدا کردن به یک تصویر کلی (big picture) کافی هست.
مطلوب ترین خلاصه نویسی رو زمانی میشه انجام داد که پس از حداقل 2 دور مطالعه، تست زدین و نقاط ضعف و قوت خودتون در اون درس رو میدونین.
بعد از تسلط بر دروس، باید سعی کنین روابط بین فصول هر درس رو یا حتی روابط بین دروس مختلف با هم رو متوجه بشین، خود این موضوع میتونه به انسجام مطالب و فهم عمیق تر کمک کنه. این موضوع خصوصا در درس اقتصاد که بین مباحث فصل های مختلف، به هم پیوستگی وجود داره، مهم تر هست.
دوستان جوری باید برنامه ریزی کنند که نهایتا یک ماه قبل از تاریخ آزمون، همه درس ها به طور کامل مطالعه شده باشه.
فراموش نکنین که کل  فرآیند مطالعه شما، هدفش در واقع از طریق مهارت آزمون دادن شما به نتیجه میرسه. پس اگر در آزمون های آزمایشی شرکت می کنین (خصوصا آزمون های جامع)، تلاش شما باید در جهت شبیه سازی هرچه بیشتر با آزمون اصلی باشه. این شبیه سازی از طریق پیدا کردن نقاط ضعف و قوت و پیاده کردن استراتژی های شخصی خودتون، مثل اینکه از چه درسی شروع کنین یا تقسیم بندی زمان به چه صورتی باشه و ... عملی میشه . اگر به هر دلیلی در آزمون های آزمایشی شرکت نمی کنید، می تونید همون فرآیند رو در منزل برای خودتون شبیه سازی کنین.
اینکه خیلی از مباحث رو تصور کنین فراموش کردین طبیعی هست، مهم ترین راه مقابله با این موضوع فهم عمیق و مرور هرچه بیشتر مباحث هست.
توی این مسیر، استرس و فشار ها طبیعی هستند، سخت نگیرید، مهم این هست که همه تلاشتون رو انجام بدید و در نهایت همیشه به خداوند توکل کنید.

 
کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه