شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
جمعه 10 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 10,818
بازدید دیروز: 33,526
بازدید کل: 151,147,026
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 95
کاربران حاضر: 96

مصاحبه سایت مدیر با محمد حسنی رتبه 4 کنکور کارشناسی ارشد سال 1399 رشته مدیریت منابع انسانی
 

 
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
ممنون از شما
رتبه بدون سهمیه در گرایش منابع انسانی: ۴
رتبه های با سهمیه در گرایش های:
بازرگانی: ۱۶
دولتی: ۱۶
کارآفرینی: ۱۹
 
درصد ها: 
زبان: ۴۸.۸۹
مدیریت از دیدگاه اسلام: ۶۰
ریاضی و آمار: ۲۵ 
تئوری مدیریت: ۵۴.۴۴
اقتصاد: ۸۵
منابع انسانی: ۶۰
بازاریابی: ۵۵.۵۶

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
مهندسی صنایع دانشگاه صنعتی سجاد مشهد با معدل ۱۵.۱۵
بله دانشجوی ترم ۸ بودم 

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
در واقع من جدا از مبحث کنکور، در سال های قبل مطالعاتی در زمینه های مختلف از جمله مدیریت، بازاریابی و اقتصاد داشتم مثل کتاب مدیریت بازاریابی کاتلر و کلر. بنابراین سخته تاریخ دقیقی اعلام کنم چون پیش زمینه داشتم ولی فکر می کنم اواسط تابستان برای شروع مناسب است به ویژه برای دوستانی که شاغل اند.
در رابطه با ساعات مطالعه، برای من خیلی پراکنده بود ولی در کل در تمام زمان هایی که فرصت داشتم در این حوزه ها مطالعه می کردم مثلا داخل اتوبوس. ولی در دو تا سه ماه پایانی تمرکزم صرفا رو کنکور بود و روزی حدود ۷ ساعت مطالعه داشتم.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مدیریت دولتی گرایش سیاست گذاری علم و فناوری دانشگاه صنعتی شریف 
مدیریت بازرگانی گرایش بازاریابی دانشگاه تهران
مدیریت بازرگانی گرایش مدیریت استراتژیک دانشگاه تهران
مدیریت منابع انسانی گرایش مدیریت استراتژیک منابع انسانی

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
من در تابستان همه دروس کنکور رو مطالعه کردم ولی درس هایی مثل آمار و ریاضی با توجه به پیش زمینه رشته ام، ساعات مطالعه خیلی کمی اختصاص دادم و به ۳ مقطع شهریور، اواسط بهار و یک ماه مانده به کنکور تقسیم کردم. پیشنهادم این هست که داوطلبان با توجه به دانش پیش زمینه ای که از هر درس دارند برنامه ریزی کنند. در کل زمان بیشترشون رو به دروس تخصصی با ضریب بالاتر اختصاص بدن مثل تئوری مدیریت که وقت گیر تر هست.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
الف) زبان: جلد ۱ و ۲ زبان عمومی زیرذره بین که البته بستگی به سطح زبانتون داره مثلا سر جلسه کنکور من دو سوال زبان عمومی رو با اطلاعات عمومیم جواب دادم ولی در کل کامل ترین کتاب برای زبان عمومی است. برای زبان تخصصی پیشنهاد من مرور درک مطلب های کنکور های گذشته هست که البته قوی بودن زبان عمومیتون خیلی کمک کننده هست. زبان رو باید زودتر از درس های دیگر و به صورت پیوسته مطالعه کنید و هدفتون از مطالعه زبان فقط موفقیت در کنکور نباشه. دیگه خودتون بهتر از همه به اهمیت زبان واقف هستین. مطالعه فقط شامل کتاب، مقاله و مجله نمیشه بلکه استفاده درست از حواس ۵ گانه برای درک پیرامون هم یک نوع مطالعه است.
ب) آمار و ریاضی: برای آمار کتاب دکتر طورانی و برای ریاضی کتاب دکتر انصاری بهترین کتاب ها هستند که البته فکر کنم کتاب دکتر انصاری از سال ۹۵ چاپ جدید نداشته که من چاپ ۹۴ رو از کتابخونه گرفتم. نکته آخر برای این دروس اینکه مثل زبان به شدت بستگی به سطح دانشتون از آمار و ریاضی داره. من خوشبختانه به علت رشته مقطع لیسانسم زمان کمتری رو به مطالعه این دو درس اختصاص دادم.
پ) مدیریت از دیدگاه اسلام: فقط کتاب اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام دکتر مقیمی که به شدت بعد از خوندنش روی من تاثیر گذاشت و جدا از مبحث کنکور به نظرم هر کسی باید این کتاب رو مطالعه عمیق کند. 
ت) تئوری های مدیریت: برای این درس به نظرم برای شروع دو کتاب مدیریت عمومی دکتر الوانی و تئوری سازمان استیفن رابینز رو بخونن و سپس سراغ کتاب مبانی سازمان و مدیریت دکتر مقیمی بروند و این کتاب رو به دقت مطالعه کنند. اسمی از کتاب تئوری مدیریت سید جوادین و جلیلیان نبردم چون با این که این کتاب رو خوندم ولی به درک عمیقی از این درس که ماهیتش می طلبه کتاب های مختلفی خونده بشه آدم نمی رسه و بهترین کار به نظرم خوندن ۳ کتاب فوق به ترتیب گفته شده است. این درس گسترده ولی شیرین هست که به نظرم اصلا نباید حفظی خوانده شود و کلا هیچ درسی رو حفظی نخونید و هدفتون یادگیری استفاده از این مطالب در زندگیتون باشه.
ث) اقتصاد: کتاب های اقتصاد خرد و کلان دکتر نظری همچنان برترین کتابها در حوزه اقتصاد هست. به هیچ عنوان این درس رو با حفظ فرمول و نمودار یاد نگیرین که سر جلسه کنکور نمی تونین به سوالات پاسخ بدین. پیشنهاد می کنم به صورت پیوسته این درس مطالعه بشه و چند روز یک بار با زدن چند تست، مروری بر مطالب گذشته بشه. گول تست های ساده امسال رو نخورین و خودتون رو جوری آماده کنید که بتونید از پس تست های مشکل تر بر بیاید این جوری اختلاف خودتون با بقیه بیشتر هم میشه.
ج) بازاریابی: برای بازاریابی من کتاب های مختلفی جدا از مبحث کنکور مطالعه کرده بودم مثل کتاب های اصول بازاریابی کاتلر-آرمسترانگ و مفاهیم کلیدی در بازاریابی جیم بلایث و... 
برای کنکور اگر بخواین یک کتاب معرفی کنم که بیشترین پوشش سوالات رو میده کتاب عالی مدیریت بازاریابی دکتر عزیزی است‌. در کنارش کتاب مدیریت بازاریابی کاتلر و کلر هم بخونین. به نظرم اصلا امکان نداره کسی به بازاریابی علاقه داشته باشه و کتاب های کاتلر رو نخونه!
چ) منابع انسانی: برای شروع، کتاب مدیریت منابع انسانی دکتر سعادت رو بخونین ولی حتما بعدش کتاب مدیریت منابع انسانی دکتر قلی پور رو مطالعه کنید و سعی کنید مطالبی رو که کتاب دکتر قلی پور از کتاب دکتر سعادت پوشش نمیده که خیلی کمه رو در خود کتاب قلی پور یا یک بخش جداگانه یادداشت کنید. من خودم این کار را انجام دادم. 
در پایان این سوال بگم که من در هیچ نوع کلاس و آزمونی از جمله نکته و تست شرکت نکردم و اعتقاد دارم نیازی به این کلاس ها نیست. همچنین هیچ نوع سهمیه ای از جمله سهمیه ایثار گران نداشتم.

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
به طور خلاصه هدفتون از مطالعه برای ارشد فقط مبحث کنکور نباشه بلکه به کاربردش در شغل و کلا زندگیتون فکر کنید. 
به نظرم کسی که علاقه زیادی به رشته مدیریت داره قطعا به کتاب های پیشنهادی اکتفا نمی کنه و کتاب های مختلفی رو مطالعه می کنه.
همچنین سعی کنید به خودتون انگیزه های مختلفی بدین و فقط به فکر کنکور و درس خوندن نباشید یعنی تفریحات مختلف هم در برنامه تون باشه مثل ورزش کردن. مثلا من وقتی خسته میشم حتما چند کیلومتری می دوم و این به من آرامش میده.
 بعد از جلسه کنکور، به نظرم خیلی می تونستم بهتر بدم و خوب ندادم و با دیدن رتبه هام دیدم که توقع ام بالا بوده:) ولی بلافاصله کنکور رو فراموش کردم و به کار های دیگه ام رسیدگی کردم به حدی که جواب های کنکور رو با یک روز تاخیر دیدم:) بعد از کنکور توکل کردم به خدا و گفتم که تلاشم رو کردم و حالا اگر صلاح هست و لیاقت حضور در دانشگاه در مقطع ارشد را دارم خداوند حتما کمک می کند. هیچ وقت از رحمت خداوند نا امید نشوید و روی بر نگردانید.
به نظرم درسی رو حذف نکنید و سعی کنید حداقل اگر درسی حذف می کنید یک درس از گرایش دیگر انتخاب کنید مثل کاری که من با تحقیق در عملیات و مالیه کردم و در اصل به گرایش های بازرگانی، منابع انسانی، دولتی و کارآفرینی علاقه دارم و سعی کردم با یک تیر چند نشون بزنم:) برای همین در ۴ گرایش خدا رو شکر رتبه های خوبی آوردم ولی همه این ها بستگی به خودتون داره.
در پایان بگم که هر شغلی در آینده داشتید این رو بدونید که به صورت مستقیم و غیر مستقیم دارید به مشتری و خلق خدا خدمت می کنید تا از یک سو به کمال و سعادت اخروی نزدیک تر و از سوی دیگر باعث خشنودی و تقرب به خدا شوید.
سعی کردم مطالبی رو بگم که جدید باشند و البته خیلی از مطالب رو به ناچار حذف کردم. هدف اصلی من از مصاحبه با سایت مدیر این بود که کمکی هر چند کوچک اما متفاوت به شما علاقه مندان کنم همین جوری که در کتاب بسیار عالی ببخش و بگیر از آدام گرانت، مثال های مختلفی آورده شده است. سعی کنید همیشه در انجام دادن هر کاری که هستید، بیندیشید و با خودتون بگید آیا این بهترین و مناسب ترین کاری هست که می تونم الان انجام بدم؟ 
مراقب خاموش شدن اشتیاق یادگیری در وجودتان باشید. 
از خانواده عزیزم و تمام کسانی که در این راه مرا یاری رساندند صمیمانه سپاسگزارم.
با آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون برای همه شما داوطلبان گرامی
با تشکر از سایت مدیر