شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 09 فروردین 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 31,535
بازدید دیروز: 43,706
بازدید کل: 151,134,217
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 98
کاربران حاضر: 98
مصاحبه سایت مدیر با سهند اکبری رتبه 2 کنکور کارشناسی ارشد سال 1398 رشته مدیریت دولتی

 
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام خدا
سلام دارم خدمت شما دوستان و همینطور دست اندرکاران سایت خوب مدیر
درصدهام:
مدیریت اسلامی: 75.56
ریاضی وآمار: 10.53
تئوری های مدیریت: 54.44
اقتصادخردوکلان: 82.46
مالیه عمومی و بودجه: 13.33
مدیریت منابع انسانی: 84.44
مابقی دروس سفید.
گرایش های هدفم مدیریت دولتی و مدیریت منابع انسانی بودن و رتبه ۱ در سهمیه آزاد و۲بدون سهمیه مدیریت دولتی (رتبه ۲مدیریت بحران) و رتبه ۸ منابع انسانی درسهمیه و ۸ بدون سهمیه رو کسب کردم.
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
مدیریت صنعتی دانشگاه خلیج فارس بوشهر. معدلی که وارد سایت سنجش کردم 17.83 بود و معدل موثر حساب شده توسط سازمان سنجش 19.34
دانشجو بودم و سال کنکور 24 واحد داشتم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
دهه آخر مرداد شروع کردم به خوندن. راستش تو پروسه ده ماهه مطالعم حتی یکبار هم نشد که تایم بگیرم که چندساعت خوندم ولی تقریبی اگر بخوام بگم، تابستون مفید پنج ساعتی می شد تقریبا و دو ماه آخر حدودا ده ساعت مفید میشد. اما خب کم و زیاد هم داشت. بعضی روزا امتحان دانشگاه یا مشکلات بیرونی بود که هیچی نمیخوندم و خب برای همه پیش میاد. مثلا وقتی کنکور به تعویق افتاد ده روز هیچی نخوندم...
یک نکته اینکه برای ایام امتحانات دی ماه طوری برنامه بریزید که کلا از کنکور جدا نشید. مثلا من صبح که میرفتم کتابخونه تا حدود ۳ظهر برای کنکور و مابقی تا حدود ۱۱ شب برای امتحانای دانشگاه میخوندم. بیشترین ساعات مطالعم همین ایام امتحانات و ماه اخر کنکور بود.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
توسعه منابع انسانی روزانه دانشگاه تهران انتخاب اولم بود.
 
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
اول یک چیزی بگم و امیدوارم که دوستان اشتباه منو تکرار نکنن.من اوایل که شروع به کتاب خریدن کردم هدفم همین گرایش دولتی بود. بعد تعدادی گفتن بازرگانی بخون بهتره. منم رو حساب حرف مردم تا آبان ماه با هدف گرایش بازرگانی میخوندم و حتی کتاب بازاریابی آقای مروج رو هم تا فصل ۹ خونده بودم. اما باز نیمه راه دودل شدم و برگشتم به دولتی خوندن. دوستانی که کتاب بازارو خوندن از حجم کتاب واقفن و با این حساب خیلی از زمانم پای کتاب بازاریابی رفت. هیچوقت پاپی حرف مردم نشید و برید دنبال علاقتون. هیچ رشته ای برتر از رشته دیگه نیست اگر علاقه و پشتکار پشتش باشه.
و اما پاسخ به خود سوال اینکه از دروس سنگین شروع کردم مثل بازار! و تئوری های مدیریت. شما هم بسته به گرایشتون از دروس سنگین تر شروع کنید و به مرور دروس دیگه رو به سبد مطالعتون اضافه کنید. تقریبا روزی سه درس مختلف خونده بشه خوبه. البته خودم گاهی بود که مثلا طول روز فقط تئوری یا فقط منابع انسانی میخوندم. سبک و سنگین کردنش با خودتون و اینو بدونید هیچ روش تجویزی وجود نداره و بهترین مشاور برای شما در جاده کنکور، خودِ شخصِ شماست و به مشاور در مسیر کنکورتون نیاز ندارید از نظر من. من از بدو شروع کنکور تا روز امتحان از احدی مشورت نگرفتم (البته برای انتخاب رشته مشورت بگیرید از اساتید راه دور و نزدیک).
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
مهمترین سوال که وقتی خودمم پارسال میخواسم کتاب بخرم اول میومدم سراغ خوندن این قسمت مصاحبه ها. این سوال رو بدون جانبداری و تبلیغات و باحوصله و به عنوان کسی که به جز یک کلاس آنلاین، هیچ کلاس دیگه و همچنین هیچ آزمون آزمایشی شرکت نکرده پاسخ میدم.
 
*مدیریت اسلامی: الان دوسال پیاپی هست که تمامی پانزده سوال از کتاب دکتر مقیمی مطرح میشه و خود ایشون طراح سوال هستن و خب مشخصه که رفرنس اصلی برای این درسه. پیشنهاد من به شما، شرکت در کلاس آنلاین دکتر احسانی هست و من هم در کلاس ایشون شرکت کردم. با این حال اگر مشکل مالی دارید کتاب اصول و مبانی مدیریت از دیدگاه اسلام دکتر مقیمی رو بخونید.
 
*ریاضی و آمار: از اول هم هدفم شکار سه تا پنج تست بود. تست های امسال متفاوت از سالهای قبل و دشوارتر بود و دو تست رو تونسم بزنم.از نظر بنده،بهترین کتاب برای ریاضی کتاب آقای تقی زاده انصاری و بهترین کتاب برای آمار کتاب جناب طورانی هست.
 
*تئوری های مدیریت: این درس تا حدودی مفهومی طرح شده بود. البته با این وجود زدن درصد بین شصت تا هفتاد خیلی هم سخت نبود. سه سوال بین سوالات دیدم که کاملا حفظی بودن، خونده بودمشون اما یادم رفته بودن حتی دو گزینه هم راحت رد میکردم و چون بین دوتای دیگه دچار فراموشی بودم نزدم تستو، وگرنه الان درصدم حدود ۶۵بود. علی ای حال درصد بالای هفتاد برای تئوری امسال دست مریزاد داره! کتاب سبز رنگ دکترسیدجوادین و جلیلیان منبع مرسوم و تقریبا بهترین منبع برای این درس هست. این کتاب،تقریبا همه رفرنسای این درسو خوب پوشش داده اما کتاب مبانی سازمان و مدیریت دکترمقیمی رو خیر؛که البته بخاطر حجم بالای کتاب دکتر مقیمی هست. ولی خب شما به کتاب آقای جلیلیان اطمینان کنید و فقط اونو بخونید؛چون خود این کتاب به اندازه کافی حجیم هست. جناب جلیلیان به تازگی کتاب بانک تست منطبق با همین کتاب سبزرنگ رو منتشر کردن که خیلی خیلی به کارتون میاد و تقریبا در کنار کتاب سبزرنگشون کامل هست.
 
*اقتصاد خرد و کلان: کتاب های خرد و کلان دکتر نظری رو بخونید و اصلا به دوهزارتستای ایشون نیازی نیست. وسواس به خرج ندید و تستای درون همین دوکتاب کفایته. البته برای درس خرد، برای شروع من کتاب اقتصاد خرد آبی رنگ دهقانی رو هم خوندم. دلیلش هم این بود که ترمی که اقتصاد خرد داشتم این کتاب رفرنس استادمون بود و برای استارت کار از این کتاب استفاده کردم. شما میتونید اینو نخونید و فقط همون دوکتاب دکتر نظری رو بخونید و بازم میگم که کافی هستن. نکته دیگه اینکه خلاصه نویسی درس خرد خیلی به کارتون میاد. من خرد رو خلاصه نویسی کردم ولی کلان خیر‌؛ چون نیازی ندیدم و درسنامه ها خودشون خلاصه و مفید بودن.
 
*مالیه عمومی و بودجه: کنکور پارسال،از پونزده سوال سیزده سوال از کتاب دکترمقیمی بود. دیگه رو این حساب من هم فقط کتاب دکتر مقیمی رو برای کنکور امسال خوندم. کتاب ایشون به دلیل تازه رفرنس شدن، پر از نکات بکر و دست نخورده برای طرح تست هست. اما امسال فقط شش سوال از کتاب ایشون اومد و اونم از مطالبی کمتر مهم که فکرشو نمیکردم تست بشن. اگر کسی خوبه خوب کتاب دکترمقیمی رو خونده بود تا چهل درصد میتونست بزنه. شاید برای سال بعد در کنار این کتاب، کتاب مدرسان هم لازم باشه بخونید. ولی من به شخصه اگر برگردم عقب، بازم کتاب دکتر مقیمی رو میخونم ولی اینبار خیلی ریزتر و دقیق تر. تصمیم نهایی با خودتون...
 
*مدیریت منابع انسانی: از پونزده تست این درس،چهارده تست رو پاسخ درست داده بودم. اما آخرای جلسه کنکور، برگشتم سراغ این درس و مرورش کردم. وسواس هرچی بیشتر بالا زدن این درس گرفته بودم. آخر هم اون تست که جوابش مطلق_مطلق میشد و درست هم زده بودمش،با یکسری استدلال های واهی،پاکش کردم و گزینه مطلق_مقایسه ای رو زدم. وگرنه الان درصدم ده درصد بیشتر از اینی میشد که الان میبیند.
اما رفرنسای این درس؛اولین و مهمترین رفرنس،کتاب منابع انسانی دکتر آرین قلی پور هست. من برای این درس کتاب ایشون و کتاب منابع انسانی دکتر سعادت و بخش چهار کتاب تئوری مدیریت دکتر جلیلیان و فصل هفت کتاب مبانی سازمان مدیریت دکترمقیمی رو خوندم.
بهترین نسخه ای که بخوام بگم براتون هم همین ترکیبی هست که خودم خوندم. شاید شخص دیگه ای مثلا فقط بخش ۴کتاب جلیلیان رو خونده باشه و درصدش در حد من باشه. خب شانسشون بوده دیگه؛چون اگه یک تعداد سوالای دیگه که از رفرنسای اصلی میدادن که تو این قسمت از کتاب جلیلیان نبود، اونوقت من میتونستم جواب بدم ولی اون شخص نه.اما نسخه سبک تر و همچنان مفید این هست:
کتاب دکتر قلی پور+بخش ۴کتاب جلیلیان به همراه تست ها+ فصل هفت کتاب دکتر مقیمی
و باز هم سبکتر این:
کتاب دکتر قلی پور+بخش۴کتاب جلیلیان به همراه تست ها.
و همچنان نسخه سبکتر برای کسایی که به درصدی معقول بسنده میکنن بخش ۴ کتاب جلیلیان به تنهایی هست.این بخش از کتاب ایشون بگیر نگیر داره،یکسال ممکنه تعداد زیادی از تست ها رو پوشش بده،اما یکسال دیگه نه. دلیلشم اینه که خلاصه ای از رفرنس های اصلی هست.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
اول راجب تست زدن؛من خودم به شخصه تا اول اسفند برای هیچ‌درسی(به جز اقتصاد) تمرین تست نکردم.چون لازم نمیدیدم به این زودی تست زدن رو. معتقدم دروس مدیریتی با مهندسی فرق دارن و شما اگر به فرض کتاب تئوری مدیریت یا مدیریت اسلامی رو درست خونده باشین و فهمیده باشینش،تستا هم چیزای عجیب غریب نیستن و اکثرا همون مطالبن. زدن تست بیشتر برای آشنایی شما با سبک سوالات و شناسایی نقاط مهمتر هست. با این حال ممکنه یکی از همون اوایل با تست بیاد جلو و یا یک مشاوری بیاد بگه باید اینکارو کرد. در جریان باشید که هیچ بایدی در کار نیست، من یک‌نمونه از اون افرادیم که خیلی از بایدا رو رعایت نکردم، مثلا زیاد تست زدن،کنکور آزمایشی شرکت کردن،از خودت کنکورگرفتن و...
اگر دقت کنید میبینید که من هیچ کجای صحبتام کلمه باید بکار نبردم،چون معتقدم هرکسی از شما بعد این همه سال درس خوندن،روش خودشو داره.هرچند بهتره به یک سری نکات توجه بشه(مثل انتخاب رفرنس مناسب)‌.
دوم اینکه پیشنهاد میکنم دلایل ادامه تحصیلتون رو روی یک کاغذ بنویسید و یکجایی که در دیدتون باشه بچسبونید.من اینکارو کردم و خیلی اوقات همین کاغذ نیرومحرکه من بود.نکته دیگه اینکه هیچوقت خودتونو با دیگری مقایسه نکنید.گاهی بود میومدن به من میگفتن فلانی مثلا تئوری مدیریت رو سه دور زده(درحالیکه من یک دورم نزده بودم) و درنهایت درصدش کمتر از من شده.کاری به کسی نداشته باشید و کار خودتون رو کنید. حرفای ناامید کننده بقیه رو از این گوش بگیرید از اون گوش بدید بیرون. بهترین خودتون باشید.
 
ترسوها هیچوقت آغاز نمی کنند
ضعیف ها هیچوقت تمام نمی کنند
برنده ها هیچوقت کوتاه نمی آیند.
 
خدارو فراموش نکنید و بهش توکل کنید. موفق باشید.