مصاحبه سایت مدیر با مریم فرزامی رتبه 3 کنکور کارشناسی ارشد سال 1398 رشته مدیریت رسانه
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام و تشکر از سایت مفید مدیر
مریم فرزامی هستم. رتبه 3 مدیریت رسانه در کنکور کارشناسی ارشد سال 98
مبانی کلی ارتباط جمعی 32%
دانش مدیریت 48%
کاربرد آمارو روش تحقیق 50.67%
اخلاق و معارف اسلامی 61.67%
زبان 0%
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
بنده متولد ۱۳۶۶ هستم و فارغ التحصیل سال ۸۸ هستم. مدرک کارشناسی شیمی کاربردی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام شهرری دارم. معدل دوره کارشناسیم ۱۶.۱۴ است و بعداز ۱۰ سال دوری از درس سال گذشته تصمیم گرفتم در کنکور کارشناسی ارشد شرکت کنم و در حین درس خواندن شاغل یا دانشجو نبودم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من از تابستان سال ۹۷ منابع این رشته را تهیه وشروع به خلاصه نویسی از آنها کردم و با توجه به اینکه با این دروس هیچگونه آشنایی نداشتم زمان زیادی را صرف درک و خلاصه نویسی منابع مرجع کردم. بعد از اتمام خلاصه نویسی در اواخر مهر ماه،بنا به دلایل شخصی دو ماه وقفه در روند مطالعه من ایجاد شد و من به طور جدی از اول دی ماه شروع به مطالعه خلاصه های خود کردم و از روزی ۴ یا ۵ ساعت شروع کردم و در ماه اخر کنکور مطالعه خود را به روزی ۱۰ تا ۱۲ ساعت رساندم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مدیریت رسانه دانشگاه تهران
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
من متاسفانه مجبور شدم زبان را به طور کامل کنار بگذارم اما توصیه میکنم حتی الامکان داوطلبین کنکور زبان را سفید نگذارند و سعی کنند لااقل به سوالات لغت پاسخ دهند. اولویت من دروس مدیریت و مبانی ارتباط جمعی بود که ضریب ۴ هستند. بعد هم اخلاق و روش تحقیق. من سعی می کردم یک روز مدیریت، روز بعد مبانی ارتباط جمعی و روز سوم روش تحقیق یا اخلاق را مطالعه کنم. یعنی برای دو درس اول دو برابر وقت صرف کردم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
برای درس مبانی ارتباط جمعی چند کتاب را مطالعه کردم. از جمله:
ارتباط شناسی ارتباطات انسانی آقای محسنیان راد
وسایل ارتباط جمعی آقای معتمدنژاد
مبانی ارتباطات جمعی آقای دادگران
نظریه های ارتباطات ترجمه آقای دهقان
موج چهارم آقای افشین رزاقی
نظریه های رسانه آقای مهدی زاده
مبانی کلی نظریه های ارتباط جمعی آقای شفیع بهرامیان
که دو کتاب آخر بسیار مهم هستند.
-برای درس مدیریت کتاب تئوریهای مدیریت آقای سید جوادین و جلیلیان که بسیار جامع و مفید است و به نظر من با تسلط به این کتاب نیازی به مطالعه کتاب دیگری نداریم.
- برای درس آمار و روش تحقیق من ابتدا از کتاب ارل ببی شروع کردم اما بعد از خواندن جلد یک آن به سراغ دو کتاب مربوط به دو موسسه مدرسان و ماهان رفتم که به نظرم جامع و کافی بودند.
- برای درس معارف اسلامی کتاب یکی از موسسات رامطالعه کردم اما به نظرم مطالعه کتب مرجع در این درس بهتر است. برای اخلاق هم کتاب اخلاق کاربردی آقای شریفی را مطالعه کردم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
به طور کلی مطالعه برای کنکور امری فرسایشی است. پس داوطلبین باید سعی کنند با برنامه ریزی دقیق و با توجه به عادات مطالعه ای خود بهترین بهره را از این دوران ببرند و بتوانند تا زمان کنکور به تسلط کافی برسند.
توکل به خداوند مهربان و سعی و تلاش، رسیدن به هر هدفی را ممکن می سازد. پس با شناخت توانایی های خود و انتخاب هدفی که رضای خداوند در آن باشد می توان به موفقیت دست یافت.
با آرزوی موفقیت برای تمامی داوطلبان عزیز