شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 01 آذر 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,967
بازدید دیروز: 20,937
بازدید کل: 157,587,398
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 211
کاربران حاضر: 211

مصاحبه سایت مدیر با سیده لیلا اخوان فاطمی رتبه 8 کنکور کارشناسی ارشد سال 1398 رشته مدیریت صنعتی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام. سیده لیلا اخوان فاطمی هستم، رتبه ی 8 صنعتی، 22 آی تی، 27 تکنولوژی، 103 بازرگانی (بدون سهمیه)
زبان 14.44، اسلام 42.22، ریاضی و آمار 56.14، تئوری منی 1.1، اقتصاد 52.63، تحقیق 42.22، تولید 57.78، بازاریابی 37.78.
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
من لیسانس مدیریت بازرگانی از دانشگاه فردوسی مشهد هستم و با معدل ١٦/٤٩ فارغ التحصیل شدم. زمانیکه تصمیم گرفتم شروع کنم (شهریور ٩٧) تا بهمن دانشجوی ترم آخر بودم و ٢٠ واحد داشتم، و بعد از اون نه شاغل بودم و نه دانشجو. ٢٣ ساله و مجرد هستم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اواخر مرداد تصمیم گرفتم شروع کنم اما از اون تصمیمای بادوام نبود. 😄 یکی دو فصل از خرد رو خوندم و بعد هم بدلیل شروع کلاس ریاضی و آمار و ترم دانشگاه، فرصت نکردم بطور جدی درس بخونم. تا پایان ترم گهگاهی ریاضی یا آمار مطالعه میکردم، درکلاسهای آنلاین شرکت میکردم و این ترم در دانشگاه درس مدیریت تولید و تحقیق در عملیات ٣ رو هم داشتم که شاید بشه گفت کمی در مطالعه م برای کنکور مفید بود. بعد از اتمام دانشگاه، اوایل بهمن کارگاه ٣روزه ی تولید رو شرکت کردم و کم کم استارت نسبتاً جدی تری رو زدم (درحد روزی ٢ نهایتا ٣ ساعت)

از نیمه ی اسفند سالن مطالعه ی خصوصی رفتم و کم کم ساعت مطالعه م رو به روزی ٥ الی ٨ ساعت رسوندم، هیچ روزی هم بیشتر از  ٨/٥ساعت نخوندم و بیشترین ساعت مطالعه ی هفتگیم ٤٥ ساعت بود. میخوام بگم که کمیت لزوما کیفیت نمیاره! 😊 من تفریحاتم رو محدود کردم، قطع نکردم. خردادماه برای من پر از مناسبت بود و من با برنامه ریزی به ٩٠٪؜شون رسیدم و حتی ١٠ روز مونده به کنکور، یک روزِ کامل آف داشتم و هیچی نخوندم!
پس این قسمت ماجرا رو کاملا شخصی برای خودتون برنامه ریزی کنین.
 

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
گرایش تحقیق در عملیات دانشگاه تهران انتخاب اولم هست. انتخاب های دوم تا پنجم هم تحقیق درعملیات سایر دانشگاه ها (به ترتیب بهشتی، علامه، فردوسی، مدرس). بعد از اینها زنجیره تامین، بعد مدیریت پروژه، بعد تولید و عملیات، و درنهایت هم دو انتخاب از آی تی گرایش هوشمندی کسب و کار رو داشتم.
 
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
من چون در ابتدای راه بین گرایش های مالی و صنعتی و بازرگانی مردد بودم، با دروس عمومی مثل اقتصاد و ریاضی و آمار شروع کردم. بعد از اون چون نظرم اومد سمت دو گرایش صنعتی و آی تی ، کم کم دروسی مثل تحقیق در عملیات و بازاریابی رو شروع کردم. اما در کل درمورد ترتیب دروس فقط توصیه میکنم با دروسی که باهاشون احساس راحت تری دارین شروع کنین که زود خسته نشین، بعد که هرکدوم رو به یه سرحد مطلوب رسوندین، کم کم مابقی دروس رو هم شروع کنین. ( مثلا من خودم چون دیپلم ریاضی دارم از دروس محاسباتی شروع کردم)

 

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
برای زبان عمومی کتابهای زیر ذره بین رو توصیه میکنم. من از کتاب گرامرش خیلی خوشم اومد واقعا برای خودخوان بودن خیلی روان نوشته شده. زبان تخصصی هم از راهنمایی های دکتر فرید استفاده کردم و فقط ریدینگ های چندین سال کنکور مدیریت رو زدم. متاسفانه من چون خیلی دیر تصمیم جدی گرفتم، و پایه ی زبانم  هم بد نبود، تا فروردین به کل زبان رو گذاشتم کنار اما بعد از اینکه کنکور به تعویق افتاد خیلی پشیمون شدم و شروع کردم به خوندن گرامر و زبان تخصصی. زبان از دروسیه که باید آهسته و پیوسته خونده بشه تا اثربخش باشه.

برای درس مدیریت اسلام از جزوه ی دکتر احسانی استفاده کردم و به نظرم منبع کاملی هستش.
برای تئوری مدیریت واقعا نمیتونم نظری بدم چون خودم خیلی با این درس و مخصوصا منابعش مشکل داشتم، که درنهایت هم تصمیم گرفتم حذفش کنم اما سرجلسه بازهم سوالات رو چک کردم که اگر خیلی آسون بود از دستشون ندم که چک کردن همانا و یک سوال غلط جواب دادن همانا... 😄
درس ریاضی و آمار رو تماما با کلاس و جزوه ی استاد نخعی پیش رفتم و تا حد خیلی زیادی راضی بودم. اما درکنار کلاس ایشون، توصیه میکنم یه کتابی که سوالات کنکورهای مدیریت و پاسخنامه تشریحیشون رو داشته باشه حتما تهیه کنین چون آخرا لازمتون میشه.
درس اقتصاد رو خودم از روی کتاب دکتر محسن نظری مطالعه کردم و به نظر من درسی نیست که نیاز به کلاس داشته باشه مگر در حد یکی دو جلسه رفع اشکال.
برای درس بازاریابی کتاب مناجاتی از این جهت که مواردی از سایر منابع مهم کنکور در این درس رو پوشش داده کتاب کاملی هستش و من ازش راضی بودم
درس تحقیق در عملیات رو در کلاس آنلاین استاد محمدی شرکت کردم و با وجود اینکه کتاب فدوی رو هم داشتم، از کتاب فدوی فقط برای تستها و پاسخنامه ش استفاده کردم. کلاسشون کامل ، جامع و جذاب بود.
درس مدیریت تولید رو هم در کارگاه 3 روزه ی استاد سحر محمدیان عزیز شرکت کردم و واقعا این درس رو به خوبی تدریس و جمع بندی کردن برامون.
 

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
خودتون رو دست کم نگیرید. باور داشته باشید که شما هم اگر تلاش کنین میتونین در بهترین دانشگاه های کشور ادامه تحصیل بدین. فقط باید پشتکار و تلاش داشته باشین. من جمعا 3ماه و نیم، نهایتا 4 ماه برای کنکور درس خوندم. اما با عزم جزم و اراده خوندم. حتی تفریحاتمم داشتم! دلیلی نداره از تفریحتون و سایر برنامه هاتون بزنین، فقط کافیه برنامه ریزی درست داشته باشین براش. برای برنامه ریزی هم بهترین فرد برای هرکس خودش هست. هرکسی بهتر از یه مشاور غریبه خودش رو میشناسه. فقط در بعضی موارد کلی شاید لازم باشه از جهت دهی های مشاورها استفاده کنین. من به شخصه هرجا برای برنامه ریزیم می موندم ، از راهنمایی های اساتیدم و دوستانی که سالهای قبل این مسیر رو رفته بودن (آقای نصیری رتبه ١٧ کارآفرینی ٩٧، آقای بقایی رتبه ٧ صنعتی ٩٥)، و البته مشاوره های صادقانه و خالصانه دکتر نوری فرد استفاده میکردم و با توجه به اونها، برنامه ی درسی مختص به خودم رو می چیدم و طبق اون پیش میرفتم و وقتی میدیدم که میتونم بهش عمل کنم انگیزه و اعتماد بنفس میگرفتم.
خودتون رو درگیر کمیت ها هم نکنین (مثلا اینکه هفته های آخر حتما باید روزی 10 ساعت مطالعه داشته باشین! من در کل دوران مطالعه م برای کنکور بیشتر از روزی 8/5 ساعت و هفته ای 45 ساعت مطالعه نداشتم!)
مرور رو هم اصلا دست کم نگیرین. منم وقتی درسای محاسباتی رو میخوندم (درسایی که نقطه قوتم بودن) با خودم میگفتم محاله ماه دیگه فرمولها رو فراموش کنم، اما اتفاقا هفته های آخر بیشتر وقتم به مرور و حتی خلاصه نویسی فرمولهای درسها گذشت!  خلاصه نویسی هم موقع مطالعه میتونه خیلی خیلی مفید باشه (چیزی که من بهش توجه نکردم)
برای مطالعه هم اگر مثل من مکان مناسبی ندارین، به کتابخونه ها و سالن مطالعه ها سربزنین. مخصوصا سالن های خصوصی که مراقب هم داخل سالن هست و شما اونجا ناخودآگاه مجبور میشین درس بخونین.
درنهایت هم به خدا اعتماد کنین و از صمیم قلب ازش بخواین نتیجه ی تلاشتون رو بهتون بده. من بعد از کنکور برای خودم تخمین زدم که یا زیر 50 میشم، یا تک رقمی بین 7 تا 9، درنهایت هم از خدا خواستم واقعا اون چیزی که لایق تلاشم و به صلاحم هست برام پیش بیاد و شب کنکور رفتم حرم امام رضا و دعا کردم. و وقتی رتبه م رو دیدم، اسمش رو برای خودم گذاشتم "هشت قشنگ" چون میدونستم خدا هوام رو داشت و به حرفم گوش کرد.
امیدوارم تونسته باشم با این اطلاعات کمکی هر چند کوچیک به همه ی شما داوطلبان کرده باشم.