شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,885
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,241,764
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 360
کاربران حاضر: 360

مصاحبه سایت مدیر با الهام علیدوستی رتبه 55 کنکور کارشناسی ارشد سال 1398 رشته مدیریت مالی

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
حسابداری 100
مدیریت سرمایه‌گذاری و ریسک 62.22
مدیریت مالی 20
اقتصاد خرد و کلان 63.16
ریاضی و آمار 31.58
مدیریت از دیدگاه اسلام 26.67
زبان و تئوری مدیریت سفید
رتبه  55 بدون سهمیه و رتبه 48 در سهمیه آزاد مدیریت مالی
 
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
فارغ التحصیل رشته آمار از دانشگاه صنعتی اصفهان با معدل 13.56 هستم. معدل پایین من به‌خاطر کم‌کاری‌های سال‌های اول و سخت‌گیری بیش از اندازه اساتید دانشگاه صنعتی اصفهان هست که حتی سال‌هایی که تلاش کردم نتونستم جبران کنم و تا همین کنکور هم این معدل به من آسیبش رو رسوند. البته ناامید نیستم و میدونم که به‌خاطر علاقه و جدیتی که توی هدفم دارم تمام این کسری‌ها رو جبران خوا‌هم کرد. شما هم اگر معدل پایین دارید ناامید نباشید و سعی کنید میانگین کل دروس رو بالا ببرین. اگر بتونید میانگین درصد نزدیک 60 به دست بیارین حتماً تک رقمی میشین بدون اینکه اهمیت داشته باشه معدلتون چند هست.
من در حین مطالعه شاغل نبودم اما شرایطم هم اینطور نبود که تمام وقت بتونم مطالعه کنم.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
به طور جدی از بهمن ماه شروع کردم. من آبان ماه در آزمون اصول سرمایه شرکت کردم و قبول شدم. باتوجه به اشتراکات زیاد این آزمون با کنکور مدیریت مالی و مطالعه‌ای که برای این آزمون داشتم بعد از آزمون به خودم استراحت دادم و فقط برای چند درس در آزمون‌های آزمایشی تست می‌خوندم.
اگر می‌تونستم به عقب برگردم با وجود مشکلاتی که داشتم حتماً مطالعه جدی رو زودتر شروع می‌کردم. متاسفانه نظم مطالعاتی نداشتم و روزهای زیادی بین مطالعاتم به دلیل مشکلاتم فاصله می‌افتاد. یه مشکل دیگه این بود که نمی‌تونستم به برنامه‌ریزی‌هام پایبند بمونم که توصیه‌ام اینه اگر تونستید از یک دوست مطمئن و دلسوز برای همراهی کمک بگیرید تا وقت دلسردی مشوق شما باشن.
نکته مهم دیگه اینه که ساعت مطالعه لزوماً شرط موفقیت نیست و باید دید چه شیوه‌ای می‌تونه به مطالعه کیفیت بده. در مورد کمبود زمان درصورتی که شاغل و دانشجو هستین حتما مصاحبه آقای آرین مسگرپور رتبه 15 سال 96 رو مطالعه کنید.
اگر می‌خواهین هزینه‍‌ ای کنید، لطفی به خودتون کنید و برای مشاوره گرفتن از اشخاص متخصص کمک بگیرین. رتبه برتر سال گذشته فقط رتبه برتر هست نه مشاور و متخصص. رتبه شدن دلیل بر دانش لازم برای ارائه و کمک به شما نیست. مشاوره باید از لحاظ ذهنی و روانی سنجیده باشه. باید همه جوره شرایط شما درک بشه. صرفاً یک برنامه که احتمالا نسخه خودشون هست که برای همه داوطلبانی که بهشون مراجعه می‌کنند ارائه میدن نمی‌تونه موفقیتی برای شما بیاره.
 
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
به ترتیب تهران، شهید بهشتی، علامه، خوارزمی.
گرایش مهندسی مالی را با توجه به علاقه‌ای که در طول مطالعه پیدا کردم در اولویت قرار دادم.
برای انتخاب رشته هم کاری نداشته باشین سال گذشته فلان رتبه کجا قبول شده. حتماً و حتماً براساس علاقه اولویت بندی کنید. از کجا معلوم شاید امسال بتونید با رتبه‌تون گرایش و دانشگاه دلخواهتون قبول بشین. اگر هم نشدین اشکالی نداره. شما فرصتش رو از خودتون دریغ نکنید.
 
 ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
با توجه به ضرایب دروس تخصصی اولویت مطالعاتی من این سه درس بود. البته با توجه به رشته کارشناسیم متأسفانه وقت کمی برای مطالعه ریاضی گذاشتم که تمرین کم باعث شد سرعت عمل من پایین بیاد و درصد دلخواهم رو کسب نکنم. سوالات ریاضی و آمار از سال گذشته به سمت زمان‌بری رفته که نیازمند تمرین و تسلط بیشتر برای سرعت عمل داشتن است.
بعد از عید و تعویق کنکور سعی کردم همه دروس را کنار هم مطالعه کنم. البته باز هم بیشتر روی دروس تخصصی وقت گذاشتم.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
 
·        مدیریت مالی:
تنها منبع من کتاب دکتر مناجاتی بود (تقریبا پنج دور مطالعه‌اش کردم) که تا قبل از کنکور امسال به نظرم بهترین کتاب برای کنکور بود اما امسال برای تغییر رشته‌ای ها توصیه‌ام این هست که فقط به این کتاب اکتفا نکنند و حتما به منبع اصلی (کتاب راس) و یک کتاب تست جداگانه مثل 2000 تست رجوع کنند. یعنی تا می‌تونید این درس رو مفهومی و عمیق یاد بگیرین و از همه فصول ( یک تا یازده کتاب دکتر مناجاتی) تست حل کنید. امسال از فصل یک و فصل یازده هر کدوم یک سوال اومد.
·        حسابداری:
من بر خلاف توصیه عزیزان سال گذشته اصلا نتونستم با کتاب حسابداری مالی و صنعتی دکتر نوروش ارتباط برقرار کنم و از کتاب آقای سعید مشایخی‌فرد استفاده کردم. که واقعا برای کنکور مناسب بود هم بخش مالی هم بخش صنعتی. البته با یک یا دو دور مطالعه خصوصاً برای تغییر رشته‌ای‌ها نمیشه به تسلط لازم رسید. برای تست بیشتر از کتاب 2000 تست استفاده کردم که همون تعداد تست هم نتونستم یک دور کامل بزنم ولی تست‌هایی را که زده بودم چندین بار مطالعه کردم. پس خیلی نگران تعداد تست کم نباشید. همون‌ها را چندبار بخونید می‌تونه کافی باشه. و البته لازمه توضیح بدم نه درصد من در این درس نشونه تسلط کامل من به حسابداری هست و نه درصد پایین مدیریت مالی من نشونه ضعف من. در طول مطالعه و آزمون‌ها و کنکورهای سال گذشته درس مدیریت مالی من بالاترین درصد بود!! متاسفانه مالی امسال هم از بخش‌های پرت بود هم کلید مشکل داشت و هم در تصحیح خیلی از داوطلبین اشتباه رخ داد و این شد خاطره تلخ داوطلبین امسال مالی.
·        مدیریت سرمایه‌گذاری و ریسک:
کتاب دکتر گرجی‌آرا و 2000 تست و برای فصل‌های آخر از کتاب آقای سهیل ذوقی کمک گرفتم. چون دیر شروع به مطالعه جدی کردم نتونستم تست‌های 2000 تست را کامل بزنم و توصیه‌ام این هست که حتما 2000 تست رو کامل کار کنید. در حال حاضر با این فرمول می‌تونید درصد خوبی کسب کنید. امیدوارم سال بعد با این درس سوپرایز نشین.
در مورد سوالاتی که از نظر آماری مشکل داشتند هم باید بگم کسی که به تسلط رسیده باشه این موارد رو تشخیص میده و می‌تونه به راحتی جواب درست رو تشخیص بده. (خیلی روی اعتراض بعد از اعلام کلید در این درس حساب نکنید. می‌دونم که در دوسال گذشته اعتراضات نتیجه نداده. پس تا می‌تونید پایه‌ای و عمیق روی مطالب مسلط بشین که قدرت تشخیص پیدا کنید).
بین انتخاب کتاب هم با خوندن یک فصل از هر کدوم می تونید متوجه بشید که با کدوم کتاب راحت هستین. من شاید اگر کتاب 2000 تست رو کامل مطالعه می‌کردم نیازی به رجوع به کتاب آقای ذوقی نداشتم ولی خب چون کامل مطالعه نکردم نمی‌تونم مطمئن بگم که  2000 تست همه مطالب موجود در اون کتاب هم پوشش میده.
 
·        اقتصاد خرد و کلان:
خرد فقط کتاب دکتر نظری
کلان برای چهار فصل اول هم دکتر نظری و هم کتاب دکتر مهدی قاسمی علی‌آبادی و برای بقیه فصول فقط کتاب دکتر نظری.
اقتصاد امسال خیلی خوب و آسون بود ولی متأسفانه من به‌خاطر عجله اشتباهم زیاد شد و درصدم کمتر از آنچه که باید شد. به راحتی می‌شد در این درس 90 درصد زد. کافیه مرور زیاد همراه با تست زدن پیوسته داشته باشین. از فرّار بودنش نترسین و فقط مطالعه کنید. زدن تست‌های سراسری براش کافی هست و نیازی به 2000 تست نیست اصلا. تمرین و تمرین داشته باشید که تا حد امکان اشتباهات سر جلسه کم بشه.
 
·        ریاضی و آمار:
برای این دروس بخاطر پایه‌ام که رشته آمار بودم فقط تست‌های سراسری سال گذشته رو مطالعه کردم که خوب اشتباه بود چون سبک طراحی این دروس با سال‌های گذشته فرق کرده و سوالات بسیار زمان‌بر و اذیت‌کننده شدند (خیلی از سوالات رو به جواب آخر نمی‌رسیدم! و زمان زیادی از دست دادم). به تست‌های سال گذشته مدیریت اکتفا نکنید و حتما سوالات رشته‌های دیگه حتی در کنکور دکترا رو هم حل کنید.
برای انتخاب کتاب برای مطالعه درس هم خیلی سخت نگیرین. مباحث ریاضی ثابت هستند و مهم حل تمرین زیاد و پیوسته است.
 
·        مدیریت از دیدگاه اسلام:
بالاخره بعد از مدتها بلاتکلیفی منبع این درس هم مشخص شد، کتاب دکتر مقیمی که حجم خیلی زیادی داره و اگر نخواهید کلاس شرکت کنید و جزوه بخونید (که به نظر من با توجه به مشخص شدن منبع، جزوه‌های خلاصه میتونه به ضرر شما باشه متاسفانه) باید حتما از همون ماه‌های ابتدایی توی برنامه مطالعاتیتون باشه. به طور مثال روزانه یک ساعت برای این درس وقت بذارین که بتونید حداقل دو دور مطالعه کنید.
به حذفش فکر نکنید. نسبت به دو درس ضریب دویی دیگه وقت گذاشتن برای این درس به صرفه‌تر هست چون 15 تست هست درحالیکه اون دو درس 30 تست دارند. بماند که مطالعه برای اون‍ها خودش چالشی هست.
البته با توجه به تشدید رقابت در این گرایش، اگر رتبه تک رقمی می‌خواهین باید زبان هم در برنامه بذارین. که برای منبع این درس به صحبت کسایی که درصد بالا زدن اکتفا نکنید چون خیلی از این عزیزان سطح زبان عالی دارند و زبان کنکور بدون مطالعه خاصی براشون مثل آب خوردن هست.
توصیه ام اینه برای تئوری مدیریت وقت نذارین نه برای مطالعه صرف می‌کنه نه زمان کنکور! چون شما سه درس ضریب 4 دارید که هم مطالعه‌اش زمان زیادی می‌طلبه هم سر جلسه.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
توصیه‌های من زیاده و ممکنه خیلی طولانی بشه اما امیدوارم مطالعه کنید و براتون مفید باشه.
من هیچ کلاسی شرکت نکردم و با توجه به تغییر رشته‌ای بودن و نخوندن منابع اصلی کار برام سخت‌تر هم شد اما ناامید نشدم و چندین و چند بار کتاب‌هام رو مطالعه کردم تا به تسلط خوبی رسیدم.
مصاحبه‌های رتبه برترهای سال قبل رو چندین و چند بار خوندم. بعضی‌هاشون رو حفظ شدم مثل مصاحبه آقای بهروز احمدی رتبه 5 سال 96، آقای متین کرامیان رتبه 3 سال 96، آقای آرین مسگرپور رتبه 15 سال 96، مصاحبه‌های آقای ایمان استاد رتبه 23 سال 96 و رتبه 86 سال 95 و خیلی عزیزان دیگه که از همین‌جا ازشون تشکر می‌کنم. در دوران ناامیدی و بی‌انگیزه شدن صحبت‌های این عزیزان به من خیلی کمک کرد.
·         مطالعه:
حتماً برنامه‌ریزی منظم داشته باشید و بهش متعهد باشید. در صورت لزوم از یک عزیز دلسوزی که چشم به جیب شما نداره و مطمئن هستین همه حرف‌هاشون از دلسوزی و جدیت برای موفقیت شماست کمک بگیرین.
من خلاصه نویسی نکردم چون خوندن چندتا خلاصه‌ای که نوشته بودم برام سخت بود، انگار که دارم چرک‌نویس‌هام رو می‌خونم. اگر نتونستید خلاصه‌نویسی کنید یا اگر مثل من نتوستید مطالعه شون کنید و با کتاب راحت‌تر بودین نگران نشین. هایلایت و گوشه‌نویسی و نوت‌برگ‌های رنگی می‌تونه تا حدودی براتون جبران کنه. فقط سعی کنید زودتر شروع کنید و مرور چندباره داشته باشین که دوران جمع بندی کم نیارید.
 
·        آزمون و کلاس:
اگر شرایط شرکت در کلاس‌ها رو ندارین اصلا نگران نباشین خیلی از عزیزان بودند بدون کلاس رتبه تک رقمی به دست آوردن و خیلی عزیزان کلاس رفته بودند که رتبه سه رقمی شدن. همه چی به شما و تلاش و هدف و انگیزتون برمی‌گرده.
برای کلاس هم دنبال استاد خوب باشید نه مؤسسه. ممکنه اساتید در مؤسسات مختلفی باشند. و بعضی مؤسسات برای جذب کامل شما تخفیفات چند درسی می‌ذارن که فقط و فقط برای این هست همون مقدار پولی که برای یک درس جایی دیگه می‌خواهین هزینه کنید از دستشون نره. حتماً با تحقیق استاد رو انتخاب کنید تا خدایی نکرده پولتون هدر نره.
حتماً آزمون شرکت کنید. اهمیتی نداره کجا. دنبال موسساتی که از اسم رتبه برترها برای برند شدن استفاده می‌کنند نباشین. دلسوز شما نیستند و به هر ترفندی شده حتی با تخفیفات دروغین دنبال جذب شما هستند. که با برند شدنشون هزینه اعتباری که واقعاً متعلق به اون‌ها نیست و تنها حاصل داوطلبین پرتلاشی که اونجا رو انتخاب کردند، هم باید بپردازین!
یه نکته دیگه اگر فکر می‌کنید فقط با شرکت در آزمون جامع صرفه‌جویی مالی می‌کنید باید بگم چندان درست نیست چون میگم مؤسسات دلسوز شما نیستند و به شما فقط به چشم منبع درآمد نگاه می‌کنند. پس بدونید قیمت دو یا سه آزمون آخر از هر نُه یا هشت آزمون کل ( سال به سال یک آزمون کم میشه امیدوارم هفت آزمونه  نکنند) خیلی متفاوت نیست.
 به آزمون فقط به عنوان سنجش خود امروزتون با خود سه هفته پیش استفاده کنید و سعی کنید با خودتون رقابت داشته باشین. یک کاربرد دیگه آزمون باید این باشه که با کدوم ترتیب پاسخ‌گویی راحت‌تر هستین. (من به ترتیب به مدیریت مالی،ریسک،حسابداری،اقتصاد،ریاضی و آمار و در آخر اسلام پاسخ می‌دادم). شاید اشتباه من این بود که به برنامه آزمون‌ها بسنده کردم و حتی تا بهمن ‌ماه همون هم جدی نخوندم و به همین دلیل هم از اون رتبه‌ای که می‌خواستم خیلی فاصله گرفتم. اگر رتبه زیر بیست می‌خواهین سعی کنید از برنامه آزمون‌ها هم جلوتر باشین و تا حد امکان همه دروس رو کنار هم قوی پیش ببرین.
·        شب قبل از آزمون:
من تا 8 شب مطالعه داشتم و بعد از اون رفتم یک ساعتی با خانواده وقت گذروندم و بعدش هم نماز و دعا. و ساعت 11 رفتم که بخوابم و واقعاً خواب خوب و کاملی داشتم. امیدوارم شما هم بتونید خواب خوبی داشته باشید اما اگر نتونستید نگران نشین و بدونید خیلی عزیزان که رتبه شدن هم نتونستند خوب بخوابند ولی سر جلسه سرحال بودن.
به هر شکلی که ممکنه ذهنتون رو آزاد و آروم کنید. نماز، دعا, گفت‌وگو با عزیزانتون، گردش با دوستانتون یا هر راه دیگه که به شما آرامش میده.
·        سر جلسه:
اگر مثل من از صداهای اطراف تمرکزتون به سادگی از بین میره و اذیت میشین حتما از سیلیکون‌های صداگیر استفاده کنید. می‌تونید از داروخانه تهیه کنید و سر جلسه داخل گوشتون بذارید. نگران نباشید صداهای بلند مثل صدای منشی جلسه از بلندگو رو خواهید شنید.
برای احتیاط قرص مسکن با خودتون داشته باشید که اگر خدایی نکرده با درد ناگهانی سوپرایز شدین بدون معطلی و اتلاف وقت کمتر تا آخر جلسه دووم بیارین تا بعد از جلسه برای پیگیری جدی اقدام کنید. ( ان‌شاءالله که تنتون سلامت باشه و هرگز نیازتون نشه).
اگر با درس عجیبی مواجه  شدین نگران نباشین و بدونید برای همه همینه و با خونسردی سوالاتی رو که مطمئن هستین پاسخ بدین. اصرار نداشته باشین همه سوالات رو جواب بدین.
حتماً و حتماً به همون ترتیب آزمون‌ها جواب بدین و فکر ایجاد تنوع نباشین.
در نهایت به خدا توکل کنید و نتیجه هرچی که شد ان‌شاءالله که براتون خیر هست.
 
در آخر می‌خوام از پدر و مادر صبورم و دوست عزیزم و برادرم که در این مسیر مشوق و همراه من بودند و شرایط مطالعه من رو فراهم کردند، تشکر کنم.
 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه