مصاحبه سایت مدیر با مهناز گمار رتبه 33 کنکور کارشناسی ارشد سال 1398 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام یگانه مدبر هستی
با سلام و ضمن عرض ادب مهناز گمار هستم رتبه در سهیمه 29 و بدون سهمیه 33 را بدست آوردم.
و درصد ها :
ریسک 51.11%
حسابداری 86.67%
مدیریت مالی 44.44%
اقتصاد 71.93%
ریاضی 10.53%
اسلام 33.33%
زبان سفید
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
در مقطع کارشناسی از رشته مهندسی عمران به حسابداری تغییر رشته دادم و مدرک نهایی کارشناسی حسابداری از دانشگاه علم و فرهنگ با معدل کل 19.93 و معدل موثر 19.68 فارغ التحصیل شدم. در حین مطالعه برای کنکور دانشجو و به صورت پارت تایم شاغل بودم و متولد 1374 هستم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از ابتدا که وارد رشته حسابداری شدم قصد شرکت در آزمون ارشد داشتم اما مطالعه جدی کنکور از اواخر مرداد ماه سال قبل بود (دقیقا مصادف با اعلام منابع کنکور توسط بچه های رتبه برتر سال قبل که از طریق سایت مدیر منتشر شد).
میزان مطالعه رو میتونم به صورت میانگین هفته ای 25 ساعت قبل از عید 98 و بعد از عید سال 98 با همکاری اساتید محترم دانشگاه و مدیر شرکتمون (ازشون صمیمانه متشکرم از غیبت هام چشم پوشی میکردن) حدودا 40 ساعت در هفته مطالعه داشتم.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مهندسی مالی دانشگاه تهران روزانه
مهندسی مالی دانشگاه تهران شبانه
مهندسی مالی دانشگاه علامه روزانه
مدیریت مالی دانشگاه بهشنی روزانه
بانکداری دانشگاه علامه روزانه
مدیریت مالی دانشگاه الزهرا روزانه
حقوق مالی دانشگاه تهران روزانه
شاید جای تعجب باشه چرا حقوق مالی دانشگاه تهران اولویت هفتم قرارگرفته که تصمیم خیلی سختی بود برام چون به هر حال دانشگاه تهران بود و در نوبت روزانه و شبانه این رشته 11 نفر پذیرش داشت. اما من نهایتا رشته مورد علاقم رو به دانشگاه تهران ترجیح دادم چراکه در ادامه راه این رشته من هست که ادامه مسیر رو همراهمه نه دانشگاه. هرچند که وقتی اسم دانشگاه تهران میاد چشمای همه بچه ها برق میزنه.
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
ترتیب خاصی وجود نداره شاید بشه گفت هرکسی بسته به میزان تسلطش میتونه از دروسی که باهاش آشنایی کمتری داره یا در اون ها ضعیف هست شروع بکنه.
من در تابستان دوتا از دروس ضریب 4 یعنی مدیریت مالی و ریسک و دروس ضریب 3 اقتصاد و کمی آمار خوندم (با توجه به اینکه من کارشناسیم پیوسته نبود و هیچ آشنایی با درس اقتصاد نداشتم ترجیح دادم که در تابستان اقتصاد رو بخونم)
در پاییز شروع به مطالعه درس حسابداری کردم و در کنار اون دروسی که تابستان خوندم رو مجدد مرور میکردم و این خوندن ها فقط مطالعه و یادگیری بود و اگر تست میزدم فقط برای یادگیری مطالب بود و تا اینجا اصلا به فکر سرعتی تست زدن نبودم.
مطالعه درس اسلام رو عید به برنامه اضافه کردم. به دوستان پیشنهاد میکنم اگر زمان کافی برای مطالعه دارید دروس ضریب 2 رو حذف نکنید. دروس ضریب 2 بسیار راحت هستن و در جلسه کنکور میتونین با کمترین زمان تستای اون رو بزنید.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
قسمت مهم برای شروع ماراتن کنکور همین منابع و یاد گرفتن اینه که چطوری برنامه ریزی کنیم؟
ببنید اول اینکه همین مصاحبه ها رو بخونید نهایتا به منابع میرسید اونچه خیلی خیلی مهم هست اینه که با برنامه پیش برید. برنامه ریزی به شما انگیزه میده حتی اگر گاهی از برنامه ریزیتون تمرد می کیند نگران نباشید میتونید با کمی تغییرات در برنامه دوباره خودتون رو با برنامه همراه کنید. اول منابع رو معرفی میکنم و بعد میگم چطوری میتونید همزمان وقتی دانشجو و شاغل هستین مطالعه منظمی هم برای کنکور داشته باشین.
منابع کنکور:
درس ریسک کتاب آقای گرجی آرا و 2000 تست ایشون (انتشارات نگاه دانش)
درس مدیریت مالی کتاب آقای مناجاتی (انتشارات نگاه دانش) رو خوندم ، البته مدیریت مالی نوین نوشته استفان راس ترجمه جهانخانی برای افرادی که پایه مدیرت مالیشون قوی نیست و تغییر رشته دادن لازمه خونده بشه مخصوصا جلد اول (دو جلد هست) از حجم کتابهاش نترسید درس مدیریت مالی خیلی درس شیرینیه و اینکه در تست ها میتونین از همون کتاب نگاه دانش استفاده کنید چراکه هر فصل تستهای کنکور هم داره.
درس حسابداری کتاب حسابداری مالی و صنعتی دکتر نوروش (انشارات نگاه دانش) رو میتونید بخونید و در بخش صنعتی یک مقدار ضعیف بنظر میومد من از کتاب مدرسان استفاده کردم (در مقطع لیسانس صنعتی 2 اصلا پاس نکرده بودم و به کتابی که صنعتی رو یکم بیشتر باز کرده باشه احتیاج داشتم) در رابطه با تسلط بر تست های حسابداری کتاب 2000 تست آقای کرمی (انتشارات نگاه دانش). پیشنهاد می کنم به حجم اندک تست های این کتاب توجه نکنید و فقط سعی کنید به تمام تستای اون کتاب مسلط بشین و بدون اینکه اونو متوجه بشین از سوالاش رد نشین ، میتونین به راحتی 80 % بزنید اگر لازمه کتاب رو 2 دور یا بیشتر حل کنید. درسته که تستای کنکور حسابداری امسال فوق العاده راحت بود ولی من در آزمون آزمایشی هامم که درس حسابداری رو خیلی سخت تر میدادن همین درصد رو کسب میکردم پس میتونید به همون 2000 تست اعتماد کنید.
درس اقتصاد هم که واضحه اقتصاد آقای محسن نظری و تست های کنکور سراسری هر چند بار که میتونین تستهارو بزنید چون سریع فراموش میشه.
درس ریاضی و آمار هم که من سر کنکور 5 دقیقه براش زمان زمان گذاشتم و شما اینکارو نکنید. سعی کنید سرجلسه کنکور احساسی با سوالات برخورد نکنید و به سوالاتی که فکر میکنین بلدین گیر ندین، تا بتونین به همه درسا برسید. البته که من زمانی هم برای مطالعه درس آمار و ریاضی نذاشتم اما قبل از هرگونه مطالعه درس ریاضی آمار اول کنکور سالهای قبل رو بازکنید و با کمال تعجب می بینید که چقدر سوالات کنکور در این درس تکراریه. میتونید با بررسی 6-7 سال قبل قسمت های مهم رو در بیارید و همونا رو بخونید که من خیلی دیر متوجه این موضوع شدم.
اسلام رو هم من عید به برنامه اضافه کردم. کتاب آقای مقیمی رو از 10 فصل 5 رو خوندم و کاملا درست هم انتخاب کردم میتونستم برای این کتاب 10 فصل رو 2 دور بخونم ولی راه درست این بود که 5 فصل اول رو 4 دور بخونم و همین کارو کاردم.
این قاعده رو برای بچه هایی میگم که مثل خودم پرمشغله هستن و زمان زیادی ندارن: فراموش نکنید بهتره 70% مطالب رو 100% بلد باشین نه اینکه 100% مطالب رو 70% بلد باشین.
در رابطه با برنامه ریزی که به نظرم بهترین عامل موفقیت در کنکور ارشد مدیریت زمان هست. شما میتونید دانشجو و شاغل باشید تفریح داشته باشین و فرصت کنید که هفته ای 25 ساعت هم درس بخونید و حتی تلاش هم بکنید که معدل خوبی کسب کنید (چراکه تاثیر زیادی روی نتیجه کنکور داره) چون کنکور ارشد واقعا کنکور راحتی هست و فقط لازمه شما خودتون رو مدیریت بکنید.
اول از همه سعی کنید بودجه بندی رو یاد بگیرین ، زمانتون هدف بودجه شماست. اول کتاب هایی که قراره بخونید رو بردارین و سعی کنید با خوندن هر چند صفحه از اون کتاب دستتون بیاد که چقدر زمان لازم دارید که مثلا این کتاب رو که N صفحه هست رو بخونید فقط یه ضرب ساده= (زمان مطالعه هر صغحه * تعداد صفحات) و همین کار رو می تونید با تست ها هم انجام بدین. وقتی همه کتاب هایی که میخواین بخونین رو همینطور بودجه بندی کنید اونوقت دستتون میاد که برای خوندن مثلا این 4 کتاب چند دقیقه لازم دارید و چند هفته طول میکشه که این کتاب ها رو بخونید و برنامتون رو با جزئیات بنویسید شاید یک روز زمان لازم باشه برنامه ای بنویسید برای سه ماه . (پیشنهاد میکنم برای مطالعه کتاب ها و خلاصه برداری و تست زدن کاملا جدی زمان بندی رو انجام بدین و با جزئیات بنویسید.)
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
آخرین توصیه که بهتره اول بهش توجه بشه اینه که مطمئن باشید خدا نتیجه تلاشتون رو بهتون میده ، شما تمام تلاشتون رو تا آخرین قدم بکار بگیرید و نتیجه اون رو به خدا بسپارید خدا این اعتماد رو بی پاسخ نمیذاره.
با آرزوی موفقیت برای شما