شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
سه شنبه 02 بهمن 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 14,438
بازدید دیروز: 22,666
بازدید کل: 159,241,317
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 384
کاربران حاضر: 384

مصاحبه سایت مدیر با سینا خورشیدی رتبه 4 کنکور کارشناسی ارشد سال 1398 رشته مدیریت مالی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
ممنون
اسلام: 75.56
ریاضی و آمار: 66.67
اقتصاد: 92.98
مدیریت مالی: 33.33
مدیریت ریسک: 77.78
حسابداری : 84.44
زبان: سفید

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید.
من دانشجوی مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف هستم که تو سال منتهی به کنکور دانشجو بودم و شهریور فارغ التحصیل می شم.
معدل موثر من 14.86 بود
متولد 75 هستم
 
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
من از اوایل مهر شروع کردم و خب چون هیچ آشنایی و شناختی با دروس تخصصی این رشته نداشتم، برای من حجم مطالبی که باید یاد میگرفتم واقعا زیاد بود. در ابتدا با تمرکز بالا و میانگین 6 تا 7 ساعت شروع کردم و تا زمانی که کنکور به تعویق افتاد به جز دو مقطع زمانی میان ترمها و پایان ترم (جمعا حدود 45 روز) که مطالعه دروس کنکوریم به صفر رسید، همون روند رو ادامه دادم و بعد از تعویق کنکور دوباره افت زیادی داشتم که 3 هفته پایانی باز به همون میانگین 6 ساعت رسیدم.
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
دانشگاه تهران - مهندسی مالی
 
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
همون طور که گفتم در ابتدا هیچ شناختی از دروس تخصصی نداشتم و گاهی بدیهیات هم واسم مشکل ساز می شد. 3 درس تخصصی گرایش مالی ارتباط خیلی نزدیکی دارن و خب برنامه من که با کمک دوست خوبم با توجه به شناخت خوبی که نسبت به مفاهیم داشت تنظیم شده بود به گونه ای بود که در ابتدا برای فهم بهتر به صورت پراکنده بر اساس ارتباطی که فصول این سه درس داشتن پیش میرفتم و بعد از آشنایی اولیه با این دروس 3 درس دیگه رو در کنار دروس اصلی برحسب زمانی که نیاز داشتن به برنامه خودم اضافه کردم.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
باتوجه به مدت زمان آزمون ارشد،من هم مثل اکثر بچه های مالی که بعضی درس ها رو حذف میکنن دو درس تئوری و زبان رو نخوندم. به عقیده من حذف یک یا دو درس از بین دروس ضریب دو (اسلام،تئوری،زبان) کار معقولیه ولی اینکه کدوم رو حذف کنید به خود فرد بستگی داره. من چون ریاضی نسبتا خوبی داشتم دو درس حذف کردم چون می دونستم هر چقدر زمان اضافه داشته باشم میتونم ریاضی درصد بالاتری بزنم ولی مثلا اگه کسی به جای ریاضی، زبان خوبی داره می تونه فقط یکی از دو درس تئوری یا اسلام حذف کنه.   
در مورد منابع چون واسه هر درس یک منبع خوندم نمی تونم بگم منبعی که من خوندم بهترینه و شما هم همونرو بخونید و صرفا اشاره میکنم که من چی خوندم.
تئوری و زبان: هیچ شناختی درباره منابع ندارم.
آمار: طورانی
اسلام : من کتاب مقیمی و 2000 تست رو خوندم. اگه کتاب مقیمی رو انتخاب کردید حتما بعد هر فصل کتاب 2000 تست رو ببینید تا با نوع سوالات اون فصل آشنا بشید و بفهمید که باید تمرکزتون روی چه مباحثی بذارید. البته زمانی که برای مطالعه این درس در نظر گرفتید و حدود درصدی که انتظار دارید بهش برسید نقش مهمی برای انتخاب منبع این درس داره چون خوندن کتاب مقیمی زمان نسبتا زیادی لازم داره ولی خب با کتاب مقیمی شما می تونید به درصد بالایی برسید. در آخر باید اضافه کنم که با توجه به ثباتی که این درس در 2 سال اخیر داشته و کتاب مقیمی سوالات رو کاملا پوشش میده و مدت زمانی کمی برای پاسخگویی به سوالات این درس لازمه ، توصیه من این هست که این درس جزو دروس حذفی نباشه.
اقتصاد: کتاب نظری منبع من بود. درسنامه این کتاب کامل نیست ولی اگه پرسش های اخر هر فصل رو کامل تجزیه و تحلیل کنید و به اونا مسلط بشید به فهم کامل تری می رسید که برای کنکور مدیریت کافیه. البته برای این که بتونید به درصد بالایی برسید  نیاز به مرور چند باره این کتاب دارید.
در مورد دروس تخصصی منابعی که من خوندم خالی از اشکال نبود و حتی نکات اشتباهی داشت که سال های قبل سوال کنکور بود. به نظرم خیلی وسواسی عمل نکنید یک منبع رو انتخاب و شروع کنید. چیزی که لازمه تسلط روی منبعی که خوندید هست و به تکرار و مرور چند باره احتیاج داره.
مدیریت مالی: کتاب مناجاتی و 2000 تست
تو این درس سوالات به سمت مفهومی شدن پیش رفتن و باید به مطالب اشراف کامل داشته باشید. اگه کتاب مناجاتی رو میخونید به تک تک جمله های متن این کتاب دقت کنید چون بعدا که سوالات کنکور رو می بینید متوجه می شید که هر کدوم از این جمله ها امکان داره سوال کنکور باشه.) البته چون من درصد پایینی تو این درس زدم شاید دوستان فکر کنند که منبع بدی بوده ولی اینطور نیست و با این کتاب میشه درصد بالایی زد. علت درصد پایین من چیز دیگه ای بوده)
 
 
مدیریت ریسک: گرجی ارا و 2000 تست
همیشه از دو درس دیگه مفهومی تر بوده و اگه قبل از شروع این درس یه مطالعه مختصر روی آمار داشته باشید به فهم بهتر مفاهیم خیلی کمک میکنه. (البته که من بدون خوندن آمار شروع کردم و مشکل زیادی نداشتم، صرفا زمان بیشتری گذاشتم تا مطالب جا بیفتن) توی این درس هم با دقت متن کتاب رو بخونید و از همون ابتدا به دنبال دلیل هر نکته و جمله ای باشید.
حسابداری: نوروش و 2000 تست و بخش صنعتی کتاب مدرسان و چون کتاب 2000 تست تعداد تست نسبتا کمی داره من یه بخشی از تست های کتاب مدرسان رو هم زدم.
شاید کسی که اولین بار حسابداری می خونه شروع کار ارتباط خوبی با این درس برقرار نکنه ولی اگه اون سختی اول کار تحمل کنه بعد یه مدت خیلی راحت تر می تونه درس رو بفهمه و نظر من اینه که اگه اصول کلی رو مسلط بشید و تست های زیادی بزنید راحت تر از دو درس دیگه ضریب 4 میشه به درصد خوبی رسید .    
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
هر فرد شرایط ویژه خودش داره و خود فرد بیشترین شناخت از خودش داره. اینکه من یا هر شخص دیگه ای بخوایم به داوطلب بگیم که تو باید از روز xشروع کنی وyساعت بخونی کار درستی نیست. به نظر من شخص با اطلاعاتی کلی که از شرایط دروس و کنکور بدست میاره باید برنامه بلند مدتی برای خودش داشته باشه که مثلا 1 ماه آینده باید 2 فصل اسلام رو بخونم و حالا با توجه به شناختی که از خودش داره ساعت مطالعه خودش رو مشخص کنه.
تا می تونید مطالعه کنکوریتون به صورت پیوسته باشه چون وقفه های بیش از یک هفته از نظر زمانی آسیب زیادی می زنه و باید دقت کنید که شما دوباره باید چند هفته مرور کنید تا به تسلط روز اولتون برسید. (برای من چند بار این اتفاق افتاد و چون به فضای درسی جدید اومده بودم مطالب واسم به شدت فرار بود و این وقفه ها خیلی اذیتم کرد)
من خودم چون از رشته های مهندسی تغییر رشته دادم یک توصیه به بچه های مهندسی کنم که حتما با کمک بچه های این رشته (نه لزوما رتبه برتر) با فضای کار بیشتر آشنا بشن چون تفاوت زیادی با فضای قبلی داره.
 
نکته ی دیگه اینکه خود فرآیند آزمون دادن بخش مهمی از کاره . شما تا روز آزمون ابزار کار که برای همه یکسانه رو نسبت به تلاشی که تا اون روز داشتید جمع آوری میکنید و حتی اگه همه ی ابزار لازم رو داشته باشین ولی نتونید به موقع و درست ازش استفاده کنید تلاشتون بیهوده بوده و نتیجه خوبی نمی گیرید. پس مدیریت آزمون رو به شدت جدی بگیرین و حداقل از یک ماه قبل سعی کنید مهارت آزمون دادن خودتون رو تقویت کنید و هر مشکلی هست رو برطرف کنید.
در اخر هم این رو اضافه کنم که با توجه به صحبت هایی که قبلا با بچه هایی که برای کنکور کارشناسی آماده می شدن می کردم و تجربه ای که از کنکورای قبلی خودم دارم شرایط تو سال کنکور جوریه که تحت فشار ما از کاه ،کوه می سازیم و مشکلات خیلی کوچیک می تونه شدیدا آدم رو بهم بریزه که این اصلا خوب نیست. پس تو بازه ای که شروع می کنید به درس خوندن تا بعد از کنکور تا جایی که می تونید چیزایی که قابلیت به هم ریختن شما رو داره از خودتون موقتا دور کنید و از ورود هر داده اضافی که تو این مدت کمکی به شما نمیکنه جلوگیری کنید. به نظر من اگه انسان واسه زندگیش هدف داشته باشه و برای رسیدن به اون هدف تلاش کنه می تونه شرایط سخت رو به خوبی و با یه خوشحالی ذهنی سپری کنه. پس با ایجاد اهداف کوتاه مدت و بلند مدت واسه خودتون و تلاش برای رسیدن به اونا این پروسه ی چند ماهه ی درس خوندن رو برای خودتون آسون و مسیر موفقیت رو واسه خودتون هموار کنید.
 

کرمانشاه گشت - اولین سامانه جامع گردشگری استان کرمانشاه