شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 13 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 1,103
بازدید دیروز: 21,025
بازدید کل: 151,923,160
کاربران عضو: 0
کاربران مهمان: 67
کاربران حاضر: 67
مصاحبه سایت مدیر با علیرضا حاتمی رتبه 2 کنکور کارشناسی ارشد سال 1398 رشته مدیریت رسانه

ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
به نام حق
در ازل پرتو حسنت ز تجلی دم زد 
عشق آغاز شد و آتش به همه عالم زد 
 
علیرضا حاتمی هستم رتبه ۲ آزمون کارشناسی ارشد سال ۹۸ گرایش مدیریت رسانه
 
درصد های من در درس های دارای ضریب برای این گرایش به صورت زیر هستش؛ 
دانش مدیریت 76 درصد
زبان عمومی و تخصصی 35.56 درصد
مبانی کلی ارتباطات 21.33 درصد
اخلاق و معارف اسلامی 61.67 درصد
آمار و روش تحقیق 13.33
 
البته چند تا درس دیگه گروه آزمایشی ارتباطات رو هم از روی اطلاعات عمومی زدم که چون ضریب شون صفر بوده تاثیری بر رتبه من در این گرایش نداشت، در کل توصیه میکنم که اگر در آزمون گروه ارتباطات میخواید شرکت کنید حتما گرایش تون رو قطعی انتخاب کنید و فقط دروس ضریب دار اون گرایش رو بخونید و سر آزمون هم فقط وقت تون رو صرف اونا کنید که بهینه تره و منطقی تره.

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟ در صورت تمایل سن خود را ذکر نمایید

متولد بهمن 74  و فارغ التحصیل دانشکده علوم تغذیه و صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در رشته مهندسی علوم صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفیت) با معدل 17 هستم.
در حین مطالعه برای کنکور هم دانشجو بودم و هم به نوعی شاغل 
دبیر شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و عضو این شورای دانشجویی در وزارت بهداشت بودم و درنتیجه قسمت زیادی از وقتم صرف امور این نهاد دانشجویی می شد.
 
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
 
 من ابتدا قصد داشتم در کنکور ارشد رشته تحصیلی کارشناسیم شرکت کنم و تقریبا پاییز رو هم به مطالعه کنکور وزارت بهداشت گذروندم  اما بنا به دلایلی و علاقه شخصی که به رشته مدیریت رسانه داشتم دقیقا از 25 دی ماه نظرم عوض شد و شروع به مطالعه برای این رشته کردم، متاسفانه با این که دیر هم شروع کردم ولی باز در دو بازه زمانی وقفه دو سه هفته ای در مطالعاتم داشتم.
 
چون ابتدا تاریخ کنکور اوایل اردیبهشت بود بنابراین باید فشرده تر مطالعه میکردم؛ تقریبا یک ماه به متوسط روزانه 7 ساعت مطالعه کردم و اوایل اسفند متاسفانه به دلیل مشکل شخصی دو هفته ای مطالعه نکردم ولی دوباره از نیمه های اسفند به مدت یک ماه و باز به طور متوسط روزانه 7 ساعت مطالعه کردم.
 
در نیمه های فروردین به علت سیل ویرانگر زمزمه های تعویق کنکور ارشد که افتاد من به نوعی شل شدم و تقریبا تا نیمه اردیبهشت مطالعه ای نداشتم دوباره
ولی خداروشکر کنکور که به تعویق افتاد یک ماه آخر رو هم متوسط روزانه ۷ ساعت مطالعه کردم و در نهایت از نتیجه ای که گرفتم راضیم، گرچه انتظار رتبه 1 رو داشتم
 
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مدیریت رسانه دانشکده مدیریت دانشگاه تهران اولویت من برای تحصیل در دوره کارشناسی ارشد است.
 
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
دانش مدیریت و مبانی ارتباطات با توجه به حجم زیادشون  و ضریب بالایی که دارن دو درسی بودن که من بیشتر وقت گذاشتم و از همون ابتدا پای ثابت مطالعه روزانه ام بودند.
البته مدیریت به خاطر ماهیت درس و همچنین منابع خوبی که داشتم بیشترین میزان وقتم رو میگرفت، چون درسی بود که با توجه به کارنامه رتبه های سال قبل میشد درصد بالایی رو تو اون به دست آورد و یه درس ضریب 4 با درصد بالا چیزی بود که من برای رتبه شدن نیاز داشتم. 
به شما هم توصیه میکنم اگه بین دو تا درس دانش مدیریت و ارتباطات موندید که برای کدوم بیشتر وقت بزارید مدیریت رو انتخاب کنید، چون تجربه نشون داده راحت تر میشه تو این درس موفق شد. 
مدیریت رو هر روز یک ساعت یا دو ساعت مطلب جدید میخوندم و یک ساعت هم مرور میکردم، البته از همون ابتدا تست های طبقه بندی شده  سال‌های قبل رو هم برای این درس می زدم.
برای درس ارتباطات هم هر روز مطالعه داشتم، البته مطالعه ارتباطات برام شبیه مطالعه درس نبود چون علاقه داشتم و همین علت به راحتی چندین ساعت کتاب هاش رو بدون وقفه میخوندم.
 
درس زبان هم معمولا دوسه روز تو هفته تمرین میکردم اوایل فقط لغت میخوندم ولی اواخر رو آوردم به حل ریدینگ های کنکور سال های قبل،  متاسفانه برای زبان زیاد وقت نذاشتم ولی توصیه میکنم حتما ریدینگ های کنکور سال‌های قبل رو کار کنید، کلا قسمت ریدینگ هم سوال زیادی داره و هم راحت تر میشه با تمرین کردن جواب داد بهشون
 
آمار و روش تحقیق هم متاسفانه منبعی خوبی پیدا نکردم و زیاد از وقت مطالعم رو نگرفت مگر در روزهای آخر که کمی از منابع در دسترس رو خوندم.
 
درس معارف هم همینطور در هفته پایانی سعی کردم تمومش کنم و به راحتی هم جمع شد.
 
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
 
اگه سایت های مختلف یا همین سایت مدیر رو گشته باشید متوجه میشید که برای هر درس منابع خیلی زیادی وجود داره و حتی از دانشجوهای ارشد مدیریت رسانه هم بپرسی یه لیست از منابع که گاها بالای 50 کتاب هم میشن رو تحویلت میدن، در حالی که خودشون حتی رنگ خیلی از اون کتاب ها رو هم  ندیدن، پس من سعی میکنم فقط منابعی که خودم خوندم رو بهتون معرفی کنم.
 
خب از درس مدیریت شروع کنیم، یه درس خیلی باحال و البته مهم و پر امتیاز که درصد بالای 60 تو اون خیلی میتونه به رتبه شدنتون کمک کنه
برای این درس حدود 10 کتاب منبع اصلی وجود داره که قطعا نمی رسید همه شون رو بخونید و چون خیلی از مطالب و نظریه ها شبیه هم هستند قاطی میکنید، مخصوصا اگه تا الان از مدیریت و نظریه هاش چیزی به گوشتون نخورده باشه
من با مشورت بعضی از دوستان مدیریت خونده برای این درس از فلش کارت های موجود در بازار استفاده کردم، حدود 4000 تا فلش کارت که خیلی منظم مطالب رو دسته بندی کرده و به نظرم خیلی روش خوبی برای یادگیری این همه مطلب تو یه مدت کوتاه بود.
 
کتاب دکتر الوانی نشر نی رو هم بهتون توصیه میکنم، این دوتا تنها منابعی بودند که من برای مدیریت خوندم.
 
مبانی کلی ارتباطات یه درس پرحجم هستش که خیلی خیلی منابع متعدد داره، معمولا  هم درصد بالای 20 توش بزنی یعنی خوب خوندی ، حتی کارنامه رتبه های تک رقمی چند سال اخیر رو نگاه کنی اکثرا رنج این درسشون همون 15 تا 20 بوده، ولی اینم باید بگم که خیلی درس شیرینیه و آموزنده! ویه وقت شما درصد 20 رو مد نظرت قرار ندی به درصد های بالاتر فکر کن! 
 
من برای این درس ابتدا کتاب ارتباط شناسی دکتر محسنیان راد رو مطالعه کردم اونم چند بار یه کتاب قطوری هستش ولی اصلا ازش نترسید نصف بیشترش شرح پژوهش های دکتره که خیلی شیرینه و سریع میگذره، بقیه مطالبش هم آنقدر کاربردی و جذابه که اصلا عاشقش میشید جوری که من میگفتم اگه قبول نشم هم این کتاب رو بعد از کنکور باید بشینم یه بار دیگه آروم و شمرده بخونم.
 
کتاب بعدی که خوندم وسایل ارتباط جمعی دکتر معتمدنژاد هستش یه کتاب خوش دست و البته با مطالب عمدتا قدیمی که نصف بیشترش برای کنکور به درد نمیخوره وقتی خودتون بخونید متوجه میشید کدوم قسمت ها رو میگم ولی بعضی مطالب اش پای ثابت سوالات کنکوره و خوبه که بخونید
سریع میتونید تموش کنید و حتی دوره اش کنید چیز خاصی نداره
سومین کتاب هم یه کتابی از انتشارات ماهان هستش که برای کنکور منتشر کرده ، خیلی پراکنده نوشته شده، بیشتر هم به جزوه شبیهه  تا کتاب و خیلی از مطالبش تو فصل های مختلف چند بار تکرار شده   ولی برای کسایی که همه منابع رو نمی تونن بخونن کتاب خوبیه، اگه چند بار مرور بشه عالیه
 
نکته ای که حتما بهتون توصیه میکنم تو این درس رعایت کنید خلاصه نویسی و حاشیه نویسی هستش، چون مطالب بسیاز زیاد و شبیه به همه!
 
برای درس زبان  به نظرم حتی اگه پایه تون ضعیف هم باشه ازش نگذرین، چون خیلی راحت میشه چند تا تست ساده اش رو زد مخصوصا تو قسمت ریدینگ، خوندن کتاب های لغت  504 و تافل میتونه شروع خوبی برای این نوع افراد با پایه ضعیف باشه و در ادامه زدن تست های کنکور های قبلی، چند تا متن ریدینگ بزنید دستتون میاد که تست های ریدینگ تکنیکی هستند و زیاد به دانش زبان بالایی نیاز نداره ‌ با توجه به اینکه اکثرا سوال های زبان هم به صورت ریدینگ هستند به راحتی میشه درصد خوبی رو زد، من خودم زبانم متوسط بود و متاسفانه زیاد وقت نذاشتم برای خوندن این درس ولی با توجه به ضریب ۳ ای که داره به هیچ وجه از دستش ندید.
 
 آمار و روش تحقیق رو منبع مناسبی نداشتم پس منبعی معرفی نمی کنم، ولی چون از سایر بچه ها شنیدم که با منبع مناسب خیلی راحت میشه درصد خوبی زد، بهتون حتما توصیه میکنم از دانشجویان این رشته پرس وجو کنید و با منبع خوب شروع به خوندن کنید
 
ببینید منابع برای تک تک درس ها زیاده ولی شما نمی تونید همه شون رو بخونید یکی دوتای اولی که انتخاب می‌کنید و می رید جلو میشن کتاب های اصلی شما و دیگه مرور هاتون رو هم با اون کتاب ها باید انجام بدید و به هیچ وجه نمیشه وسط راه عوضشون کرد، برای همینه میگم از اول منبع تون رو درست انتخاب کنید.
 
درس معارف رو هم من دین و زندگی دبیرستان و پیش دانشگاهی رو خوندم همراه با کتاب درس و کنکور اندیشه اسلامی فراهانی از انتشارات گسترش علوم پایه که خیلی کتاب خوبی بود و سوالای زیادی هم ازش اومده بود.
 
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
حتما و حتما قبل از ثبت نام برای کنکور ارشد مدیریت رسانه، این رشته رو قشنگ بشناسین و با هدف واردش بشین، تحصیلات تکمیلی آینده و مسیر کاری شما رو تعیین میکنه و انتخاب راه درست در این  مقطع پر اهمیت تر از دوره کارشناسیه
 
پس از اینکه حداقل با دو سه نفر از بچه های همین رشته صحبت کردید و چند تا مقاله و نوشته در سایت های مختلف درباره مدیریت رسانه خوندید اگر باز هم مصمم بودید به خدا توکل کنید و شروع به مطالعه کنید و پس از اون دیگه فقط فوکوس کنید روی درس ها، کیفیت مطالعه بسیار بسیار مهم تر از مقدار اونه، و این کیفیت رو شما هستید که تعیین می کنید چه جوری به دست بیارید، چرا که هر شخص در نحوه مطالعه متفاوت تر از  دیگری است؛ یاد بگیرید هی خودتون رو با بقیه مقایسه نکنید که مثلا فلانی ۹ ماه روزی 8 ساعت خوند و قبول شد من هم حتما باید این مقدار مطالعه کنم یا برعکسش فلانی کم خوند و موفق شد.... 
 
پس از شروع به مطالعه خودتون بهتر از هر کسی دیگه ای متوجه میشید که سرعت فهم و درک تون از فلان درس چقدره و چقدر باید براش زمان بزارید، زدن تست ها و آزمودن آموخته هاتون یه ابزار خوب میتونه باشه برای این کار.
 
ذهن ها تفاوت زیادی در هوشی که خدا بهشون داده ندارن، این شرایط و نحوه استفاده از اون هوشه که تفاوت ها رو ایجاد میکنه و یکی رو رتبه برتر و دیگری رو حتی مجاز به انتخاب رشته نمی کنه، حتما انگیزه و امید داشته باشید که مهم ترین داشته شما در دوران مطالعه طولانی که نیاز به استقامت دارید، انگیزه است. منبع انگیزه خودتون رو پر کنید و مستمر چک کنید که در سطح خوبی قرار داشته باشه
کنکور کارشناسی ارشد اگه به رشته تون علاقه داشته باشید خیلی راحت تر از کنکور سراسری هستش که  یه بار تجربه اش کردین و اصلا تو این کنکور لازم نیست همه درس ها رو صد بزنین، یه نگاه به کارنامه های رتبه های برتر بندازین متوجه میشین که هدفمند خوندن و اولویت  داشتن  در مطالعه مهم تر تنها چیزیه که شما برای موفقیت نیاز داریدش
 
به امید موفقیت
یا حق