مصاحبه سایت مدیر با پریسا قاصدی رتبه 12 کنکور کارشناسی ارشد سال 1397 رشته مدیریت مدیریت فناوری اطلاعات
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
با سلام به دوستان و تشکر از سایت مدیر، پریسا قاصدی هستم و درصد های زیر را کسب کردم:
زبان: 54.44 ، اسلام: 44.44 ، ریاضی آمار: 24.56 ، تئوری: 46.67 ، اقتصاد 64.91 ، پژوهش عملیاتی: 31.11 ، بازاریابی: 53.33 و معدل مؤثر 20
رتبه 11 بازرگانی، 12 فناوری اطلاعات، 14 صنعتی و تکنولوژی، 18 منابع انسانی و 36 دولتی
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
در مقطع لیسانس مدیریت امور بانکی در دانشگاه خوارزمی تهران خوندم و با معدل 19 در ترم 7 فارغ التحصیل شدم. قبل از عید 1 الی 2 روز سرکار میرفتم و تا بهمن دانشجو بودم.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
من در تابستان در 4 درس اقتصاد، تئوری مدیریت، ریاضی و تحقیق در عملیات شرکت کردم و در ترم پاییز کلاس بازاریابی. در درس اسلام هم در اسفند کلاس نکته و تست رفتم. در 9 مرحله آزمون آزمایشی نیز شرکت کردم که اوایل رتبه های خوبی کسب نمی کردم اما بعد از عید اوضاع بهتر شد و در آخرین آزمون رتبه 2 را کسب کردم. به نظر من شرکت در آزمون ها فارغ از رتبه ای که در آن کسب می کنید، بسیار به برنامه ریزی و بودجه بندی کمک می کند و برای سنجش خود لازم است. مفید تر از شرکت کردن در آزمون، تحلیل بعد از آزمون است که نکات جدیدی را از هر کدام می توان استخراج کرد. شرکت در کلاس نیز به موقعیت هر فرد بستگی دارد. من آدم خودخوانی نبودم و به همین دلیل در اکثر درس ها کلاس رفتم.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
در تابستان فقط کلاس رفتم و خیلی مطالعه نداشتم. تقریبا با هفته ای 10 ساعت شروع کردم و با شروع کلاس های دانشگاه در مهر این تایم کمتر هم شد. از بهمن روزی 5 الی 6 ساعت می خواندم و موفقیت من از عید به بعد شروع شد که روزی 8 الی 9 ساعت مطالعه داشتم و در هفته ی آخر کنکور به 13 ساعت نیز می رسید.
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مدیریت فناوری اطلاعات گرایش هوشمندی کسب و کار دانشگاه تهران
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
من هر روز 3 الی 4 درس را در بازه های 2 ساعته مطالعه می کردم و به جز اسلام که از اسفند شروع کردم و زبان که خیلی کم مطالعه داشتم بقیه دروس بهم الویت نداشتند.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
زبان: حذف این درس را حتی برای کسانی که پایه خوبی ندارند توصیه نمی کنم. اگر پایه خوبی ندارید روی لغت و زبان تخصصی سرمایه گذاری کنید. همیشه تعدادی سوال تخصصی وجود دارد که به راحتی قابل پاسخگویی باشد. توصیه من خواندن کتاب لغت زبان زیر ذره بین به صورت روزانه هست. البته اگر پایه خوبی ندارید فعلا فقط لغات 2 تکرار و بالاتر را مطالعه کنید و اگر کتاب تمام شد سراغ بقیه لغات بروید. من از اپلیکیشن لایتنر استفاده می کردم و لغات را به همراه مثال و عکس وارد می کردم و هر روز مرور می کردم. این کار بیشتر از روزی نیم ساعت زمان نمی برد. برای گرامر نیز توصیه من کلاس آنلاین گرامر هست که جایگزین جلد 2 زیر ذره بین است و در 12 ساعت کلیه مطالب مهم جلد 2 درس داده می شود و به راحتی 4 تست گرامر از 5 تست قابل پاسخگویی ست. در زبان تخصصی نیز از آبان یا بهمن (بسته به تایم شروع مطالعه تان) شبی 1 متن از کنکور های سراسری از کتاب آقای ناصر زاده را توصیه می کنم.
مدیریت از دیدگاه اسلام: به دلیل اینکه اسلام درسی فرار است توصیه می کنم از اسفند شروع به مطالعه این درس کنید. من فقط جزوه ی کلاس نکته و تست که 50 صفحه بود را تا روز کنکور مرور کردم و 44 درصد زدم. اگر از تابستان قصد مطالعه دارید کتاب آقای مقیمی که منبع اصلی ست مطالعه کنید.
ریاضی و آمار: من چون ریاضی کلاس می رفتم در کنارش از کتاب ریاضی عمومی آقای محمودیان برای تست های کنکور استفاده می کردم. اگر کلاس می روید فقط تست های کنکور را برای تثبیت و مرور بزنید. برای آمار سوالات پیش بینی استاد طورانی که اسفند ماه منتشر می کنند و تست های کنکور کافی ست اما با توجه به سوالات امسال که آمار بیشتر از ریاضی بود و از سرفصل آزمون فرض و آماره که بیشتر مربوط به دکتری ست 2 سوال مطرح شده بود، مطالعه این مبحث را نیز توصیه می کنم. در درس آمار بهتر است فرمول ها را خلاصه نویسی کنید و هر شب نگاه اجمالی به آن بیندازید تا ملکه ذهنتان شود.
تئوری مدیریت: اگر حجم سنگین کتاب دکتر سید جوادین و جلیلیان برایتان ترسناک هست کلاس بروید! وگرنه درسی است که اگر هر روز در برنامه مطالعاتیتان باشد قابل فهم است و نیازی به کلاس ندارد. بخش اول این کتاب (9 فصل اول) به تنهایی 20 تست از 30 تست این درس را پوشش می داد. اگر از تابستان مطالعه می کنید هر 3 بخش را مطالعه کنید و از بخش 3 فقط فصل هایی که پرتکرار بودند، اگر دیرتر شروع به مطالعه کردید تسلط بر بخش اول به تنهایی درصد قابل قبولی را برایتان دارد.
اقتصاد: در این درس توصیه من به همه شرکت در کلاس هست. اقتصاد درسی هست که اکثر داوطلبان درصد های بالا در آن کسب می کنند و اگر به مرور و پیوسته خوانده شود بسیار ساده است. اقتصاد خرد بیشتر بحث ریاضی دارد و کلان بیشتر بحث تحلیلی. اگر به مطالعه کل خرد و کلان نمی رسید با توجه به توانایی هایتان و الویت مباحث کتاب دکتر نظری را به همراه صحیح غلط ها و تست های کنکور آخر هر بخش مطالعه کنید. مرور و خلاصه نویسی در این درس به شدت کمک می کند.
تحقیق در عملیات: این درس برای اکثر داوطلبین سخت است اما به نظرم بجای حذف کامل آن مباحث پژوهش 3 که بسیار راحت هستند مطالعه شود که هر سال از این مباحث سوال مطرح می شود. پاسخگویی به 3 سوال در این درس 20% به شما می دهد و کافی است. کتاب خانم فدوی برای این درس توصیه می شود.
بازاریابی: با توجه به ضریب 4 این درس در گرایش بازرگانی، بسیار باید جدی گرفته شود. بازاریابی درس بسیار شیرینی است و اگر منبع درستی انتخاب کنید نیازی به کلاس نیست و نکته و تست کافی است. اما اگر شروع به مطالعه کردید و با درس ارتباط برقرار نکردید سراغ کلاس بروید. من قبل از آبان و شروع کلاس هیچ مطالعه ای در این درس نداشتم ولی با کلاس پیش رفتم و توقع درصد 80 در این درس داشتم ولی پاسخ به سوالات شک دار درصدم را بسیار پایین آورد. من کتاب آقای مروج را مطالعه کردم.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
در قدم اول هدف خود را مشخص کنید. دانشگاهی که میخواهید و رتبه ای که برای قبولی در آن دانشگاه نیاز دارید را بنوسید و هر روز با یادآوری آن و در حد آن رتبه تلاش کنید. توصیه من این هست که با ساعت مطالعه زیاد از تابستان شروع نکنید که از اسفند خسته بشید. مطالعه پیوسته با ساعت کم خیلی مفیدتر هست. تفریح نیز به اندازه ی معقول نیاز است و نباید کنار گذاشته شود. حتی مسافرت 2 الی 3 روز قبل عید برای روحیه بسیار مناسب است. بیشتر انرژی را برای عید به بعد نگه دارید و از هدف خودتان دست نکشید.
با تشکر