شما هنوز به سایت وارد نشده اید.
پنجشنبه 06 اردیبهشت 1403
ورود به سایت
آمار سایت
بازدید امروز: 39,552
بازدید دیروز: 33,746
بازدید کل: 151,751,864
کاربران عضو: 1
کاربران مهمان: 205
کاربران حاضر: 206

مصاحبه سایت مدیر با محسن کمندی رتبه 21 کنکور کارشناسی ارشد سال 1397 رشته مدیریت منابع انسانی


ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟

سلام و عرض ادب خدمت تیم سایت مدیر و داوطلبین با اراده و با انگیزه کنکور سال آینده
محسن کمندی هستم. رتبه 21 مدیریت منابع انسانی و 39 مدیریت بازرگانی  با درصد های زیر:
زبان عمومی و تخصصی : 23.33
اصول و مبانی مدیریت ازدیدگاه اسلام :46.67  
ریاضی و آمار : 8.77
تئوری های مدیریت : 56.67
اقتصاد خرد و کلان : 64.91
منابع انسانی : 20
تحقیق در عملیات : 6.67
بازاریابی : 55.56
معدل موثر : 18.59

رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
دانشجو رشته مدیریت صنعتی دانشگاه آزاد واحد کرج هستم و تا پایان ترم 5  و بدون احتساب ترم آخر معدلم 18.03 هست. بله دانشجو بودم و 52 واحد درسی داشتم . در حین مطالعه برای کنکور، ترم 5 و 6 بودم.

آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه حد در موفقیت خود موثر می دانید؟
بله، آزمون آزمایشی شرکت کردم. بنظرم آزمون آزمایشی هم میتونه مفید باشه و هم غیر مفید! بستگی به این داره که با چه دیدی بهش نگاه کنید. اگر دیدتون نسبت به آزمون آزمایشی یادگیری و شناسایی نقاط ضعف باشه،حتما مفید خواهد بود. اما اگر آزمون آزمایشی بشه هدف اصلیتون و رتبه ای که در این آزمون ها کسب می کنید براتون مهم تر از دستاور های آزمون بشه،بنظر من مفید نخواهد بود. با توجه به شرایطم فقط فروردین ماه دوتا کلاس نکته و تست آنلاین شرکت کردم تا بتونم دو درس رو جمع بندی کنم و برام مفید بود.

از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
ساعت مطالعه هر کسی بستگی به شرایطش داره. من سعی میکردم هر هفته با توجه به وقت خالی که داشتم، برنامه ریزی کنم . چون یکم تعداد روزهای خالیم در هفته کم بود. با توجه به اینکه 52 واحدم مونده بود، تصمیم گرفتم از تیر ماه شروع به مطالعه کنم. تابستان 8 واحد برداشتم و سه روز از صبح تا غروب دانشگاه بودم و چهار روز باقی مونده رو درس میخوندم. بطور میانگین هفته ای 25-30 ساعت. اواخر شهریور که امتحانام تموم شد، ساعت مطالعم رو به هفته ای 40 ساعت رسوندم. مهر ماه 23 واحد برداشتم  و باز هم سه روز از هفته رو دانشگاه بودم. مهر تقریبا هفته ای کمتر از 10 ساعت می خوندم. از اوایل آبان با شروع آزمون آزمایشی هفته ای 35 - 40 ساعت میخوندم و هر وقت  فرصتی تو دانشگاه برام پیش میومد میرفتم سالن مطالعه و درس میخوندم. اواخر آذرماه درگیر پروژه های کلاسی دانشگام و امتحانای میان ترم شدم و دوباره وقت زیادی برای خوندن نداشتم. بازهم تقریبا هفته ای کمتر از 10 ساعت میخوندم. از 1 دی ماه تا 5 بهمن فرجه امتحانا بود و بعدش امتحان داشتم و هیچی برای کنکور نخوندم و فقط امتحانامو میخوندم. از 6 بهمن دوباره شروع به خوندن کردم. ترم بهمن 21 واحد برداشتم و تصمیم گرفتم ساعت مطالعم رو بالا ببرم. چون ترم آخر بودم،به ناچار 5  روز در هفته کلاس داشتم! تصمیم گرفتم  شرایطمو به اساتیدم بگم و ازشون اجازه بگیرم که سر کلاس نیام. خوشبختانه چند نفرشون بهم فرصت دادند که نیام و بمونم خونه درس بخونم. و مجبور شدم 7 واحدی که که استادا اجازه ندادن رو حذف کنم و تابستان معرفی به استاد بگیرم. که باعث شد از اواخر بهمن تا روز کنکور تمام وقتمو برای خوندن صرف کنم. ساعت مطالعمو تو بهمن رسوندم به هفته ای 60 ساعت و اسفند هفته ای 70 ساعت و فروردین هم هفته ای  بین 60-70 ساعت.

کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟
مدیریت منابع انسانی دانشگاه تهران روزانه
مدیریت بازرگانی دانشگاه شهید بهشتی روزانه

ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
معمولا  در روزهایی که بصورت کامل وقتم آزاد بود، 5 یا 6 درس را مطالعه می کردم و روزهای دیگه که کلاس داشتم سعی میکردم که حداقل بازاریابی یا تئوری مدیریت رو  بخونم.

کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
1-زبان عمومی و تخصصی :
کتاب زبان عمومی زیر ذره بین جلد 1 و 3 و زبان تخصصی آقای ناصر زاده رو مطالعه کردم.
چون پایه زبانم ضعیف بود، گرامر اصلا نخوندم و فقط لغت خوندم.زبان خوندن برام واقعا سخت بود و هر چند وقت یکبار ازش نا امید میشدم و بعد چند روز دوباره شروع میکردم. اصلا پیوستگی نداشتم تو مطالعه زبان.از بهمن هم تکنیک های درک مطلب رو کار کردم. همیشه این درسو تو آزمون ها آخر از همه جواب می دادم. سر جلسه کنکور هم فقط 10 دقیقه زمان برای این درس داشتم و از 10 سوال لغت فقط 7 سوالشو جواب بدم و وقتی رفتم سراغ زبان تخصصی، زمان کنکور تموم شده بود.
2- اصول و مبانی مدیریت ازدیدگاه اسلام :
کتاب آقای دکتر مقیمی رو مطالعه کردم و بنظرم مطالعه دقیق و چندباره همین کتاب کافیه. در ابتدا ممکنه براتون این درس کمی سخت باشه ولی بعد از مدتی که متوجه ماهیت این درس میشید، براتون راحت تر میشه.
3- ریاضی و آمار :
ریاضی و آمار کتاب آقای رنجبران رو مطالعه کردم. بنظرم کتاب کاملیه و همین کامل بودن باعث شده بود که برای من خیلی وقت گیر و خسته کننده بشه و کلا مدتی سمت ریاضی و آمار نرم.بعد از چند وقت یک جزوه خلاصه ریاضی پیدا کردم و از همون درسنامه رو خوندم و بعد رفتم سراغ تست زنی.
تعریف کتاب آقای طورانی رو از چند نفر شنیده بودم و دو ماه آخر، کتاب آمار آقای طورانی رو گرفتم و ای کاش از اول همین کتابو میگرفتم. من به شخصه با این کتاب خیلی راحت تر بودم و پیشنهادم برای آمار همین کتابه و تست های پیش بینی که در کانالشون قرار میدن.
4- تئوری های مدیریت :
برای این درس کتاب آقای دکتر سیدجوادین  رو مطالعه کردم و بنظرم عالی و کافی بود. بیشتر تمرکزم رو بخش اول این کتاب بود و بخش دوم و سوم فقط چند فصلی که مهمتر بود رو خوندم.
5- اقتصاد خرد و کلان:
کتاب های آقای دکتر نظری رو مطالعه کردم. اقتصاد درس فراریه و نیاز به مطالعه مستمر و یادگیری عمیق داره. با یکی دو بار خوندن این درس انتظار درصد بالا نداشته باشید و باید چندین بار مرور کنید. سعی کنید اقتصاد رو با نمودار ها یاد بگیرید. چون اگر فقط حفظ کنید،بعید میدونم نتیجه خوبی بگیرید. چند سالی میشه که سوال های این درس مفهومی شده و نیاز به تحلیل داره.
6- منابع انسانی :
این درس رو 50 روز آخر اضافه کردم و کتاب آقای دکتر سعادت رو مطالعه کردم.این کتاب رو از قبل داشتم و قسمت های مهمشو همون ترمی که این درسو داشتم مشخص کرده بودم و برای کنکور هم  بصورت روزنامه وار فقط همون قسمت هارو مطالعه کردم + مطالعه بخش منابع انسانی کتاب تئوری مدیریتی که داشتم . چون این درسو دیر اضافه کردم، بدنبال درصد بالایی هم نبودم. اون اواخر وقتی که تحقیق در عملیات رو حذف کرده بودم، تصمیم گرفتم این درس رو اضافه کنم  تا تو گرایش منابع انسانی هم شانس قبولی داشته باشم. پیشنهادم برای این درس کتاب منابع انسانی دکتر قلی پور+ منابع انسانی دکتر سعادت + بخش چهارم کتاب تئوری مدیریت دکتر سیدجوادین. بنظرم با همین منابع میشه به درصد خوبی رسید. بنظرم تو این درس زیاد به دنبال تست زدن نباشید و سعی کنید چندین بار کتابی که دارید رو بخونید تا به همه مباحث مسلط بشید.
7- تحقیق در عملیات :
برای این درس کتاب خانم دکتر فدوی رو میخوندم و وضعیتم تو این درس اصلا  بد نبود و تقریبا متوسط بودم. ولی خب  بعد چند وقت  که دیدم درس های دیگه رو عقبم، مجبور شدم این درس رو حذف کنم و وقتشو به بقیه دروس بدم. سره جلسه کنکور هم خیلی اتفاقی یک سوالی اومده بود که بلد بود و  فقط همونو زدم.
8- بازاریابی :
در ابتدا کتاب  آقای مناجاتی رو میخوندم، من به شخصه با این کتاب اصلا راحت نبودم و به کسی هم پیشنهاد نمیکنم. تصمیم گرفتم کتاب آقای مروج رو بگیرم که متاسفانه  چند ماه منتظر چاپ جدید این کتاب موندم. البته تو این مدت همون کتابی که داشتمو میخوندم. با این حال از  بهمن چاپ جدید کتاب آقای مروج رو گرفتم  و خوندم . بنظرم این کتاب عالیه. با اینکه ریسک کردم و 3 ماه آخر کتاب جدیدی رو شروع کردم ولی واقعا ارزش داشت. این کتاب بعد از هر مبحث جمع بندی داره و در انتهای هر فصل هم خلاصه نکات رو آورده که خیلی میتونه مفید باشه.
برای تست و جمع بندی هم نیمه دوم فروردین  کتاب مجموعه سوالات کنکور کارشناسی ارشد مدیریت نگاه دانش رو میزدم. بنظرم از اوایل فروردین این کتاب رو شروع کنید.
 

به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
•    اول هدفتون رو  مشخص کنید و بعد با تمام توانتون برای رسیدن به هدفتون تلاش کنید.
•    حتما کنار درس خوندن، تفریح و استراحت هم داشته باشید.
•    سعی کنید بصورت مستمر و پیوسته مطالعه کنید. نه اینکه یک هفته 40 ساعت بخونید و یک هفته  10 ساعت!
•    هیچکس بهتر از خودتون نمیتونه براتون برنامه بنویسه. فقط شمایید که  میدونید تو چه شرایطی هستید و چه تصمیم هایی باید بگیرید. برنامه های رویایی هم ننویسید که بعدا باعث ناامیدی بشه!
•    فکر نکنید که اگر  آزمون آزمایشی یا کلاس شرکت نکنید، ممکنه دیگه موفق نشید! به هیچ وجه اینطور نیست و همون کتاب هایی که دارید رو با دقت بخونید و به عنوان آزمون هم کنکور سال های گذشته رو از خودتون بگیرید.
•    منابعتون رو با دقت انتخاب کنید و دیگه عوض نکنید.
•    من خودم فقط تست های کنکور سال های قبل رو زدم. ولی اگر  وقت کردید تست های تألیفی هم میتونه برای تثبیت مفید باشه.
•    اگر تونستید بعضی از درس هارو  خلاصه نویسی کنید. اون اواخر خیلی برای جمع بندی جلوتون میندازه.
•    تا جایی که می تونید سعی کنید درسی رو حذف نکنید و نهایت چنتا از بخش های مهم همون درسو بخونید.
•    کنکور یه مسیره طولانیه. هر کسی  که بتونه تشخیص بده تو این مسیر سخت کی باید استراحت کنه و کی باید راه بیفته، هم از مسیرش لذت میبره و هم به هدفش نزدیک تر میشه.
•    خودتون رو باور داشته باشید. شک نکنید که نتیجه زحماتتون رو میگیرید. به قول یکی از رتبه برتر های سال های قبل، جوری درس بخونید که فردا روز شرمنده خودتون نشید.
•    اگر هم دانشگاه دوره کارشناسیتون مثل من آزاد بوده و فکر میکنید که رسیدن از دانشگاه آزاد به دانشگاهای خوب تهران غیرممکنه، فقط بدونید که رتبه 3 مدیریت بازرگانی سال 96 هم دانشگاه آزاد درس خونده بود ولی با تلاش و پشتکارش، رتبه 3  کنکور کارشناسی ارشد شد.
در پایان از پدر و مادر عزیزم که در تمام مراحل زندگی حمایتم کردند، از برادرم که حتی روز هایی که کنارم نبود از پادگان زنگ میزد و بهم روحیه میداد، از دوستان بامعرفتم که تو سخت ترین شرایط بازهم مثل همیشه کنارم بودند و ازتمام اساتید بزرگوارم در دانشگاه آزاد کرج از صمیم قلب سپاسگزارم.