مصاحبه سایت مدیر با رضا متقیان پور رتبه 6 کنکور کارشناسی ارشد سال 1397 رشته مدیریت مالی
ضمن تبریک به شما در ابتدا لطفا درصدهای خود در دروس مختلف کنکور و رتبه خود را بیان کنید؟
آمار و ریاضی 14.04%
اقتصاد 80.70%
مدیریت مالی 91.11%
سرمایه گذاری 59.52%
حسابداری 100%
رتبه 4 در سهمیه آزاد و 6 بدون سهمیه
رشته و دانشگاه محل تحصیل شما در مقطع لیسانس چه بوده است و با چه معدلی فارغ التحصیل شده اید؟ آیا در حین مطالعه برای کنکور شاغل یا دانشجو بودید؟
فارغ التحصیل 96 مدیریت مالی دانشگاه علوم اقتصادی هستم. از اواسط مرداد و با شروع مطالعه برای کنکور کار را کنار گذاشتم.
آیا در کلاسهای کنکور و آزمونهای آزمایشی موسسات آمادگی کنکور شرکت داشتید؟ این آزمونها و کلاسها را تا چه در موفقیت خود موثر می دانید؟
خیر در هیچ کلاس یا آزمون آزمایشی شرکت نکردم. تأکید میکنم که تمام نظراتم متناسب با تجربیات و شناختی هست که از خود دارم و مطمئن نیستم شرکت کردن یا نکردن در آزمون و یا کلاس برای دیگران نتیجه بخش باشد یا نباشد. در هر صورت برآورد من این بود که چه در آزمون های آزمایشی موفق شوم و چه نشوم انگیزه ام کاهش پیدا میکرد و در خصوص کلاس هم نظرم این بود که تلاش برای رسیدن به فهم کامل از مطالب هیجان انگیزتر از شرکت در کلاس ها بود.
از چه زمانی شروع به مطالعه دروس نمودید و به طور متوسط روزانه چه مقدار مطالعه داشتید؟
از اواسط مرداد و روزی 5 ساعت
کدام دانشگاه و گرایش را برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد انتخاب کرده اید؟ پ
دانشگاه تهران-بانکداری
ترتیب و اولویت خاصی برای مطالعه دروس داشتید یا همه دروس را همزمان با هم مطالعه کردید؟
بله اول با مدیریت مالی شروع کردم. این درس زیر بنای بسیار مناسبی برای سایر درس ها ایجاد میکند و در واقع فکر میکنم جذابترین درس دوره تحصیلم بود. بعد از آن به ترتیب سرمایه گذاری، حسابداری، اقتصاد خرد و کلان را برای دور اول مطالعه کردم. همیشه برای انسجام مطالب هر درس را تا آخر میخواندم و بعد از آن به سراغ درس بعد میرفتم. دور اول عمدتا تأکیدم درک مطالب بود اما دور دوم بیشتر روی تستها کار کردم.
کتابها و منابع پیشنهادی شما در هر یک از دروس رشته مدیریت کدامها هستند و در هر درس چه توصیه های خاصی به داوطلبان دارید؟
مدیریت مالی: اگر برای اولین بار هست که با این درس برخورد میکنید بریگام ترجمه دکتر عبده تبریزی. هرچند کتابی قدیمی است اما بسیار فصیحتر از راس ترجمه شده. انتخاب های کنکوری هم اول مدیریت مالی دکتر تهرانی و برای دوره های بعدی کتاب مدیریت مالی مناجاتی که در واقع خلاصه شده نامنسجم از چندین کتاب دیگر است.
سرمایه گذاری: کتاب پیشنهادی من گرجی آرا هست هرچند مسئله ندارد و باید حتما با یک کتاب تست خوانده شود. متأسفانه کتاب های تست مناسبی در این مورد وجود ندارد و در کتاب های موجود تست ها به صورت خیلی ابتدایی طراحی شده اند و بیشتر خواسته اند حجم کتاب زیاد شود. تست های سرمایه گذاری در طول سال های گذشته بسیار نوسان کرده اند و غیر قابل پیش بینی اند اما در مجموع تست های کنکور و تست های آمادگی آزمون های بازار سرمایه ارزشمندتر از تست های تألیفی اند.
حسابداری: حسابداری قلق خاص خودش را دارد. حسابداری نه یک سری اصول و رویه ها مکانیکی و صلب بلکه مجموعه ای از بینش ها و الگو های ذهنی عمیق برای دسته بندی و درک تراکنش های مالیست که تا وقتی این درک ایجاد نشود لذت بخش که هیچ، درسی به شدت خسته کننده خواهد بود. بنابراین پیشنهاد من اینست که (با وجود بیش از اندازه کامل بودن و حتا به نظر برخی وقت گیر بودن) کتاب مروری جامع بر حسابداری مالی و صنعتی در هر صورت حتما یک دور مطالعه شود و تمرین های متنش چند باره از اول تا آخر حل گردد. در این صورت در دورهای بعد فقط تست زدن کافیست. کتاب راهیان ارشد حسابداری تست های مناسبی دارد.
اقتصاد خرد و کلان: اول و پیش از همه چیز در هنگام مطالعه اقتصاد باید حتما درک کنید تئوری از کجا شروع شده به کجا رسیده و در این میان به دنبال توجیه چه پدیده ای بوده است. کتاب نظری البته بخاطر اختصارش در جاهایی نتوانسته این زنجیرارتباط مطالب را حفظ کند که با کمی جستجو در اینترنت مشکل حل میشود (بخصوص لازم است در مبحث عرضه و تقاضای کل کلان به منبعی دیگر مراجعه شود). در کل کتاب نظری و راهیان ارشد (در کنار هم) یک پکیج بی نقص ایجاد میکنند.
به طور کلی چه توصیه هایی در خصوص نحوه مطالعه داوطلبان و آمادگی برای کنکور کارشناسی ارشد دارید؟
به هیاهوی بلند افراد ناامید گوش نکنید. خیلی دوستان من که مطمئن هستم باید امروز بجای من تجاربشان را در اختیارتان میگذاشتند پیش از شروع میدان را ترک کردند.
در آخر از تمام دست اندر کاران سایت مدیر تشکر میکنم که مراجعه به آن مرجع در بسیاری مواقع راهگشایم بود.